לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מרץ 2013    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      




הוסף מסר

3/2013

צלעות עגל במילוי אורז


 

פסח הוא חג אהוב עלי במיוחד, הזכרונות של אמי זלפה

ממיינת את האורז גרגר גרגר כבר חודש לפני ערב חג,

ריחות הבית המתחדש, הבגדים החגיגיים שאחותי האהובה

שושנה תפרה לכבוד החג, מעוררים בי כל שנה התרגשות

מחודשת.

השנה חג האביב מביא איתו ברכות חגיגיות למשפחתי וההתרגשות

מכופלת.

אני מאחלת לכולנו חג אביב מלא אור ואהבה,

וכמובן שבע וטעים.

 

 

צלעות עגל במילוי אורז

 



מצרכים:

שניים וחצי ק"ג צלעות עגל טרי

1. לבקש מהקצב להסיר את העצם שמחברת את הצלעות בכדי שנוכל

לפרוס את הצלעות לאחר הבישול.

2. לפתוח פתח בין הצלעות לבשר

1 כוס יין לבן

 



 

למילוי:

1 כוס אורז שטוף

1 בצל בינוני פרוס לחצאי עיגולים

3 כפות שמן

אחד וחצי כוסות מים חמים

מלח,

פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית כורכום

1 חציל - לחתוך לקוביות קטנות

300 גרם בשר - חתוך לקוביות קטנות

(לפרוס כמה פרוסות בשר מהפנים של הצלעות, לחתוך לקוביות)

 



ההכנה:

בסיר לטגן את הבצל בשמן, להוסיף את האורז לערבב,להוסיף מלח, פלפל שחור,

כורכום ומים רותחים ולערבב, לכסות ולבשל 20 דקות לערבב את האורז בעדינות

לכבות את האש.

להמליח מעט את קוביות החצילים ולטגן עד לגוון חום, להניח על נייר סופג,

להמליח ולפלפל את קוביות הבשר ולטגן, להניח על נייר סופג.

לערבב את החצילים והבשר המטוגנים עם האורז, לקרר.

להמליח ולפלפל את הצלעות.

למלא את הצלעות במילוי לקשור עם חוט ולהעזר  בקיסמים.

 



להניח את הבשר בתבנית חסינת אש להוסיף 1 כוס יין לבן,

לכסות עם נייר אלומניום כפול,

להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך 4 -5 שעות.

 

 

לקשט עם שקדים קלויים.

 



 

ב ת א ב ו ן.

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 13/3/2013 19:37   בקטגוריות בשר ועוף  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)