לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2015    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: -. לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

מרק ירוק עם בשר עוף וקציצות


 

 



 

מרק חם ליום חורפי.

אפשר להכין את המרק עם בשר עוף וקציצות .ואפשר או או או

 

מצרכים:

1 וחצי ק"ג בשר צלי מספר 5 או בשר שריר מספר 8

שוקיים/כרעיים/כנפיים עוף

חצי ק"ג בשר בקר טחון

2 כוסות כוסברה קצוצה

3 כוסות עלי מנגולד קצוצים

1 כוס עלי סלרי קצוצים

רבע כוס עלי נענע קצוצים

1 ראש סלרי מגורר דק

1 בצל גדול קצוץ דק

2 כפות שמן

מלח

פלפל

כפית כורכום

חצי כוס מיץ לימון סחוט טרי

 



 

ההכנה:

בסיר גדול להרתיח מים להוסיף את הבשר להוציא את הקצף ולבשל

על להבה נמוכה שעתיים או עד שהבשר רך.

לתבל במלח פלפל וכפית כורכום.

להוסיף את העופות ואת הקציצות.

קציצות: להוסיף לבשר הטחון 1 בצל קטן קצוץ, רבע כוס כוסברה קצוצה,

1 ביצה, מלח פלפל פרורי לחם לפי הצורך. לערבב היטב. להכין קציצות

להוסיף לסיר.

 



לבשל עוד 45 דקות בנתיים להכין:

בסיר שטוח עם 2 כפות שמן לטגן את הבצל הקצוץ להוסיף מלח, פלפל, כפית

כורכום ואת כל הירק הקצוף וראש הסלרי המגורר דק.לערבב להוסיף 1 כוס מים

רותחים , לכבות את האש.

להעביר לסיר המרק בעדינות.

לבשל רבע שעה להוסיף את מיץ הלימון , לתקן תיבול.

10 דקות המרק מוכן.

 



 



להגיש עם אורז.

 

ב ת א ב ו ן

 

נכתב על ידי רינה'לה , 13/1/2015 10:52   בקטגוריות בשר ועוף, מאכלים בוכרים - אפגנים, מרקים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פלוב - חמין אפגני לשבת


      

קיבלתי מאמא את הכבוד לכתוב הקדמה למתכון 'הפלוב' של סבתא

זילפה זכרה לברכה, ועל כך אני מראש מודה לה ומזהירה אתכם שזה

הולך להיות סנטימטלי וקצת דביק.

סבתא זילפה ליוותה את הילדות שלנו בסיפורים מרתקים (היא צעדה ברגל

עם סבא ציון ברגל מאפגניסטן לארץ ישראל, מקור לסיפורי הרפתקאות

בלתי נשכחים)

אוכל טעים (מסתם חביתה שלא ניתנת לשיחזור ועד הפלוב המובא כאן

היום) והמון אהבה פשוטה וטובה.

אל ריח אדי הפתליה בבית של סבתא בשבת בבוקר אני מתגעגעת עד

היום, וכל עץ רימונים עמוס פרי מחזיר אותי לחצר היפה של סבא ציון

וסבתא זילפה.

בזמנה האוכל היה נחמה יציבה ובעיקר אהבה, אהבה שהיא ידעה לשים

בכל גרגר אורז. כן, היא מיינה את הגרגרים אחד אחד, עטה כמוצאת שלל

על כל גרגר שהיה נראה לה צהבהב מידי ולא ראוי למשפחה האהובה, הייתי

מביטה בה ממיינת את האורז בקשיחות האופיינית לה מנסה לתפוס את הגרגרים

הסוררים לפניה אבל מתעייפת מאוד מהר והיא, אף גרגר לא יכול לחמוק

מעיניה הקפדניות האוהבות.

אז תתארו לעצמכם את הטעם של האוכל אחרי שהיא ליטפה כל גרגר וגרגר

של אורז עיקש, זה היה חשוב לה, זה היה גודל האהבה שלה אלינו...

והיום אלו הילדים שלי שמגיעים לסבתא רינה, ובדרך מנסים לנחש איזה סיר

עומד על הפלטה של שבת ותמיד יש משהו טעים אבל הפלוב תופס מקום

של כבוד בלב של כולנו ונדמה לי שגם אצל אמא הוא נעשה באהבה מיוחדת.

 

מצרכים:

1 עוף שלם גדול

בערך קילו וחצי דלעת

1-2 חבושים

5 כוסות אורז

3/4 כוס שמן

תבלינים: מלח, פלפל, כמון, וקינמון

 



ההכנה:

להשרות את האורז שעה במים

למלא סיר גדול במים ו-2 כפות מלח גס להביא לרתיחה

להוסיף את האורז למים ולבשל 3/4 בישול, לשטוף את

האורז במי ברז להשאיר במסננת 20 דקות



את העוף השלם לבשל במים ומלח 3/4 בישול לסנן מהמים ולהניח בצד



לקלוף את הדלעת ולחתוך לפרוסות דקות

את החבושים לחתוך לרבעים

יש לנו את  השמן, העוף , האורז, דלעת וחבושים ואת התבלינים

הרכבת הפלוב:

לסיר טפלון לשפוך את השמן, להניח בתחתית הסיר ובדפנות

פרוסות דלעת לתבל בארבעת התבלינים

 



להוסיף את החבושים על הדלעת

לפזר שכבת אורז על הדלעת (בערך 2 ס"מ)לתבל בתבלינים.

 

בקערה קטנה לערבב מעט מהאורז עם מעט מהתבלינים לערבב

ולמלא את העוף

 



להניח את העוף על האורז, לתבל את העוף



להמשיך לפזר שכבות של אורז שבין השכבות מתבלים בתבלינים


 

לבשל על הגז בערך חצי שעה  או עד כשפותחים את המכסה אדים יוצאים

מהסיר , מעבירים לפלטה לכל הלילה ולא לשכוח לכסות היטב את הסיר

עם מגבות עבות

 



להפוך את הסיר על צלחת רחבה ושטוחה

אגלה לכם סוד, אתם רואים את החלק השרוף למעלה,

זה הכי טעים.

ב ת א ב ו ן סבבי

 

נכתב על ידי רינה'לה , 30/11/2011 18:27   בקטגוריות מאכלים בוכרים - אפגנים, חמין לשבת  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-16/8/2013 13:22
 



157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)