לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2015    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

חצילים במילוי בשר טלה


 





 

מצרכים: (בערך 20 יח')

4 חצילים ארוכים

שמן לטיגון

 

מצרכים למלית:

1 חציל גדול

3-4 כפות שמן קנולה

2 בצלים קצוצים דק

חצי קילו בשר כבש טחון או 400 גרם בשר בקר טחון+100 גרם שומן כבש טחון

רבע כוס פטרוזליה קצוצה

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

1 ביצה

 

חופן צנוברים קלויים

 

ההכנה:

פורסים את החצילים לאורך עם הקליפה, להניח בתבנית לפזר מלח, לכסות בניילון

נצמד להניח בצד ל- 3 -4 שעות.

להניח במסננת, לשטוף .

להניח את החצילים על מגבת לכסות במגבת נוספת ולספוג את הנוזלים.

לחמם שמן ולטגן את החצילים עד להזהבה, להניח על נייר סופג.

 



מילוי:

 לקלות את החציל , להוציא את תוכן החציל ולקצוץ דק.

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצלים, מוסיפים בשר טחון ומפוררים

היטב את הבשר הטחון. לטגן עד להשחמה קלה.

מוסיפים מלח, פלפל את החציל הקלוי מערבבים וממשיכים לטגן עוד

3-4 דקות. מסירים מהאש ומצננים.

{אפשר בשלב זה להוסיף את הצנוברים לבשר ולערבב או לפזר את

הצנוברים מעל החצילים המוכנים}

מוסיפים פטרוזליה קצוצה וביצה ומערבבים.

 



בתבנית אלומניום קטנה מניחים 2 פרוסות חציל, כך שהקצוות יגלשו מעבר

לשולי התבנית ממלאים בכף גדושה מהמלית מקפלים את שולי החציל

על המלית.

 



מניחים בתבנית התנור את התבניות הקטנות אופים בתנור שחומם מראש 170

 מעלות חצי שעה.

 

 



הופכים על צלחת הגשה מפזרים את הצנוברים הקלויים ומגישים עם הרוטב.

 

רוטב:

2 פלפלים אדומים קלויים

חצי כוס פטרוזליה

3 עלים של בצל ירוק

3 לימונים כבושים

4 שיני שום

פלפל שחור

מעט מלח

שליש כוס שמן

כפית סוכר

שמים את כל המצרכים במגמיקס ומעבדים לרוטב. טועמים

ומתקנים תיבול.

 

לשמור במקרר עד להגשה.

 



 



 

חג אביב שמח  מוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשון

 

 

 

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 8/4/2015 10:16   בקטגוריות בשר ועוף, חגים, טחון, ממולאים, תוספות חמות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוף עם ירקות


 

 



 

מצרכים:

כרעיים, שוקיים, כנפיים כל חלק שאוהבים

1 בצל גדול קצוץ

5 שיני שום - לפרוס דק

3 גזרים - לקלוף לפרוס לעיגולים

2 קישואים - לקלוף לפרוס לעיגולים

פלפל אדום - לחתוך לקוביות

פלפל ירוק - לחתוך לקוביות

פלפל צהוב - לחתוך לקוביות

4 עגבניות קלופות - לחתוך לקוביות קטנות

3-4עלי סלרי - לקצוץ

ראש סלרי - לחתוך לקוביות קטנות.

1 כוס כוסברה/פטרוזליה קצוצה

שמן

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

כף מחוקה כורכום

 

ההכנה:

לטגן מעט את העוף  להוציא לשמור בצד.

בסיר רחב ושטוח עם 4 כפות שמן קנולה לטגן לפי הסדר:

בצל עד להזהבה, כל צבעי הפלפלים, גזר, קישואים, ראש הסלרי,

לטגן כמה דקות להוסיף מלח , פלפל שחור, כורכום לערבב היטב

להוסיף את העגבניות ולבשל עוד 5 דקות

להוסף 1 כוס מים חמים.

