לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2015    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

עוגת אגוזים עם תמרים וצימוקים


 

 



 

תודה רגינה, עוגה טעימה וקלה להכנה

 

מצרכים:

200 גרם אגוזי פקאן - לקצוץ

200 גרם צימוקים בהירים

200 גרם תמרים רכים

5 כפות שטוחות סוכר

7 כפות שטוחות קמח תופח

2 ביצים

 



ההכנה:

לקצוץ את אגוזי הפקאן

לשטוף היטב את הצימוקים

לשטוף את התמרים - לקצוץ

לערבב את כל המצרכים, שמים כפפה על היד ומערבבים היטב.

לרפד תבנית אינגליס בנייר אפיה, מרססים בשמן, מהדקים היטב

את התערובת לתחתית התבנית.

 



אופים בתנור שחומם מראש 170 בערך 50-60 דקות

אחרי חצי שעה של אפיה לבדוק, העוגה בחלק העליון קיבלה צבע

חום יש לכסות ברדיד אלומניום ולהמשיך לאפות עד שהקיסם יוצא יבש.

 



לקרר את העוגה.

 

לפרוס דק דק , לשמור בכלי סגור.

 



ב ה צ ל ח ה.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 14/12/2014 17:22   בקטגוריות עוגות בחושות, עוגיות  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-16/12/2014 07:59
 



עוגת תפוחים בחושה - פרווה


 

 



 

לכבוד שבת עוגת תפוחים פרווה מעולה

 

מצרכים:

3 תפוחים גרנד

3 כפות ייו אדום מתוק

אחד ורבע כוסות סוכר

1 כוס שמן

3 ביצים

כפית קליפת לימון מגוררת

2 כוסות קמח תופח

1 כף קינמון

 



 

ההכנה:

לקלוף ולחתוך את התפוחים לקוביות קטנות לערבב עם היין, להשאיר

בצד רבע שעה.

בקערת המיקסר לערבב ביצים וסוכר במשך 2 דקות, להוסיף שמן

תוך כדי בחישה בזרם איטי. להוסיף קליפת לימון, את התפוחים והקמח לערבב

עד לאיחוד כל המצרכים.

לשמן תבנית אינגליס אורך 35 ס"מ או  2 תבניות אינגליס חד פעמיות, או תבנית

פרייגס מלבנית 25/35, לצקת את התערובת לתבנית לפזר למעלה את הקינמון,

לאפות בתנור חם 170 מעלות בערך 40 דקות (תלוי באיזה תבנית אופים) או עד שהקיסם

יוצא יבש.

 



לקרר, לפזר אבקת סוכר.

 



 



 

ש ב ת  ש ל ו ם.

נכתב על ידי רינה'לה , 14/2/2014 13:43   בקטגוריות עוגות בחושות  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ספתא סורגת x ב-14/2/2014 18:06
 



עוגת אגוזים וקצפת מושלמת


 

 



מתכון של מיכל שיודעת לבחור מתכונים מנצחים.

המבצע בעלה המוכשר. מצליח להם.

 



 

מצרכים:

6 ביצים

6 כפות סוכר

6 כפות פרורי לחם

100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק.

 

תבנית עגולה 24 משומנת

 



 

לסירופ:

חצי כוס סוכר

1 כוס מים

3 כפות יין אדום מתוק

 

למריחה:

חצי צנצנת ריבת חלב

 

לקרם:

1 מיכל שמנת מתוקה

1 כף גדושה של אינסטנט פודינג וניל

1 כף סוכר

חצי מיכל שמנת חמוצה

 

ההכנה:

להפריד חלבונים וחלמונים, להקציף חלבונים עם 6 כפות סוכר,

בקערה גדולה לשים את החלמונים להוסיף לסרוגין, אגוזים, פירורי לחם

ומקצף החלבונים.

לערבב בעדינות.

 

לצקת לתבנית משומנת 24 .

לאפות בתנור שחומם מראש 170 מעלות בערך 30 דקות או עד

שהקיסם יוצא יבש.

 



 

הכנת הסירופ:

בסיר להביא לרתיחה סוכר, מים, יין.

 

לפזר על העוגה כשהיא חמה.

 

לקרר את העוגה.

 

למרוח על העוגה את ריבת החלב.

 

להקציף שמנת מתוקה, סוכר, אינסטנט פודינג לקצפת יציבה

להוסיף את השמנת החמוצה להקציף עוד חצי דקה.

 

לקשט בקצפת מעל ריבת החלב.

 





 

 

 

לקשט עם שוקולד מגורר.

 



 

 

ב ה צ ל ח ה  מוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשון

 

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 15/1/2014 14:08   בקטגוריות עוגות חגיגיות, עוגות בחושות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגת מיץ תפוזים גבוהה


 

 



 

מצרכים:

 7 ביצים

2 כוסות סוכר

שניים וחצי כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה

קורט מלח

קליפת לימון מגוררת

מיץ סחוט טרי מלימון

2 כפות ברנדי

3/4 שמן

3/4 כוס מיץ תפוזים

 

תבנית אמריקאית בעלת 3 רגליים לצינון

 



 

ההכנה:

מפרידים את הביצים

מקציפים חלבונים עם 1 כוס סוכר

מקציפים חלמונים עם 1 כוס סוכר

מוסיפים לחלמונים ומערבבים בעדינות שמן, ברנדי, מיץ וקליפת

לימון מגוררת, מיץ תפוזים ומלח. 

מערבבים חלמונים וחלבונים בעדינות ותוך כדי מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה.

 



 

לא משמנים את התבנית

 

יוצקים את התערובת לתבנית (לא לשמן את התבנית) ואופים בתנור חם

175 מעלות עד שהקיסם יוצא יבש.

 



הופכים מיד את התבנית עם העוגה האפויה עד לקירור מוחלט.

 



לחלץ את העוגה מהתבנית להגיש עם כוס תה.  ת ה נ ו .

ב ה צ ל ח ה.

 

נכתב על ידי רינה'לה , 21/12/2013 09:15   בקטגוריות עוגות בחושות  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של דנה ב-21/12/2013 21:53
 




דפים:  
157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)