לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2015    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

חצילים במילוי בשר טלה


 





 

מצרכים: (בערך 20 יח')

4 חצילים ארוכים

שמן לטיגון

 

מצרכים למלית:

1 חציל גדול

3-4 כפות שמן קנולה

2 בצלים קצוצים דק

חצי קילו בשר כבש טחון או 400 גרם בשר בקר טחון+100 גרם שומן כבש טחון

רבע כוס פטרוזליה קצוצה

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

1 ביצה

 

חופן צנוברים קלויים

 

ההכנה:

פורסים את החצילים לאורך עם הקליפה, להניח בתבנית לפזר מלח, לכסות בניילון

נצמד להניח בצד ל- 3 -4 שעות.

להניח במסננת, לשטוף .

להניח את החצילים על מגבת לכסות במגבת נוספת ולספוג את הנוזלים.

לחמם שמן ולטגן את החצילים עד להזהבה, להניח על נייר סופג.

 



מילוי:

 לקלות את החציל , להוציא את תוכן החציל ולקצוץ דק.

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצלים, מוסיפים בשר טחון ומפוררים

היטב את הבשר הטחון. לטגן עד להשחמה קלה.

מוסיפים מלח, פלפל את החציל הקלוי מערבבים וממשיכים לטגן עוד

3-4 דקות. מסירים מהאש ומצננים.

{אפשר בשלב זה להוסיף את הצנוברים לבשר ולערבב או לפזר את

הצנוברים מעל החצילים המוכנים}

מוסיפים פטרוזליה קצוצה וביצה ומערבבים.

 



בתבנית אלומניום קטנה מניחים 2 פרוסות חציל, כך שהקצוות יגלשו מעבר

לשולי התבנית ממלאים בכף גדושה מהמלית מקפלים את שולי החציל

על המלית.

 



מניחים בתבנית התנור את התבניות הקטנות אופים בתנור שחומם מראש 170

 מעלות חצי שעה.

 

 



הופכים על צלחת הגשה מפזרים את הצנוברים הקלויים ומגישים עם הרוטב.

 

רוטב:

2 פלפלים אדומים קלויים

חצי כוס פטרוזליה

3 עלים של בצל ירוק

3 לימונים כבושים

4 שיני שום

פלפל שחור

מעט מלח

שליש כוס שמן

כפית סוכר

שמים את כל המצרכים במגמיקס ומעבדים לרוטב. טועמים

ומתקנים תיבול.

 

לשמור במקרר עד להגשה.

 



 



 

חג אביב שמח  מוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשון

 

 

 

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 8/4/2015 10:16   בקטגוריות בשר ועוף, חגים, טחון, ממולאים, תוספות חמות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



דלעת לראש השנה


 

 




במנהגי ראש השנה מברכים על הדלעת:

"יהי רצון מלפניך יי אלהינו ואלהי אבותינו, שיקרע רע גזר דיננו

ויקראו לפניך זכיותינו".

 

 

לדלעת הוספתי עלי מנגולד שיהיה יפה טעים וצבעוני.

 

ההכנה:

חותכים את הדלעת בערך 4 ס"מ על 3 ס"מ עובי 1 ס"מ

את  עלי המנגולד חותכים בערך  5 ס"מ על 10 ס"מ ומגלגלים

 



להכין קערה אחת עם קמח , וקערה שניה

 עם 2 ביצים טרופות עם כף מים וקורט מלח

 

לחמם שמן במחבת, לתבול את הדלעת ולעלי המנגולד בקמח ולאחר מכן

בביצה ולטגן, את הדלעת יש לטגן  3-4 דקות מכל צד, עד שהיא רכה,

להוציא על נייר סופג.

 



להכין סירופ:

לבשל בסיר קטן, עד שכל הסוכר נמס ונוצר סירופ סמיך 

2 כוסות סוכר

1 כוס מים

כפית תמצית וניל

2 כפות מיץ לימון סחוט טרי

 

לתבול את הדלעת ועלי המנגולד המטוגנים בסירופ החם

לסדר יפה בצלחת הגשה.

 



 

 ש נ ה  ט ו ב ה  ו מ ת ו ק ה

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 13/9/2012 21:28   בקטגוריות חגים  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-22/9/2012 21:47
 



פטה כבד עוף - לזכרו של גיל קרוא


 

בצער וכאב גדול הלך השבוע לעולמו השף גיל קרוא,

זכיתי להכיר את השף והאדם המיוחד הזה.

 

אני מבקשת להקדיש פוסט זה לזכרו ולספר לכם על איש נדיר

שידע לחבר בין אהבת הבישול שלו לטיפול בנוער בסיכון,

גיל ידע לחבר בין הומור וחופש לבין הקפדנות של המטבח,

 

ויותר מכל היה תמיד חייכני, צנוע ושף עם ידי זהב.

