בסדנה עם חגית אברון "מבשלים סיפורים" פגשתי את גילה מהאתר
סבתא גילה שאותה אני מכירה לא מעט זמן.
ביקשתי את רשותה של גילה להעביר לכם את סיפורה עם המתכון
הטעים שלה.

הסיפור של גילה:
בא האביב ואיתו הפריחה, ריחה ממלא את האוויר וצבעה הצהוב משמח
את הלב.
באם המושבות לעת זמן שקיעת החמה היה מתפשט באוויר ריח משכר
של פריחה ההדרים, ריח בושם שרק הטבע יכול לרקוח.
ילדה קטנה ושובבה משוש ליבו של סבא, סבא נחמן שהיה אגרונם, פרדסן.
מבקשת סבא תביא לי פרחים מהפרדס, ילדה שלא הבינה שכל פרח הופך לפרי.
סבא היה מביא ותמיד היה מביא עימו בוקסא מלאת לימונים מהפרדס.
המשפט הידוע "לימון מוסיף המון" לא היה שגור באותם הימים.
אך בביתנו הלימון כיבב מהתה בלימון, סלט ארוחת הערב החתוך קטן שהיה
מתובל בשמן זית ולימון.
הטחינה, סלט החצילים, האבוקדו הפרקס (כרוב ממולא) שריחם מילא את הבית
בשבתות חורף, הקישואים (מדיאס)בלימון שהיו חגיגת טעמים לארוחת הצהרים
בפסח.
גרידת הלימון בעוגות והכרובית של סבתא.
סבתא היתה בשלנית מופלאה ששילבה ביו לוזאן בשוויץ בו למדה בבית ספר משלים
לבין האוכל והירקות שגדלו בגינת הבית או נמכרו בשוק הקטן.
הכרובית בלימון של סבתא מככבת לדורותיה והגיעה גם לאוסטרליה ושוויץ.
מה צריך:
1 כרובית יפה גדולה ומוצקה
4 כפות קמח
2 ביצים גדולות
מים לפי הצורך
מעט פלפל
מעט סוכר
מעט מלח
מיץ מ- 2 לימונים
שמן קנולה לטיגון
איך מכינים:
מפרקים את הכרובית לפרחים חולטים את הכרובית במי מלח
עד לרתיחה ועוד 5 דקות.
מסננים

מכינים בלילה מהקמח הביצים ומים, הבלילה צריכה להיות לא סמיכה מדי
ולא דלילה.
טובלים את פרחי הכרובית ומטגנים בשמן המחבת, מניחים עם מגבת נייר.

מניחים את פרחי הכרובית המטוגנים בסיר רחב ושטוח סוחטים את הלימון
מתבלים במלח פלפל וסוכר מכסים במים עד 3/4 מגובה הכרובית.
מבשלים חצי שעה.
טועמים ומתקנים תיבול.
בתאבון
