לקראת החג ולכבוד כל הבנות שביקשו את המתכון
של נאוה "עוף עם זיתים" מתכון נהדר מתאים לערב חג
ולכל ארוחה חגיגית.

מצרכים:
2 עופות שלמים - לחתוך את העוף מהגב בצורת ספר (ראו תמונה)
קופסת זיתים ירוקים ללא חרצנים - לשטוף ולסנן
פרוסות מ-6 שיני שום
1 לימון פרוס עם הקליפה
חצי חבילה כוסברה
3 כוסות אורז לשטוף היטב ולבשל

רוטב: בקערה לערבב
1 כף פלפלצ'ומה
1 כפית כמון
1 כפית כורכום
מלח לפי הטעם
1 כף פפריקה אדומה מתוקה
שליש כוס שמן קנולה

ההכנה:
לנקות את העופות למרוח בלימון.
לאורז המבושל להוסיף 2 כפות מהתערובת הרוטב, לערבב בעדינות את האורז
עם הרוטב.
בתבנית התנור על נייר אפיה להניח בשתי מקומות חלק מהאורז, בערך
כוס וחצי לכל גבעה של אורז, על האורז לפזר חלק מהזיתים.
מעל להניח את העופות.
למרוח את העופות בשארית תערובת הרוטב.
את האורז שנשאר להניח מסביב העופות.
מעל לפזר את הזיתים, פרוסות השום ,פרוסות הלימון ואת הכוסברה.

לחמם תנור 180 מעלות.
לכסות היטב את התבנית בנייר אלומניום להכניס לתנור לשעתיים.
אחרי שעתיים להסיר את הנייר ולהמשיך לאפות עוד שעה ללא כיסוי.

תודה לנאוה על המתכון הנהדר הזה.
ב ה צ ל ח ה