 

זכינו לכמה סדנאות איתו שזכורות כרגעים של טעם טוב ושמחה.

 

את פטה הכבד הזה למדתי מהאיש היקר הזה.

 

יהי זכרו ברוך.

 



 

 

מצרכים:

1 ק"ג כבד עוף

3 בצלים בגודל בינוני חתוכים דק לחצאי עיגולים

4 חלבונים

4 כפות שמן קנולה

חצי מיכל שמנת מתוקה צמחית (פרווה)

2 כפיות סילאן

1 פקק ברדי

מלח

פלפל שחור טחון טרי

 

ההכנה:

לחמם שמן במחבת ולטגן את הבצלים לצבע זהוב,

להוסיף את הכבדים לערבב עם הבצל ולטגן 4-5 דקות, להוסיף מלח ופלפל.

להניח מסננת בתוך קערה, את הבצלים והכבדים להעביר

למסננת למשך חצי שעה , אין צורך בנוזלים שהצטברו בקערה.

במגמיקס עם להב הפלדה לטחון את הכבדים למחית ותוך כדי

להוסיף את כל המצרכים, עד לתערובת חלקה.

לטעום ולתקן תיבול.

 



 

לחלק את התערובת ל- 2 תבניות אלומניום מאורכות:

מרפדים את התבניות בנייר אפיה, מחלקים את התערובת

ל- 2 התבניות, עוטפים כל תבנית בנייר אלומניום גדול,

וסוגרים היטב  .

 



 

לחמם תנור לחום של 160 מעלות, להניח את התבניות בתוך תבנית

התנור עם מים רותחים. ולאפות במשך 45 דקות.

להוציא מהתנור לקרר, להכניס למקרר עד להגשה.

 

להפוך את הפטה על צלחת הגשה, לקשט עם עירית קצוצה,

להגיש עם ריבת תאנים או ריבת בצל.

 



מאחלת לכולנו רק בשורות טובות.

 

 

 

 

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 7/6/2012 17:25   בקטגוריות בשר ועוף, חגים  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של חוה ב-3/10/2012 21:28
 



טנא לחג שבועות


 

התברכתי בהרבה חברות, מתחומים שונים של החיים,

חבורה שיקרה לי במיוחד היא קבוצת הנשים אליה אני

שייכת כבר למעלה מ -20 שנים.

קבוצת נשים "נס" ביחד אנחנו עושות פעילויות שונות למען

הקהילה, פעילות שממלא אותנו בעשייה מבורכת וגם בחברותה

נעימה ומעניינת.

השבוע לכבוד שבועות, אני מפנקת את החברות לקבוצה בסדנת

בישול.

 

כל חברה שהגיעה לסדנה תורמת את חלקה, ואת הכסף שנאסף

תרמנו לאם ששכלה שניים מבניה ולאחרונה נגנב מביתה כסף שהיה

מיועד להנצחת בניה וגם נרכוש טלוויזיה למוסד פגועי נפש באור יהודה.

 

אז זה הטנא שלנו לחג הביכורים הזה.

 

והנה כמה תמונות מהבוקר הנפלא שבילנו יחד.

 

חג שמח

 

 



מה הכנו בבוקר היפה הזה :

ככר גבינות בטעמים שונים

פחזניות במילוי תערובת גבינות וזיתים

פחזניות במילוי בסלט טונה

פטריות פורטובלו במילוי גבינת פרמזן

מנות אישיות של פלפלים אדומים וחצילים במילוי גבינות

פילה דניס בציפוי תערובת אגוזים

כמה סלטים טעימים

מאפה זיתים עם רוטב שמנת ומיונז ועירית

בצק מלווח במילוי רוטב פסטו וגבינה קשקוול מגוררת

 



והיה גם דג לוקוס במשקל 6 ק"ג שתיבלנו בהרבה דברים טובים והכנסו

לגריל שבחצר עטוף בנייר אלומניום לשעה וחצי .

 



וכמובן גם מתוקים:

עוגת גבינה מפוארת וטעימה שנאוה הכינה

עוגות שמרים במילוי פרג, גבינה, שוקולד נוטלה וחלבה,

עוגיות קצף במילוי קרם

עוגיות חלבה, עוגיות שקדים, עוגיות פרח ריבה

 



 

חברות יקרות שאלה יהיו הימים הכי קשים שלנו.

ב א ה ב ה  ר ב ה

ח ג  ש מ ח

 

נכתב על ידי רינה'לה , 22/5/2012 08:52   בקטגוריות חגים  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של לי ב-23/5/2012 14:58
 




דפים:  
157,550
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)