לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2013    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  




הוסף מסר

1/2013

עוגת תותים חגיגית


 



 

"את הגשם תן רק בעתו" אומר השיר ועכשיו בהחלט עת הגשם המבורך

ששוטף אותנו.

בין ברכותיו של הגשם, אהובה על נכדיי במיוחד ברכת תותי השדה היפים

והמתוקים שעכשיו טעימים יותר ויותר.

 

אז מכיוון שחוץ מיופי ומתיקות יש בתותים גם המון ויטמין c אני מרשה לעצמי

לפנק את הנכדים האהובים בעוגה חגיגית מלאת קצפת ותותים יפים.

 

זאת חגיגה אמיתית של מתיקות חורפית

ת ה נ ו

 

מצרכים לעוגה:

6 ביצים - להפריד חלבון וחלמון

1 כוס סוכר

2 כפות שמן

קליפה מגוררת מלימון

1 ושליש קמח תופח

תבנית עגולה 26 משומנת

 

ההכנה:

להקציף את החלבונים עם 1 כוס סוכר,

בקערה נפרדת לערבב חלמונים עם שמן וקליפת לימון.

להוסיף לקצף החלבונים את תערובת החלמונים עם הקמח, לערבב בעדינות.

לצקת לתבנית משומנת ולאפות בתנור שחומם מראש 170 מעלות בערך חצי שעה

או עד שהקיסם יוצר יבש.

לקרר את העוגה.



 

תותים:

3 סלסלות של תותים

לרחוץ היטב את התותים,

{את התותים הגדולים להשאיר לקישוט העוגה}

חצי מכמות התותים לחתוך לקוביות קטנות להניח בקערה ולפזר חצי כוס סוכר,

להשאיר כך מכוסה בניילון נצמד שעה.

לסנן, להפריד בין התותים והסירופ.

לסירופ מוסיפים חצי כוס מים טועמים ואם יש צורך להוסיף סוכר.

 

 



את שאר התותים לחצות לחצי לקישוט העוגה



לקרם:

3 מיכלים של שמנת מתוקה

2 כפות סוכר

1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל

3/4 כוס חלב

 

להקציף את כל המצרכים לקרם יציב.

 

הרכבת העוגה:

חוצים את העוגה לחצי,



מניחים את תחתית העוגה על צלחת הגשה,

מרטיבים את העוגה בחצי מכמות הסירופ,

מורחים חלק מהקרם על העוגה הרטובה,

על הקרם מפזרים את התותים שסיננו מהסירופ,

על התותים מורחים שוב חלק מהקרם.

מניחים מעל את החצי השני של העוגה,

מרטיבים את העוגה בסירופ שנשאר.

מורחים את יתרת הקרם על העוגה והדפנות בצורה אחידה

וחלקה.

מקשטים עם חצאי התותים.

שומרים במקרר.









ב ה צ ל ח ה

נכתב על ידי רינה'לה , 9/1/2013 11:34   בקטגוריות עוגות חגיגיות  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אריאל ב-31/1/2013 10:53




157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)