בצער וכאב גדול הלך השבוע לעולמו השף גיל קרוא,
זכיתי להכיר את השף והאדם המיוחד הזה.
אני מבקשת להקדיש פוסט זה לזכרו ולספר לכם על איש נדיר
שידע לחבר בין אהבת הבישול שלו לטיפול בנוער בסיכון,
גיל ידע לחבר בין הומור וחופש לבין הקפדנות של המטבח,
ויותר מכל היה תמיד חייכני, צנוע ושף עם ידי זהב.
זכינו לכמה סדנאות איתו שזכורות כרגעים של טעם טוב ושמחה.
את פטה הכבד הזה למדתי מהאיש היקר הזה.
יהי זכרו ברוך.

מצרכים:
1 ק"ג כבד עוף
3 בצלים בגודל בינוני חתוכים דק לחצאי עיגולים
4 חלבונים
4 כפות שמן קנולה
חצי מיכל שמנת מתוקה צמחית (פרווה)
2 כפיות סילאן
1 פקק ברדי
מלח
פלפל שחור טחון טרי
ההכנה:
לחמם שמן במחבת ולטגן את הבצלים לצבע זהוב,
להוסיף את הכבדים לערבב עם הבצל ולטגן 4-5 דקות, להוסיף מלח ופלפל.
להניח מסננת בתוך קערה, את הבצלים והכבדים להעביר
למסננת למשך חצי שעה , אין צורך בנוזלים שהצטברו בקערה.
במגמיקס עם להב הפלדה לטחון את הכבדים למחית ותוך כדי
להוסיף את כל המצרכים, עד לתערובת חלקה.
לטעום ולתקן תיבול.

לחלק את התערובת ל- 2 תבניות אלומניום מאורכות:
מרפדים את התבניות בנייר אפיה, מחלקים את התערובת
ל- 2 התבניות, עוטפים כל תבנית בנייר אלומניום גדול,
וסוגרים היטב .

לחמם תנור לחום של 160 מעלות, להניח את התבניות בתוך תבנית
התנור עם מים רותחים. ולאפות במשך 45 דקות.
להוציא מהתנור לקרר, להכניס למקרר עד להגשה.
להפוך את הפטה על צלחת הגשה, לקשט עם עירית קצוצה,
להגיש עם ריבת תאנים או ריבת בצל.

מאחלת לכולנו רק בשורות טובות.