לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2015    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

חצילים במילוי בשר טלה


 





 

מצרכים: (בערך 20 יח')

4 חצילים ארוכים

שמן לטיגון

 

מצרכים למלית:

1 חציל גדול

3-4 כפות שמן קנולה

2 בצלים קצוצים דק

חצי קילו בשר כבש טחון או 400 גרם בשר בקר טחון+100 גרם שומן כבש טחון

רבע כוס פטרוזליה קצוצה

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

1 ביצה

 

חופן צנוברים קלויים

 

ההכנה:

פורסים את החצילים לאורך עם הקליפה, להניח בתבנית לפזר מלח, לכסות בניילון

נצמד להניח בצד ל- 3 -4 שעות.

להניח במסננת, לשטוף .

להניח את החצילים על מגבת לכסות במגבת נוספת ולספוג את הנוזלים.

לחמם שמן ולטגן את החצילים עד להזהבה, להניח על נייר סופג.

 



מילוי:

 לקלות את החציל , להוציא את תוכן החציל ולקצוץ דק.

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצלים, מוסיפים בשר טחון ומפוררים

היטב את הבשר הטחון. לטגן עד להשחמה קלה.

מוסיפים מלח, פלפל את החציל הקלוי מערבבים וממשיכים לטגן עוד

3-4 דקות. מסירים מהאש ומצננים.

{אפשר בשלב זה להוסיף את הצנוברים לבשר ולערבב או לפזר את

הצנוברים מעל החצילים המוכנים}

מוסיפים פטרוזליה קצוצה וביצה ומערבבים.

 



בתבנית אלומניום קטנה מניחים 2 פרוסות חציל, כך שהקצוות יגלשו מעבר

לשולי התבנית ממלאים בכף גדושה מהמלית מקפלים את שולי החציל

על המלית.

 



מניחים בתבנית התנור את התבניות הקטנות אופים בתנור שחומם מראש 170

 מעלות חצי שעה.

 

 



הופכים על צלחת הגשה מפזרים את הצנוברים הקלויים ומגישים עם הרוטב.

 

רוטב:

2 פלפלים אדומים קלויים

חצי כוס פטרוזליה

3 עלים של בצל ירוק

3 לימונים כבושים

4 שיני שום

פלפל שחור

מעט מלח

שליש כוס שמן

כפית סוכר

שמים את כל המצרכים במגמיקס ומעבדים לרוטב. טועמים

ומתקנים תיבול.

 

לשמור במקרר עד להגשה.

 



 



 

חג אביב שמח  מוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשון

 

 

 

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 8/4/2015 10:16   בקטגוריות בשר ועוף, חגים, טחון, ממולאים, תוספות חמות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עופיונים ממולאים


 

 



 

מצרכים:

5 יח' עופיונים

למילוי:

כוס וחצי אורז שטוף

3 כפות שמן

1 בצל גדול קצוץ

4 שיני שום קצוצות

3 כפות סילאן

מלח

פלפל שחור טחון טרי

2 כפות צימוקים כהים מתוקים

שקדים קלויים

 

 

לרוטב:

רבע כוס שמן

רבע כוס סילאן

1 כפית פפריקה מתוקה אדומה

3 שיני שום כתושות

מלח

פלפל שחור טחון טרי

 

 



 

ההכנה:

לנקות ולרחוץ את העופיונים.

מכינים את המילוי:

בסיר לחמם שמן לטגן את הבצל, להוסיף שום, צימוקים , סילאן,

לטגן מעט להוסיף את האורז לערבב להוסיף מלח פלפל שחור,

להוסיף 2 כוסות מים רותחים,לערבב להביא לרתיחה לבשל על אש

קטנה 20 דקות בערך.

לקרר את האורז, להוסיף שקדים קלויים לערבב.

 

לערבב את מצרכי הרוטב.

 

למרוח כפית אחת מהרוטב את פנים העופיון, למלא במילוי האורז

לסגור עם קיסמים.

להניח את העופיונים ההמולאים בתבנית.

 



למרוח את העופיונים היטב ברוטב שנשאר. להוסיף לתבנית חצי כוס מים חמים.

לכסות ברדיד אלומניום.

להכניס לתנור שחומם מראש 170 מעלות לשעתיים.

