לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוגוסט 2012    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 




הוסף מסר

8/2012

ריבת תאנים


 

 



 

על כל ק"ג תאנים - 800 גרם סוכר

כמה עלים של גרניום לימוני {זה ששמים בתה}

 

ההכנה:

רוחצים היטב את התאנים, להניח במססנת,

לחתוך מעט את קצה התאנה,

לחתוך כל תאנה לחצי.

 



בסיר גדול ורחב להניח שכבות של תאנים וסוכר,

לכסות את הסיר ולהשאיר ל-5-6 שעות או עד שכל הסוכר נמס,

אפשר להכין בערב למשך כל הלילה. רצוי לערבב בעדינות אחרי שלש שעות.



כך זה נראה אחרי לילה, כל הסוכר נמס.

 



לבשל את התאנים על להבה גבוהה עד לרתיחה, להנמיך להבה לבשל

במשך שעתיים {ללא המכסה}, להוסיף את הגרניום הלימוני ולבשל עוד 20 דקות.



כמובן להוציא את הגרניום ולזרוק.



 

בינתיים מכינים את הצנצנות:

לחמם תנור ל- 180 מעלות, להניח את הצנצנות הריקות בתבנית התנור,

להכניס לתנור החם ל- 15 דקות.

 





כשהריבה מוכנה וקצת התקררה למלא את הצנצנות ולסגור היטב.

 

אפשרויות:

1. בגט {או כל לחם אחר שאוהבים} עם חמאה וריבה.

 



2. פטה כבד עם ריבה ובגט

 



מתכון לפטה כבד התפרסם כאן בבלוג.

 

3. כמוזמנים לחברים סתם לקפה ועוגה, או לארוחה, מביאים צנצנת ריבה

ביתית שתמיד נעים לקבל.



מה צריך יותר מזה.

 

ב ה צ ל ח ה  מוציא לשון

נכתב על ידי רינה'לה , 13/8/2012 20:39   בקטגוריות ריבות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




157,544
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)