לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2015    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

פיתה קראנץ


 

 



 

מצרכים:

6-8 פיתות

מלח גס

שמן זית

 

ההכנה:

לפרוס את הפיתה  לרוחבה, לחתוך כל חצי ל- 8 משולשים,

להניח בתבנית תנור האפיה.

לפזר בנדיבות רבה שמן זית, לערבב היטב עם הידיים את המשולשים,

לפזר מלח גס ולערבב היטב שוב.

 



לאפות בתנור שחומם מראש 150-160 מעלות, לערבב מידי פעם עם

כף.

לאפות עד לצבע זהוב חום.

 



ב ת א ב ו ן

 

נכתב על ידי רינה'לה , 2/11/2014 18:44   בקטגוריות מאפים מלוחים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מציות


 

 

מתכון נהדר של חיה גרינברג חברה במועדון הסריגה,

חיה - גם יפה גם אופה

 



 

מצרכים:

2 כוסות קמח רגיל

2 כוסות קמח כוסמין מלא

חצי כוס שבולת שועל

חצי כוס שומשום

1 כף של קצח או שומשום שחור

2 כוסות של גרעיני חמניות

1 כוס שמן

1 כוס מים

כפית גדושה מלח

 

ההכנה:

ללוש היטב את כל המצרכים ,

לחלק את הבצק ל- 5 כדורים

 



להניח על השיש ניר אפיה לרסס את נייר האפיה בשמן,

להניח על הנייר כדור בצק לרדד לעלה דק דק, להעביר לתבנית עם הנייר

לחתוך לצורה ולגודל הרצוי. כך להמשיך עם כל הכדורים.



 

לאפות בתנור חם  180 מעלות עד לצבע חום זהוב.

 

לקרר, לשמור בכלי סגור.

 



ב ה צ ל ח ה

נכתב על ידי רינה'לה , 13/9/2014 08:49   בקטגוריות מאפים מלוחים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



טוסט משאריות חלת שבת


 

 



 

נשאר לכם חלה משבת, לא זורקים, לפרוס, כל פרוסה לחתוך ל-4

לפזר בנדיבות רבה שמן זית, לערבב היטב, לפזר מלח גס ושוב לערבב,

להניח בתבנית התנור להכניס לתנור שחומם מראש 160 מעלות

עד להזהבה יפה, מידי פעם לערבב את הפרוסות.

 



 

פשוט טעים

 

להגיש עם תערובת של רסק עגבניות שום כתוש, מלח, אפשר להוסיף

פלפל חריף קצוץ.

וגם עם טחינה.

 





פשוט קל וטעים

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 16/8/2014 10:30   בקטגוריות חלות ועוגות שמרים, מאפים מלוחים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



חטיף מעלי טורטייה


 

 



 

נאוה'לה בהשארתך מוציא לשון

 

חטיף נפלא, טעים, מתאים לכל ארוחה וקל להכנה

 

מצרכים:

8 יח' עלי טורטייה בקוטר 20 ס"מ

שמן לטיגון עמוק

תרסיס שמן קנולה

 

ההכנה:

לחתוך את הטורטיות ל-  12 משולשים

 

אפשרות ראשונה:

לטגן את משולשי הטורטייה בשמן עמוק,

להניח על נייר סופג.

 



 

אפשרות שניה:

לרפד תבנית התנור בנייר אפיה, לרסס היטב בשמן,

להניח את משולשי הטורטייה על נייר האפיה המשומן,

לרסס היטב את משולשי הטורטייה.

להכניס לתנור חם 190 מעלות ל- 5 דקות, שימו לב

לא לשרוף את הטורטיה.

 

 



להגיש עם:

סלט אבוקדו, סלסה, סלט תפוחי אדמה, סלט טונה,

ממרחי גבינה, עוד ועוד

 

מוציא לשון ערכתי סקר בבני משפחתי הטורטייה האפוייה טעימה יותר.

 



ב ה צ ל ח ה

 
נכתב על ידי רינה'לה , 19/10/2013 09:08   בקטגוריות מאפים מלוחים  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אביבה ניו יורק ב-19/10/2013 18:27
 




דפים:  
157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)