לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2015    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

דג קרפיון של אמא


 

 

בישלנו סיפורים בסדנה עם חגית אברון בשלושת השבועות האחרונים,

קבוצה של נשים מענינות שלמדנו להכיר דרך הסיפורים.

חגית ידעה להגיע לכל אחת מאיתנו , עברנו חויה נעימה וטעימה.

 

משתפת אותכם בסיפור שלי :

בכל שבת אבא חוזר מבית הכנסת עם טלית וספר התפילה בידו ומגבעת

על ראשו, מיד מרגישים את קדושת השבת שאבא הביא איתו.

אמא שערכה את השולחן במרפסת עם מפה פרחונית מגישה סלט ירקות

צבעוני קצוץ דק וביצים שהתבשלו כל הלילה על הפלטה וזה חיזק את ריח

השבת שאבא הביא איתו מבית הכנסת.

כמובן שאנו מחכים לדגי הקרפיון עם שום בצל והעגבניות.

תמונה זו חוזרת על עצמה כל שבת ולזה חיכינו על השבוע.

 



מצרכים:

דג קרפיון פרוס לפרוסות בעובי 2 ס"מ

1 בצל גדול חתוך לרבעים

3 עגבניות קלופות - לחתוך לרבעים

4-5 שיני שום

2 פלפלים חריפים

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

 

ההכנה:

בסיר רחב ושטוח להניח בצל , שום, פלפלים חריפים, ועגבניות,

מעל להניח את פרוסות הדג, להוסיף מים עד לגובה חצי מגובה הדגים,

להמליח, לפלפל, להביא לרתיחה, לבשל חצי שעה על להבה נמוכה

 



להעביר לפלטה לכל הלילה.

יש לכסות היטב את הסיר עם מגבת גדולה.

 





 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 5/5/2015 17:14   בקטגוריות דגים  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של רינהלה ב-6/5/2015 12:51
 



דגים מרוקאים


 

 

בדרך כלל אני נוהגת לשתף אתכם ברגעים השמחים של החיים ותודה לאל

אנחנו זוכים להרבה כאלה.

את הפוסט הזה אני מבקשת להקדיש לגיסי מייק פנחסוב שהלך לעולמו בטרם

עת.

מייק היה אחיו הקטן של בעלי, כשהיינו צעירים היינו מוחברים וקרובים באהבה

גדולה אחר כך החיים משכו לכיוונים אחרים לעיתים כואבים.

בשבעה התאחדה המשפחה כולה וזכיתי להכיר את אילנית שטיפלה באבלים בנתינה

שכבשה את ליבי, והנה גם ברגע הקשה הזה למדתי גם משהו קטן לחיים

וגם מתכון טעים.

 

שלא נדע צער.

 



מצרכים:

8   יח' פילטים של דג אמנון או כל דג אחר שאוהבים

10 שיני שום

1   פלפל אדום

1   פלפל ירוק

1   פלפל חריף

6   גזרים

1   חבילה כוסברה

1   כוס מים

 

מצרכים לרוטב:

2    כפות פפריקה אדומה מתוקה בשמן

1/3 כוס שמן

רבע כפית פלפל שחור טחון טרי

חצי  כפית כמון

מלח

 

ההכנה:

לפרוס לרצועות את הפלפל האדום והירוק

את הגזרים לקלוף ולחתוך לרצועות עבות

את הכוסברה לקצוץ גס

בסיר רחוב ושטוח להניח לפי הסדר שום, פלפלים, גזרים,

כוסברה, פלפל חריף מעל להניח את הדגים עם העור כלפי מעלה.

להוסיף לסיר 1 כוס מים.

 



לערבב את מצרכי הרוטב , לפזר מעל הדגים,

להביא לרתיחה ולבשל 30-40 דקום על להבה נמוכה.

 



 

להגיש חם .

 

ב ה צ ל ח ה

 

  

נכתב על ידי רינה'לה , 31/8/2014 14:59   בקטגוריות דגים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



דג במלח


 

 



 

מצרכים:

2 דגי לברק

1 ק"ג מלח גס

1 עגבניה פרוסה

1 לימון פרוס

4 שיני שום

פטרוזיליה/כוסברה/נענע

 

ההכנה:

לחמם תנור 180 מעלות

לפזר את המלח בתחתית תבנית התנור

בתוך בטן הדג להניח פרוסות עגבניות, פרוסות שום, פרוסות לימון,

וירק איזה שאוהבים.

 



להניח את הדגים על המלח שבתבנית.

להכניס לתנור חם 15 - 20 דקות.

 



העור נפרד מהבשר העסיסי של הדג.

 



 

ב ת א ב ו ן

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 27/8/2014 14:26   בקטגוריות דגים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



דג דניס בתנור


 

 



 

מצרכים:

2 דגי דניס שלמים

חצי כוס שמן זית

6 שיני שום פרוסות

2 לימונים - לקלוף ולפרוס דק

2 עגבניות פרוסות

1 בצל גדול פרוס

חצי כוס כוסברה קצוצה

מלח

פלפל שחור

כפית כורכום

 

ההכנה:

בתבנית גדולה חסינת אש לפזר בתחתית התבנית:

חצי מכמות השמן, הבצל, השום, הלימון, והעגבניות.

להמליח ולפלפל.

להניח מעל את הדגים.

מעל הדגים לפזר:

מלח, פלפל, שום, עגבניות, בצל, פרוסות לימון.

שמן זית ואת כפית הכורכום.

 



לכסות ברדיד אלומנים, להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות לעשרים דקות,

להסיר את רדיד האלומניום להחזיר לתנור לעוד 10 דקות.

לפזר כוסברה קצוצה (או פטרוזיליה), להגיש חם.

 



ש נ ה  ט ו ב ה

 

 

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 7/9/2013 11:49   בקטגוריות דגים  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ענבר ב-7/9/2013 14:00
 




דפים:  
157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)