
מצרכים:
6 חלבונים
6 חלמונים
אחד ורבע כוסות סוכר
2 סוכר וניל
כף מיץ לימון סחוט טרי
4 מיכלים של 250 גרם גבינה לבנה 9%
4 כפות גדושות קמח תופח
לציפוי:
1. 2 מיכלים שמנת חמוצה + 2 כפות אבקת סוכר
או
2. 1 מיכל שמנת מתוקה + 1 כף סוכר

ההכנה:
מחממים תנור 200 מעלות.
מקציפים את החלבונים עם 1 כוס סוכר לקצף חזק, מוסיפים 1 סוכר וניל
מקציפים את החלמונים עם רבע כוס סוכר ,סוכר וניל וכף מיץ לימון
עד שנעשה קרם בהיר ויציב.
מנמיכים מהירות ומוסיפים 4 גבינה 9% וארבע כפות גדושות קמח תופח.
מעבירים את קצף החלבונים לגבינה ומערבבים בעדינות.
יוצקים לתבנית עגולה 28 משומנת.
אופים בערך שעה ועשר דקות כך:
10 דקות חום של 200 מעלות
מנמיכים את חום התנור ל- 160 מעלות ואופים חצי שעה
מנמיכים שוב את חום התנור ל- 140 מעלות ואופים עוד חצי שעה

אפשר להשאיר את העוגה ללא ציפוי.
1. כשהעוגה אפויה להוציא מהתנור להניח על רשת, לערבב 2 שמנת חמוצה
עם 2 כפות אבקת סוכר למרוח בעדינות על העוגה החמה.
2. אפשרות שניה, לקרר את העוגה, להקציף 1 מיכל שמנת מתוקה עם כף
סוכר, למרוח על העוגה.
לשמור במקרר.


ב ה צ ל ח ה