לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    נובמבר 2012    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 




הוסף מסר

11/2012

מפגש סריגה + רולדות שמרים


 

 



 

ידידי וחברי לבלוג

אני פשוט נרגשת לספר שמועדון הסריגה שהקמתי אכן יצא לדרכו

ובבוקר שטוף שמש שגלש לצהרים חמים, ישבנו יחד נשים יקרות

שלא כולן הכירו אחת את השנייה אבל השתלבו יחד בעשייה, שיחה,

הרבה צחוק וטעמים מתוקים וגם מלוחים.

כמו שקיוויתי וחלמתי, המסרגות של הנשים שלא ידעו כלום כלום על

סריגה החלו לנוע בהצלחה בעזרת אלו שידעו יותר.

וביחד נגיע רחוק.

 

ניפגש שוב ביום שלישי בעוד שבועיים בתאריך 20.11.12 בשעה 10:00 בבוקר

 







דוגמנית הבית שלנו

 



והנה מתכון של אחת העוגות שהגשתי ונחטפה,

רולדות מבצק שמרים במילוי פרג, ושוקולד עם חלבה.

 

מצרכים לבצק:

1 ק"ג קמח פחות כוס

400 גרם מרגרינה/חמאה

שקית וחצי שימרית (75 גרם)

1 כוס סוכר

4 ביצים

1 כוס מים

קורט מלח

4 תבניות אינגליס באורך 35 ס"ס כל תבנית או תבנית התנור

 

ללוש את כל המצרכים במיקסר עם וו לישה במשך 10 דקות

לכסות ולהתפיח.

אחרי שהבצק תפח להכניס למקרר ל-4 שעות אפשר לכל הלילה.

(הבצק מספיק ל-4 רולדות 2 עם פרג, 2 עם שוקולד וחלבה)

 

מכינים את מילוי הפרג: הכמות מספיקה ל- 2 רולדות

300 גרם פרג טחון

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס מים

1 כף דבש

גרידת לימון

2 כפיות תמצית וניל

 

ההכנה:

מבשלים בסיר על להבה בינונית תוך כדי עירבוב את כל המצרכים

5 דקות, לטעום ואם חסר להוסיף סוכר, לקרר לחלוטין.

 

מצרכים למילוי חלבה ושוקולד:

שוקולד נוטלה

חלבה שערות

 

ממלאים את הרולדות:

מחלקים את הבצק ל- 4 כדורים

למילוי הפרג : (2 רולדות)

פותחים את הבצק לעובי חצי ס"מ מורחים חצי ממילוי הפרג ומגלגלים

לרולדה, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה מכסים עם מגבת ומשאירים להתפחה.

 



למילוי השוקולד והחלבה: (2 עוגות)

פותחים את הבצק למלבן 25/35 מסמנים באמצע קו

מורחים על 2 החצאים שוקולד נוטלה בנדיבות ועל זה מפזרים

חלבה שערות.

מגלגלים כל חצי לכיוון המרכז, חותכים את הבצק באמצע, מניחים בצורת

צלב אחד על השני, מעבירם את החלק התחתון על העליון כמה פעמים

עד לתוצאה כמו בתמונה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ,מכסים במגבת

ומשאירים להפתחה.

מורחים את הרולדות בביצה טרופה, מכניסים לתנור שחומם מראש 170 מעלות

בערך לארבעים חמישים דקות.

מוצאים את העוגות החמות מהתנור ומכסים את העוגות במגבת.



 



אפשריות:

 עם גבינה: (ל-1 רולדה)

לערבב לטעום ואם חסר סוכר להוסיף .

1 גבינת שמנת

1 גבינה 5%

רבע כוס סוכר

כפית תמצית וניל

1 חלמון ביצה



 

אפשר למרוח שוקולד נוטלה ומעל את הפרג שהכנו.

 



ב ה צ ל ח ה

 

סוף שבוע נעים

 

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 7/11/2012 14:48   בקטגוריות חלות ועוגות שמרים  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-9/11/2012 11:27




157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)