להוסיף חצי מכמות הירק הקצוץ (עלי סלרי וכוסברה)

לערבב לתקן תיבול , להוסיף את העוף, עם כף לפזר על העוף

רוטב עם הירקות, לפזר מעל העוף את כל הירק הקצוץ שנשאר 

 

להביא לרתיחה לבשל על להבה נמוכה שעתיים.

אם חסר מים להוסיף מעט.

 





להגיש עם אורז , פירה,  פתיתים

ב ה צ ל ח ה

 

נכתב על ידי רינה'לה , 28/3/2015 09:05   בקטגוריות בשר ועוף, ירקות  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של Ari Gold ב-28/3/2015 13:00
 



מרק ירוק עם בשר עוף וקציצות


 

 



 

מרק חם ליום חורפי.

אפשר להכין את המרק עם בשר עוף וקציצות .ואפשר או או או

 

מצרכים:

1 וחצי ק"ג בשר צלי מספר 5 או בשר שריר מספר 8

שוקיים/כרעיים/כנפיים עוף

חצי ק"ג בשר בקר טחון

2 כוסות כוסברה קצוצה

3 כוסות עלי מנגולד קצוצים

1 כוס עלי סלרי קצוצים

רבע כוס עלי נענע קצוצים

1 ראש סלרי מגורר דק

1 בצל גדול קצוץ דק

2 כפות שמן

מלח

פלפל

כפית כורכום

חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי

 



 

ההכנה:

בסיר גדול להרתיח מים להוסיף את הבשר להוציא את הקצף ולבשל

על להבה נמוכה שעתיים או עד שהבשר רך.

לתבל במלח פלפל וכפית כורכום.

להוסיף את העופות ואת הקציצות.

קציצות: להוסיף לבשר הטחון 1 בצל קטן קצוץ, רבע כוס כוסברה קצוצה,

1 ביצה, מלח פלפל פרורי לחם לפי הצורך. לערבב היטב. להכין קציצות

להוסיף לסיר.

 



לבשל עוד 45 דקות בנתיים להכין:

בסיר שטוח עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל הקצוץ להוסיף מלח, פלפל, כפית

כורכום ואת כל הירק הקצוף וראש הסלרי המגורר דק.לערבב להוסיף 1 כוס מים

רותחים , לכבות את האש.

להעביר לסיר המרק בעדינות.

לבשל רבע שעה להוסיף את מיץ הלימון , לתקן תיבול.

10 דקות המרק מוכן.

 



 



להגיש עם אורז.

 

ב ת א ב ו ן

 

נכתב על ידי רינה'לה , 13/1/2015 10:52   בקטגוריות בשר ועוף, מאכלים בוכרים - אפגנים, מרקים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מרק שעועית


 

 



 

מצרכים:

3 כוסות שעועית - להשרות כל הלילה במים

1.5 בשר צלי מספר 5 טרי - לחתוך לקוביות גדולות

4-5 תפוחי אדמה

4-5 גזרים

1 בצל גדול קצוץ

4 כפות שמן

צרור כוסברה

צרור עלי סלרי

צרור גדול שמיר {חובה}

3 כפות רסק עגביות

1 כף פפריקה אדומה מתוקה

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

אפשר להוסיף גרונות של הודו.

 

ההכנה:

לחמם שמן ולטגן את הבצל, להוסיף רסק עגבניות, פפריקה,

פלפל שחור, להוסיף את הבשר והשעועית לערבב הכל יחד , להוסיף מים

חמים, את הגזר ותפוחי האדמה.

 



להביא לרתיחה להוסיף את כל הירק, לבשל שעה על להבה קטנה ,

להוסיף מלח לפי הטעם לתקן תיבול לבשל עוד שעתיים שלש על להבה קטנה.

 



 





 

להגיש עם אורז לבן.

 

ב ה צ ל ח ה מוציא לשון

נכתב על ידי רינה'לה , 15/11/2014 10:07   בקטגוריות מרקים, בשר ועוף  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-18/1/2015 22:54
 




דפים:  
157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)