לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוגוסט 2013    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031




הוסף מסר

8/2013

עוף עם זיתים


 

 

לקראת החג ולכבוד כל הבנות שביקשו את המתכון

של נאוה "עוף עם זיתים" מתכון נהדר מתאים לערב חג

ולכל ארוחה חגיגית.

 



 

מצרכים:

2 עופות שלמים - לחתוך את העוף מהגב בצורת ספר (ראו תמונה)

קופסת זיתים ירוקים ללא חרצנים - לשטוף ולסנן

פרוסות מ-6 שיני שום

1 לימון פרוס עם הקליפה

חצי חבילה כוסברה

3 כוסות אורז לשטוף היטב ולבשל

 



 

רוטב: בקערה לערבב

1 כף פלפלצ'ומה

1 כפית כמון

1 כפית כורכום

מלח לפי הטעם

1 כף פפריקה אדומה מתוקה

שליש כוס שמן קנולה

 



ההכנה:

לנקות את העופות למרוח בלימון.

לאורז המבושל להוסיף 2 כפות מהתערובת הרוטב, לערבב בעדינות את האורז

עם הרוטב.

בתבנית התנור על נייר אפיה להניח בשתי מקומות חלק מהאורז, בערך

כוס וחצי לכל גבעה של אורז, על האורז לפזר חלק מהזיתים.

מעל להניח את העופות.

למרוח את העופות בשארית תערובת הרוטב.

את האורז שנשאר להניח מסביב העופות.

מעל לפזר את הזיתים, פרוסות השום ,פרוסות הלימון ואת הכוסברה.

 



 

לחמם תנור 180 מעלות.

 

לכסות היטב את התבנית בנייר אלומניום להכניס לתנור לשעתיים.

אחרי שעתיים להסיר את הנייר ולהמשיך לאפות עוד שעה ללא כיסוי.

 



תודה לנאוה על המתכון הנהדר הזה.

ב ה צ ל ח ה

 

נכתב על ידי רינה'לה , 20/8/2013 08:11   בקטגוריות בשר ועוף  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)