לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2014    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 




הוסף מסר

1/2014

מפרום חצילים


 

 



 

מצרכים:

4 חצילים ארוכים

קמח

4 ביצים

מלח

 

למילוי:

750 גרם בשר בקר טחון

4 כפות שמן

4 פרוסות חלה

1 בצל בינוני קצוץ דק דק

3 שיני שום קצוצות

1 כוס כוסברה/פטרוזליה קצוצה

1 כפית זרעי כוסברה כתושים

2 ביצים

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

 



 

לרוטב:

4 כפות שמן

1 בצל קצוץ

3 שיני שום קצוצות

4-5 עגבניות קלופות ומגוררות בפופיה הגסה

1 כפית סוכר

1 כף פפריקה אדומה מתוקה

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

2-3 כוסות מים חמים

 

ההכנה:

פורסים את החצילים (ראו תמונה) עם הקליפה הניחו בתבנית והמליחו,

כסו בניילון נצמד והשאירו בצד לכמה שעות.

להעביר למסננת ולשטוף מעט במים.

להניח על מגבת, לכסות במגבת נוספת ולספוג את הנוזלים המיותרים.

להשרות את הלחם לכמה דקות במים לסחוט היטב ולגרר במגררת העבה.

להוסיף ללחם את כל המצרכים של המילוי , לערבב היטב, לטעום ולתקן תיבול.

 



ממלאים את החצילים במילוי.

בצלחת אחת טורפים את הביצים מוסיפים מעט מלח.

וצלחת שניה עם קמח.

מחממים במחבת שמן בגובה 2-3 ס"מ , טובלים את החצילים הממולאים בקמח, אחר כך

בביצה ושוב בקמח, מטגנים בשמן החם גם בצד עם המילוי, עד לצבע

חום זהוב.

להניח על נייר סופג.

 



רוטב:

בסיר רחב מחממים שמן, מוסיפים בצל ומטגנים לצבע זהוב, מוסיפים

לפי הסדר : שום, רסק עגבניות , פפריקה מתוקה, פלפל שחור,מלח

עגבניות מרוסקות, סוכר, לערבב היטב, להוסיף מים חמים, לטעום ולתקן

תיבול.

להניח את החצילים בסיר , עם כף להרטיב את הממולאים ברוטב.

להביא לרתיחה להעביר ללהבה נמוכה ולבשל שעה וחצי.

 



 

שבוע טוב מוציא לשון

נכתב על ידי רינה'לה , 26/1/2014 15:33   בקטגוריות בשר ועוף, ממולאים, טחון  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט




157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)