לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2015    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

עוגת אגוזים וקצפת מושלמת


 

 



מתכון של מיכל שיודעת לבחור מתכונים מנצחים.

המבצע בעלה המוכשר. מצליח להם.

 



 

מצרכים:

6 ביצים

6 כפות סוכר

6 כפות פרורי לחם

100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק.

 

תבנית עגולה 24 משומנת

 



 

לסירופ:

חצי כוס סוכר

1 כוס מים

3 כפות יין אדום מתוק

 

למריחה:

חצי צנצנת ריבת חלב

 

לקרם:

1 מיכל שמנת מתוקה

1 כף גדושה של אינסטנט פודינג וניל

1 כף סוכר

חצי מיכל שמנת חמוצה

 

ההכנה:

להפריד חלבונים וחלמונים, להקציף חלבונים עם 6 כפות סוכר,

בקערה גדולה לשים את החלמונים להוסיף לסרוגין, אגוזים, פירורי לחם

ומקצף החלבונים.

לערבב בעדינות.

 

לצקת לתבנית משומנת 24 .

לאפות בתנור שחומם מראש 170 מעלות בערך 30 דקות או עד

שהקיסם יוצא יבש.

 



 

הכנת הסירופ:

בסיר להביא לרתיחה סוכר, מים, יין.

 

לפזר על העוגה כשהיא חמה.

 

לקרר את העוגה.

 

למרוח על העוגה את ריבת החלב.

 

להקציף שמנת מתוקה, סוכר, אינסטנט פודינג לקצפת יציבה

להוסיף את השמנת החמוצה להקציף עוד חצי דקה.

 

לקשט בקצפת מעל ריבת החלב.

 





 

 

 

לקשט עם שוקולד מגורר.

 



 

 

ב ה צ ל ח ה  מוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשון

 

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 15/1/2014 14:08   בקטגוריות עוגות חגיגיות, עוגות בחושות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגת ימי הולדת


 

 

ימי הולדת הם הזדמנות לעוגה חגיגית וצבעונית,

היום יש בצק סוכר ושלל אפשרויות באין ספור בחנויות

הבישול, אבל פעם היינו מכינות הכל מקרם בייתי וצבעי

מאכל צבעוניים, אז נכון שמאז צבע מאכל הפך להיות מוקצה

אבל חייבת להודות שנשאר געגוע לימים ההם שישבתי לקשט

את העוגה בסבלנות ואהבה.

 

פרח אחרי פרח נרקמו לתוך העוגה והפכו אותה לחגיגית

כשלעצמה.

 

אז אני שמחה שאצלינו במשפחה חודשי הסתיו מיוחדים במינם

כי שבעה מבני המשפחה חוגגים יום הולדת יחדיו.

 

זה מתחיל מהתאומים, שיר ותומר שהם הראשונים שזיכו אותי

בשם סבתא.

נמשיך בנכדי הקטנים יותר, ליאור המוכשר, רועי החולם שלנו,

ליה ושירה נכדות אהובות ומלאות שמחה ואושר וגם בתי השניה

לימור מצטרפת לחגיגה.

 

אז לכבוד כל החוגגים הסתווים שלנו הנה העוגה מפעם פעם

וכן, זה לא נורא קצת צבע מאכל.

 

מזל טוב לכולם.

 







מצרכים לעוגה אחת :

6 חלבונים

6 חלמונים

3 כפות שמן

1 כוס סוכר

קליפת לימון מגוררת

11/3 (אחד ושליש) כוסות קמח תופח

 

מצרכים לקרם:

4 שמנת מתוקה

2 אינסטנט פודינג בטעם וניל

1 כוס חלב

3 צבעי מאכל

 

תבנית עגולה 28

תבנית עגולה 22

תבנית עגולה 18

 

ההכנה:

להקציף חלבונים עם סוכר לקצף חזק.

לערבב את החלמונים עם השמן וקליפה הלימון,

להוסיף את החלמונים עם הקמח לחלבונים ולערבב

בעדינות.

לצקת לתבנית משומנת מספר 28.

לאפות בתנור חם 175 מעלות חצי שעה עד שהקיסם

יוצא יבש.

 

להכין שוב את התערובת הנ"ל ולחלק לתבניות משומנות

מספר 22 ו- 18.

לאפות.

לקרר את העוגות.

אפשר את התערובת השניה לאפות בתבנית התנור, אחרי האפיה

לקרר את העוגה , לסמן 2 עיגולים בקוטר 22 ו- 18 ולחתוך לפני הסימון.



קרם:

להקציף שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וחלב לקצף יציב.

לחלץ את העוגה מהתבנית הגדולה, להניח על מגש גדול,

(הוצאתי מדך מהארון והכנתי את העוגה על המדף)

למרוח את העוגה כולל הדפנות בקרם השמנת המתוקה.

להניח על העוגה את העוגה הבינונית למרוח גם אותה בקרם.

להניח את העוגה השלישית וגם אותה למרוח בקרם.

 



 

מחלקים את הקרם הנותר ב- 3 קערות.

לכל קערה מוסיפים כמה טיפות צבע מאכל לפי בחירתכם.

מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנטר משונן.

 

 



מקשטים בסבלנות והרבה אהבה את העוגה.

 



 

מ ז ל  ט ו ב  והרבה אהבה לכל החוגגים.

נכתב על ידי רינה'לה , 11/10/2013 10:41   בקטגוריות עוגות חגיגיות  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אביבה ב-11/10/2013 14:25
 



עוגת שערות קדאיף במילוי גבינה ושוקולד לבן


 

 




 

מצרכים:

חצי ק"ג שערות קדאיף

100 גרם חמאה מומסת

50 גרם אבקת סוכר

 

מצרכים לגבינה:

2 מיכלים גבינת מסקרפונה

2 מיכלים שמנת מתוקה

3 כפות סוכר

150 גרם שוקולד לבן

 

תבנית עגולה 28 משומנת בחמאה

 

ההכנה:

לפורר היטב בקערה גדולה את שערות הקדאיף,

לפזר מעל את החמאה המומסת ואבקת הסוכר,

לערבב עם הידיים היטב.

להעביר לתבנית התנור , לאפות בתנור שחומם מראש 160 מעלות

יש צורך לערבב כל כמה דקות, לאפות עד לצבע זהוב חום.

 



לקרר.

 

מילוי:

להמיס את השוקולד הלבן עם 3 כפות מהשמנת המתוקה.

להקציף את השמנת המתוקה עם הסוכר, להוסיף את הגבינה

ושוקולד הלבן המומס להמשיך לערבב במהירות נמוכה עד

שהתערובת אחידה.

 

ההרכבה:

לפזר חצי מכמות שערות הקדאיף על תחתית תבנית עגולה מספר 28

משומנת בחמאה.

מעל למרוח בעדינות את תערובת הגבינה.

מעל לפזר את יתרת שערות הקדאיף.

 



לשמור במקרר עד להגשה.

 



אפשר להכין בכוסות אישיות.

 

ב ה צ ל ח ה

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 20/7/2013 10:11   בקטגוריות עוגות גבינה, עוגות חגיגיות  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של לילי ב-30/7/2013 23:12
 



נשיקות מרנג בקרם גבינת מסקרפונה ופירות העונה


 

שלום חברים,

אני פותחת בהתנצלות מכל הלב על ההעלמותי מהעולם הווירטואלי,

שמחה לספר לכם שהכל מסיבה ממש טובה,

בתי הקטנה התחתנה ונשאבתי להכנות ולהתרגשות

אז אני מנצלת את ההזדמנות לאחל לענתי ובן זוגה רותם

חיים מאושרים וארוכים ביחד

ובכלל כל טוב לכל בני ביתי הנהדרים.

 

חשבתי רבות עם איזה מתכון יהיה כיף לחזור מהפסקה ארוכה וחגיגית

ואין לי ספק שנשיקות מרנג עם קרם מסקרפונה ופירות העונה יהיה

טעים ונכון

 

והכי חשוב

רק בשמחות

שלכם רינה

 



 

מצרכים לנשיקות מרנג: (אפשר לקנות בקונדטוריה)

4 חלבונים

אחד וחצי כוסות סוכר

1 כפית חומץ

1 כף קונפלור

 

ההכנה:

להקציף את החלבונים להוסיף את הסוכר בהדרגה לקצף קשה,

להוסיף 1 כפית חומץ וכף קורנפלור לערבב בעדינות.

 

להעביר את הקצף לשק זילוף וליצור נשיקות קטנות, לאפות בתנור

שחומם מראש 140 מעלות שעה וחצי.

לקרר.

 



לקרם :

2 מיכלים שמנת מתוקה

2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל

2 כפות סוכר

2 מיכלים של גבינת מסקרפונה

1 כפית תמצית וניל

 

ההכנה:

להקציף את השמנת המתוקה עם הסוכר והאינסטנט,

להוסיף את הגבינה ותמצית הוניל לערבב בעדינות.

 

פירות:

כל פירות העונה, אפרסק, מישמש, ענבים אדומים ולבנים ללא חרצנים,

ליצי, דובדבנים, פטל תפוחי עץ. (מה שיש בבית)

לחתוך לקוביות קטנות בערך 3 כוסות.

להניח בסיר של רבע כוס סוכר וכפית תמצית וניל לבשל 5 דקות,

לקרר.

 



הרכבה:

בקערת זכוכית גדולה ועמוקה לפזר נשיקות מרנג, על הנשיקות למרוח

בערך 2 - 3 כפות מהקרם על הקרם לפזר מתערובת הפירות וכך להמשיך

שכבות של מרנג קרם ופירות.

 



 

רצוי להכין את הנשיקות, הקרם והפירות מראש.

את המרנג לשמור בכלי אטום ואת הקרם והפירות במקרר.

את ההרכבה להכין שעה שעתיים לפני ההגשה.

 



למזוג עם כף לקעריות קטנות ולהגיש.

 

ב ה צ ל ח ה

 

נכתב על ידי רינה'לה , 13/7/2013 15:52   בקטגוריות עוגות גבינה, עוגות חגיגיות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)