
קיבלתי מאמא את הכבוד לכתוב הקדמה למתכון 'הפלוב' של סבתא
זילפה זכרה לברכה, ועל כך אני מראש מודה לה ומזהירה אתכם שזה
הולך להיות סנטימטלי וקצת דביק.
סבתא זילפה ליוותה את הילדות שלנו בסיפורים מרתקים (היא צעדה ברגל
עם סבא ציון ברגל מאפגניסטן לארץ ישראל, מקור לסיפורי הרפתקאות
בלתי נשכחים)
אוכל טעים (מסתם חביתה שלא ניתנת לשיחזור ועד הפלוב המובא כאן
היום) והמון אהבה פשוטה וטובה.
אל ריח אדי הפתליה בבית של סבתא בשבת בבוקר אני מתגעגעת עד
היום, וכל עץ רימונים עמוס פרי מחזיר אותי לחצר היפה של סבא ציון
וסבתא זילפה.
בזמנה האוכל היה נחמה יציבה ובעיקר אהבה, אהבה שהיא ידעה לשים
בכל גרגר אורז. כן, היא מיינה את הגרגרים אחד אחד, עטה כמוצאת שלל
על כל גרגר שהיה נראה לה צהבהב מידי ולא ראוי למשפחה האהובה, הייתי
מביטה בה ממיינת את האורז בקשיחות האופיינית לה מנסה לתפוס את הגרגרים
הסוררים לפניה אבל מתעייפת מאוד מהר והיא, אף גרגר לא יכול לחמוק
מעיניה הקפדניות האוהבות.
אז תתארו לעצמכם את הטעם של האוכל אחרי שהיא ליטפה כל גרגר וגרגר
של אורז עיקש, זה היה חשוב לה, זה היה גודל האהבה שלה אלינו...
והיום אלו הילדים שלי שמגיעים לסבתא רינה, ובדרך מנסים לנחש איזה סיר
עומד על הפלטה של שבת ותמיד יש משהו טעים אבל הפלוב תופס מקום
של כבוד בלב של כולנו ונדמה לי שגם אצל אמא הוא נעשה באהבה מיוחדת.
מצרכים:
1 עוף שלם גדול
בערך קילו וחצי דלעת
1-2 חבושים
5 כוסות אורז
3/4 כוס שמן
תבלינים: מלח, פלפל, כמון, וקינמון

ההכנה:
להשרות את האורז שעה במים
למלא סיר גדול במים ו-2 כפות מלח גס להביא לרתיחה
להוסיף את האורז למים ולבשל 3/4 בישול, לשטוף את
האורז במי ברז להשאיר במסננת 20 דקות

את העוף השלם לבשל במים ומלח 3/4 בישול לסנן מהמים ולהניח בצד

לקלוף את הדלעת ולחתוך לפרוסות דקות
את החבושים לחתוך לרבעים
יש לנו את השמן, העוף , האורז, דלעת וחבושים ואת התבלינים
הרכבת הפלוב:
לסיר טפלון לשפוך את השמן, להניח בתחתית הסיר ובדפנות
פרוסות דלעת לתבל בארבעת התבלינים
להוסיף את החבושים על הדלעת

לפזר שכבת אורז על הדלעת (בערך 2 ס"מ)לתבל בתבלינים.
בקערה קטנה לערבב מעט מהאורז עם מעט מהתבלינים לערבב
ולמלא את העוף

להניח את העוף על האורז, לתבל את העוף

להמשיך לפזר שכבות של אורז שבין השכבות מתבלים בתבלינים

לבשל על הגז בערך חצי שעה או עד כשפותחים את המכסה אדים יוצאים
מהסיר , מעבירים לפלטה לכל הלילה ולא לשכוח לכסות היטב את הסיר
עם מגבות עבות

להפוך את הסיר על צלחת רחבה ושטוחה

אגלה לכם סוד, אתם רואים את החלק השרוף למעלה,
זה הכי טעים.
ב ת א ב ו ן 