
מרק חם ליום חורפי.
אפשר להכין את המרק עם בשר עוף וקציצות .ואפשר או או או
מצרכים:
1 וחצי ק"ג בשר צלי מספר 5 או בשר שריר מספר 8
שוקיים/כרעיים/כנפיים עוף
חצי ק"ג בשר בקר טחון
2 כוסות כוסברה קצוצה
3 כוסות עלי מנגולד קצוצים
1 כוס עלי סלרי קצוצים
רבע כוס עלי נענע קצוצים
1 ראש סלרי מגורר דק
1 בצל גדול קצוץ דק
2 כפות שמן
מלח
פלפל
כפית כורכום
חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי

ההכנה:
בסיר גדול להרתיח מים להוסיף את הבשר להוציא את הקצף ולבשל
על להבה נמוכה שעתיים או עד שהבשר רך.
לתבל במלח פלפל וכפית כורכום.
להוסיף את העופות ואת הקציצות.
קציצות: להוסיף לבשר הטחון 1 בצל קטן קצוץ, רבע כוס כוסברה קצוצה,
1 ביצה, מלח פלפל פרורי לחם לפי הצורך. לערבב היטב. להכין קציצות
להוסיף לסיר.

לבשל עוד 45 דקות בנתיים להכין:
בסיר שטוח עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל הקצוץ להוסיף מלח, פלפל, כפית
כורכום ואת כל הירק הקצוף וראש הסלרי המגורר דק.לערבב להוסיף 1 כוס מים
רותחים , לכבות את האש.
להעביר לסיר המרק בעדינות.
לבשל רבע שעה להוסיף את מיץ הלימון , לתקן תיבול.
10 דקות המרק מוכן.


להגיש עם אורז.
ב ת א ב ו ן