בבית אמי ואבי ערב ראש השנה היה חגיגה אמיתית של טוב לב
וטוב טעם, גם בימים הכי קשים של דלות וחוסר הצליחה ארוחת
החג בשיכוני המעברה להפוך לחגיגה של טעמים.
היום, תודה לאל, לא חסר לנו דבר ואני מאחלת שנדע כולנו להעריך
ולהוקיר את השפע שסביבנו, במדינה הנפלאה שבנינו וכמובן בשפע האישי,
זה המקום לספר בהתרגשות שנכדה חדשה נוספה לי לכבוד החג,
אגם היא ה- 15 במספר נכדי ונכדותי.
אז שנזכה לשנה של הוקרה וטוב וכמובן שלום.
ח ג ש מ ח

מצרכים:
1 כוס קמח
1 כוס סולת
1 כוס קוקוס
1 כוס סוכר
1 כוס שמן
1 כוס מיץ תפוזים סחוט טרי
1 שקית אבקת אפיה
5 ביצים
תבנית עגולה 28 או מלבנית 22/35

לסירופ:
חצי כוס סוכר
חצי כוס מים.
50 גרם קוקוס לפזר על העוגה
ההכנה:
מקציפים חלבונים עם חצי כוס סוכר,
מקציפים חלמונים עם חצי כוס סוכר,
בקערה מערבבים יחד קמח, סולת, קוקוס, שקית אבקת אפיה.
לחלמונים מוסיפים תוך כדי עירבוב שמן, מיץ תפוזים ואת קערת
היבשים. מערבבים בעדינות.
לצקת לתבנית עגולה משומנת 28, או לתבנית מלבנית 22/35,
לאפות בתנור חם 170 מעלות 35 דקות או עד שהקיסם יוצא יבש.
לקרר.

סירופ:
לבשל את המים והסוכר עד שהסוכר נמס, לפזר עם כף את הסירופ החם
על העוגה הקרה.

לפזר בנדיבות קוקוס.

ש נ ה מ ת ו ק ה 