לבדוק, אם חסר נוזלים להוסיף חצי כוס מים חמים.



להסיר את רדיד האלומנים, להמשיך לאפות בתנור חצי שעה נוספת.

 







מאחלת לכם חג אביב פורח,

בריאות טובה והמון אהבה.



 

 

 

 

 

 

 

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 16/4/2014 07:38   בקטגוריות בשר ועוף, ממולאים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מפרום חצילים


 

 



 

מצרכים:

4 חצילים ארוכים

קמח

4 ביצים

מלח

 

למילוי:

750 גרם בשר בקר טחון

4 כפות שמן

4 פרוסות חלה

1 בצל בינוני קצוץ דק דק

3 שיני שום קצוצות

1 כוס כוסברה/פטרוזליה קצוצה

1 כפית זרעי כוסברה כתושים

2 ביצים

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

 



 

לרוטב:

4 כפות שמן

1 בצל קצוץ

3 שיני שום קצוצות

4-5 עגבניות קלופות ומגוררות בפופיה הגסה

1 כפית סוכר

1 כף פפריקה אדומה מתוקה

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

2-3 כוסות מים חמים

 

ההכנה:

פורסים את החצילים (ראו תמונה) עם הקליפה הניחו בתבנית והמליחו,

כסו בניילון נצמד והשאירו בצד לכמה שעות.

להעביר למסננת ולשטוף מעט במים.

להניח על מגבת, לכסות במגבת נוספת ולספוג את הנוזלים המיותרים.

להשרות את הלחם לכמה דקות במים לסחוט היטב ולגרר במגררת העבה.

להוסיף ללחם את כל המצרכים של המילוי , לערבב היטב, לטעום ולתקן תיבול.

 



ממלאים את החצילים במילוי.

בצלחת אחת טורפים את הביצים מוסיפים מעט מלח.

וצלחת שניה עם קמח.

מחממים במחבת שמן בגובה 2-3 ס"מ , טובלים את החצילים הממולאים בקמח, אחר כך

בביצה ושוב בקמח, מטגנים בשמן החם גם בצד עם המילוי, עד לצבע

חום זהוב.

להניח על נייר סופג.

 



רוטב:

בסיר רחב מחממים שמן, מוסיפים בצל ומטגנים לצבע זהוב, מוסיפים

לפי הסדר : שום, רסק עגבניות , פפריקה מתוקה, פלפל שחור,מלח

עגבניות מרוסקות, סוכר, לערבב היטב, להוסיף מים חמים, לטעום ולתקן

תיבול.

להניח את החצילים בסיר , עם כף להרטיב את הממולאים ברוטב.

להביא לרתיחה להעביר ללהבה נמוכה ולבשל שעה וחצי.

 



 

שבוע טוב מוציא לשון

נכתב על ידי רינה'לה , 26/1/2014 15:33   בקטגוריות בשר ועוף, ממולאים, טחון  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פטריות פורטבלו במילוי גבינות


 

 



 

מצרכים:

18 יח' פטריות פורטבלו בגודל בינוני

200 גרם גבינת פרמזן - מגורר גס

200 גרם גבינת קשקוול - מגורר גס

150 גרם גבינת עמק - מגורר גס

חצי כוס פירורי לחם

חצי כוס פטרוזליה קצוצה

פלפל שחור גרוס

מעט מלח לפי הטעם.

 

לפזר מעל הפטריות הממולאות:

50 גרם חמאה מומסת

כמה כפות פרמזן מגורר

 



 

ההכנה:

להסיר את הרגליים מהפטריות

לערבב את כל המצרכים של המילוי

 

למלא את כל הפטריות במילוי בנדיבות, להדק היטב.

להניח בתבנית , לפזר מעל מחאה מומסת וגבינת

פרמזן.

 



 

 

להכניס לתנור חם 180 מעלות לעשרים דקות או עד

שהפטריות מזהיבות.

 



 

אפשר להכין מראש עד מילוי הפטריות, לאפות לפני הארוחה.

 

להגיש חם.

 

 

ב ת א ב ו ן מוציא לשון

נכתב על ידי רינה'לה , 1/11/2013 09:26   בקטגוריות ירקות, ממולאים  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ענבר ב-1/11/2013 17:28
 




דפים:  
157,550
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)