


דוגמנית הבית שלנו

והנה מתכון של אחת העוגות שהגשתי ונחטפה,
רולדות מבצק שמרים במילוי פרג, ושוקולד עם חלבה.
מצרכים לבצק:
1 ק"ג קמח פחות כוס
400 גרם מרגרינה/חמאה
שקית וחצי שימרית (75 גרם)
1 כוס סוכר
4 ביצים
1 כוס מים
קורט מלח
4 תבניות אינגליס באורך 35 ס"ס כל תבנית או תבנית התנור
ללוש את כל המצרכים במיקסר עם וו לישה במשך 10 דקות
לכסות ולהתפיח.
אחרי שהבצק תפח להכניס למקרר ל-4 שעות אפשר לכל הלילה.
(הבצק מספיק ל-4 רולדות 2 עם פרג, 2 עם שוקולד וחלבה)
מכינים את מילוי הפרג: הכמות מספיקה ל- 2 רולדות
300 גרם פרג טחון
3/4 כוס סוכר
3/4 כוס מים
1 כף דבש
גרידת לימון
2 כפיות תמצית וניל
ההכנה:
מבשלים בסיר על להבה בינונית תוך כדי עירבוב את כל המצרכים
5 דקות, לטעום ואם חסר להוסיף סוכר, לקרר לחלוטין.
מצרכים למילוי חלבה ושוקולד:
שוקולד נוטלה
חלבה שערות
ממלאים את הרולדות:
מחלקים את הבצק ל- 4 כדורים
למילוי הפרג : (2 רולדות)
פותחים את הבצק לעובי חצי ס"מ מורחים חצי ממילוי הפרג ומגלגלים
לרולדה, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה מכסים עם מגבת ומשאירים להתפחה.

למילוי השוקולד והחלבה: (2 עוגות)
פותחים את הבצק למלבן 25/35 מסמנים באמצע קו
מורחים על 2 החצאים שוקולד נוטלה בנדיבות ועל זה מפזרים
חלבה שערות.

מגלגלים כל חצי לכיוון המרכז, חותכים את הבצק באמצע, מניחים בצורת
צלב אחד על השני, מעבירם את החלק התחתון על העליון כמה פעמים
עד לתוצאה כמו בתמונה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ,מכסים במגבת
ומשאירים להפתחה.
מורחים את הרולדות בביצה טרופה, מכניסים לתנור שחומם מראש 170 מעלות
בערך לארבעים חמישים דקות.
מוצאים את העוגות החמות מהתנור ומכסים את העוגות במגבת.


אפשריות:
עם גבינה: (ל-1 רולדה)
לערבב לטעום ואם חסר סוכר להוסיף .
1 גבינת שמנת
1 גבינה 5%
רבע כוס סוכר
כפית תמצית וניל
1 חלמון ביצה

אפשר למרוח שוקולד נוטלה ומעל את הפרג שהכנו.

ב ה צ ל ח ה
סוף שבוע נעים