
"את הגשם תן רק בעתו" אומר השיר ועכשיו בהחלט עת הגשם המבורך
ששוטף אותנו.
בין ברכותיו של הגשם, אהובה על נכדיי במיוחד ברכת תותי השדה היפים
והמתוקים שעכשיו טעימים יותר ויותר.
אז מכיוון שחוץ מיופי ומתיקות יש בתותים גם המון ויטמין c אני מרשה לעצמי
לפנק את הנכדים האהובים בעוגה חגיגית מלאת קצפת ותותים יפים.
זאת חגיגה אמיתית של מתיקות חורפית
ת ה נ ו
מצרכים לעוגה:
6 ביצים - להפריד חלבון וחלמון
1 כוס סוכר
2 כפות שמן
קליפה מגוררת מלימון
1 ושליש קמח תופח
תבנית עגולה 26 משומנת
ההכנה:
להקציף את החלבונים עם 1 כוס סוכר,
בקערה נפרדת לערבב חלמונים עם שמן וקליפת לימון.
להוסיף לקצף החלבונים את תערובת החלמונים עם הקמח, לערבב בעדינות.
לצקת לתבנית משומנת ולאפות בתנור שחומם מראש 170 מעלות בערך חצי שעה
או עד שהקיסם יוצר יבש.
לקרר את העוגה.

תותים:
3 סלסלות של תותים
לרחוץ היטב את התותים,
{את התותים הגדולים להשאיר לקישוט העוגה}
חצי מכמות התותים לחתוך לקוביות קטנות להניח בקערה ולפזר חצי כוס סוכר,
להשאיר כך מכוסה בניילון נצמד שעה.
לסנן, להפריד בין התותים והסירופ.
לסירופ מוסיפים חצי כוס מים טועמים ואם יש צורך להוסיף סוכר.

את שאר התותים לחצות לחצי לקישוט העוגה

לקרם:
3 מיכלים של שמנת מתוקה
2 כפות סוכר
1 חבילה אינסטנט פודינג בטעם וניל
3/4 כוס חלב
להקציף את כל המצרכים לקרם יציב.
הרכבת העוגה:
חוצים את העוגה לחצי,

מניחים את תחתית העוגה על צלחת הגשה,
מרטיבים את העוגה בחצי מכמות הסירופ,
מורחים חלק מהקרם על העוגה הרטובה,
על הקרם מפזרים את התותים שסיננו מהסירופ,
על התותים מורחים שוב חלק מהקרם.
מניחים מעל את החצי השני של העוגה,
מרטיבים את העוגה בסירופ שנשאר.
מורחים את יתרת הקרם על העוגה והדפנות בצורה אחידה
וחלקה.
מקשטים עם חצאי התותים.
שומרים במקרר.


ב ה צ ל ח ה