לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2015    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

מרק קישואים וגזר


 

 



 

מצרכים:

3 בצלים בגודל בינוני

6 גזרים

6 קישואים

3 כפות שמן

3 כפות אבקת מרק עוף (במקור זה 10 כפות)

1 כוס פטרוזליה קצוצה

1 כוס כוסברה קצוצה

1 כפית כורכום

כפית פלפל שחור

מלח לפי הצורך

 



 

לרביחה:

1 ביצה

3 כפות קמח

2-3 כפות מים

קורט מלח

 



ההכנה:

לקצוץ את הבצל לקוביות קטנות

לקלוף את הגזר והקישואים ולגרר בפופיה הגסה

בסיר גדול לטגן בשמן את הבצל הקצוץ, להוסיף את הגזר והקישואים

לערבב, להוסיף מים רותחים שיכסו את הגזר והקישואים, להוסיף

את אבקת המרק עוף , כורכום , פלפל שחור כוסברה ופטרוזיליה.

לטעום אם יש צורך להוסיף מלח ופלפל שחור.

להביא לרתיחה , לבשל על להבה נמוכה חצי שעה.

 



להכין את הרביחה: לערבב היטב קמח מים מעט מלח וביצה ללא גושים,

לצקת דרך הפופיה הגסה מעל המרק ולערבב עם מזלג.

 



 

לבשל עוד 10 דקות.

 



ב ת א ב ו ן

 

נכתב על ידי רינה'לה , 21/2/2015 10:04   בקטגוריות ירקות, מרקים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מרק ירוק עם בשר עוף וקציצות


 

 



 

מרק חם ליום חורפי.

אפשר להכין את המרק עם בשר עוף וקציצות .ואפשר או או או

 

מצרכים:

1 וחצי ק"ג בשר צלי מספר 5 או בשר שריר מספר 8

שוקיים/כרעיים/כנפיים עוף

חצי ק"ג בשר בקר טחון

2 כוסות כוסברה קצוצה

3 כוסות עלי מנגולד קצוצים

1 כוס עלי סלרי קצוצים

רבע כוס עלי נענע קצוצים

1 ראש סלרי מגורר דק

1 בצל גדול קצוץ דק

2 כפות שמן

מלח

פלפל

כפית כורכום

חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי

 



 

ההכנה:

בסיר גדול להרתיח מים להוסיף את הבשר להוציא את הקצף ולבשל

על להבה נמוכה שעתיים או עד שהבשר רך.

לתבל במלח פלפל וכפית כורכום.

להוסיף את העופות ואת הקציצות.

קציצות: להוסיף לבשר הטחון 1 בצל קטן קצוץ, רבע כוס כוסברה קצוצה,

1 ביצה, מלח פלפל פרורי לחם לפי הצורך. לערבב היטב. להכין קציצות

להוסיף לסיר.

 



לבשל עוד 45 דקות בנתיים להכין:

בסיר שטוח עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל הקצוץ להוסיף מלח, פלפל, כפית

כורכום ואת כל הירק הקצוף וראש הסלרי המגורר דק.לערבב להוסיף 1 כוס מים

רותחים , לכבות את האש.

להעביר לסיר המרק בעדינות.

לבשל רבע שעה להוסיף את מיץ הלימון , לתקן תיבול.

10 דקות המרק מוכן.

 



 



להגיש עם אורז.

 

ב ת א ב ו ן

 

נכתב על ידי רינה'לה , 13/1/2015 10:52   בקטגוריות בשר ועוף, מאכלים בוכרים - אפגנים, מרקים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מרק שעועית


 

 



 

מצרכים:

3 כוסות שעועית - להשרות כל הלילה במים

1.5 בשר צלי מספר 5 טרי - לחתוך לקוביות גדולות

4-5 תפוחי אדמה

4-5 גזרים

1 בצל גדול קצוץ

4 כפות שמן

צרור כוסברה

צרור עלי סלרי

צרור גדול שמיר {חובה}

3 כפות רסק עגביות

1 כף פפריקה אדומה מתוקה

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

אפשר להוסיף גרונות של הודו.

 

ההכנה:

לחמם שמן ולטגן את הבצל, להוסיף רסק עגבניות, פפריקה,

פלפל שחור, להוסיף את הבשר והשעועית לערבב הכל יחד , להוסיף מים

חמים, את הגזר ותפוחי האדמה.

 



להביא לרתיחה להוסיף את כל הירק, לבשל שעה על להבה קטנה ,

להוסיף מלח לפי הטעם לתקן תיבול לבשל עוד שעתיים שלש על להבה קטנה.

 



 





 

להגיש עם אורז לבן.

 

ב ה צ ל ח ה מוציא לשון

נכתב על ידי רינה'לה , 15/11/2014 10:07   בקטגוריות מרקים, בשר ועוף  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-18/1/2015 22:54
 



מרק ירקות


 

 



 

מצרכים:

300 גרם דלעת

כרובית קטנה

3 יח' גזר

3 יח' קישואים

1 בצל שלם

1 עגבניה שלמה

1 תפוח אדמה

1 גמבה אדומה

1 ראש סלרי

3 עלי סלרי קצוצים

חצי כוס שמיר קצוץ

3/4 כוס אורז שטוף

3 כפות שמן

מלח

פלפל שחור

כפית כורכום

 



 

ההכנה:

בסיר גדול להרתיח מים,

לחתוך לקוביות קטנות ראש סלרי, דלעת, קישואים, גמבה, תפוח אדמה,

גזר, את הכרובית לפרחים.

כשהמים רותחים להוסיף את הירקות החתוכים, עגבניה, בצל, ןעלי סלרי

ושמיר קצוצים. להוסיף את השמן.

להוסיף תבלינים להביא להרתיחה לטעום ולתקן תיבול. להעביר לאש נמוכה

לבשל חצי שעה, אחרי חצי שעה להוסיף את האורז ולבשל עוד 20 דקות.

 



אחרי הבישול להוציא את הבצל השלם והעגבניה השלמה ולזרוק.



 

ב ת א ב ו ן

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 12/3/2014 10:56   בקטגוריות מרקים, מרקים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)