לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2015    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

שקשוקה משפחתית


 

שקשוקה משפחתית



 

מצרכים:

5 כפות שמן

1 בצל גדול קצוץ

4 שיני שום - לקצוץ לקוביות קטנות

5 עגבניות קלופות - לחתוך לקוביות קטנות

3 חצילים - לקלוף לחתוך לקוביות קטנות

2 פלפלים ירוקים - לחתוך לקוביות

2 פלפלים אדומים - לחתוך לקוביות

מלח

פלפל שחור

אפשר להוסיף פלפל חריף

15 ביצים

 

ההכנה:

לקלוף ולחתוך לקוביות את החצילים לפזר מלח לכסות בניילון נצמד

לשעתיים שלש,

לשטוף את החצילים במסננת להעביר למגבת ולספוג את הנוזלים.

לטגן את קוביות החצילים. להניח על נייר סופג.

 



 

במחבת לחמם 5 כפות שמן להוסיף את קוביות הפלפלים והבצל

הקצוץ לטגן תוך כדי עירבוב 5 דקות, להוסיף את השום הקצוץ לערבב,

להוסיף את קוביות העגבניות  לתבל במלח ופלפל שחור

לערבב ולבשל עד שהעגניות התבשלו.

 



 

להוסיף את החצילים המטוגנים לערבב לטעום לתקן תיבול.

להוסיף מעל התבשיל את הביצים לפזר מעל הביצים מעט מלח ופלפל שחור

לכסות עם מכסה לשלש ארבע דקות, לכבות את האש.

 



 



ב ת א ב ו ן.

נכתב על ידי רינה'לה , 26/5/2015 11:06   בקטגוריות ירקות, פשטידות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פשטידת גבינות


 



את הפשטידה המוצלחת והטעימה הזאת מכינים מכל שאריות הגבינה

שיש במקרר.

אפשר להכין מראש ולחמם לפני ההגשה.

 

מצרכים:

תבנית חסינת אש 35/25

לבצק:

350 גרם קמח תופח (חבילה קטנה)

200 גרם חמאה

1 מיכל שמנת חמוצה

1 ביצה

 

למילוי הגבינות:

בערך 2 קילו גבינות (פטה מפוררת, קשקוול מגורר,  גבינה לבנה, קוטג,

צהובה מגוררת, רוקפור)

אני הכנתי:

2 מיכלים קוטג 5%

2 מיכלים גבינת לבנה 5%

300 גרם עמק - מגורר גס

300 גרם קשקוול - מגורר גס

2 מיכלים פטה כבשים - לפורר עם הידיים

4 ביצים

תפוח אדמה גדול מאד מבושל ,למעוך כמו לפירה,

לטעום אם יש צורך להוסיף מלח,

רבע כפית פלפל שחור .

 

ההכנה:

ללוש את מצרכי הבצק, 3/4 מכמות הבצק לרפד תבנית משומנת,

1/4 מכמות הבצק ללהכין רצועות עגולות ודקות.

לערבב את כל הגבינות עם הביצים ותפוח האדמה, למרוח על הבצק

בצורה אחידה.

את הרצועות להניח על הגבינות בצורה שתי וערב.

 



את הרצועות למרוח בחלמון ביצה.

לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות בערך 50 דקות.

 



ב ת א ב ו ן

נכתב על ידי רינה'לה , 28/9/2013 08:42   בקטגוריות גבינות, פשטידות  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של Maa ב-28/9/2013 09:53
 



פשטידת פטריות עם גבינת מוצרלה


 

 

לקראת חג השבועות כמה מתכונים לכבוד החג,

נתחיל עם פשטידת פטריות עם גבינת מוצרלה.

 





 

מצרכים לבצק:

1 ורבע כוסות קמח תופח

חצי מיכל שמנת חמוצה או אשל

100 גרם חמאה רכה

 

מצרכים למילוי:

4 בצלים גדולים קצוצים

2 סלסלות פטריות - לחתוך לפרוסות בעובי חצי ס"מ

250 גרם גבינת מוצרלה מגוררת גס

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

 

לציפוי:

4 ביצים

1 כף חרדל

1 וחצי כפות קמח תופח

1 כוס חלב

1 מיכל שמנת מתוקה

מעט מלח ופלפל שחור

 

ההכנה:

ללוש את הבצק ולרפד תבנית פאי 26 משומנת כולל הדפנות





מילוי:

לטגן את הבצלים הקצוצים עם 3 כפות שמן, להוסיף את הפטריות

להמשיך לטגן על להבה גבוהה עוד כמה דקות להמליח ולפלפל,

לקרר .

 



 

ציפוי:

לערבב היטב את כל המצרכים לתערובת חלקה.

 

הכנת הפשטידה:

לרפד את התבנית בבצק כולל הדפנות,

לפזר מעל הבצק את הגבינה המגוררת

לפזר מעל את הבצל והפטריות

לפזר מעל את תערובת הציפוי

 





לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות בערך שעה.





 



ב ת א ב ו ן

נכתב על ידי רינה'לה , 24/4/2013 18:37   בקטגוריות פשטידות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פשטידת ברוקלי


 



 

מצרכים לפשטידה:

 1 חבילה ברוקלי של 800 גרם

  2 מיכלים של שמנת מתוקה

4 ביצים

100 גרם גבינת עמק מגוררת

מלח

פלפל שחור

 



 

מצרכים לציפוי:

 50 גרם גבינת עמק מגוררת

חצי כוס פירורי לחם

 



 

הכנת הפשטידה:

להפשיר את הברוקלי,

לערבב את כל המצרכים היטב יחד, מלבד מצרכי הציפוי

לצקת לתבנית 30X30

לערבב את חומרי הציפוי , לפזר מעל הפשטידה

לאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות במשך שעה או עד להזהבה יפה.

 





 

ב ת א ב ו ן מוציא לשון 

ח ג  ש מ ח

נכתב על ידי רינה'לה , 24/5/2012 09:27   בקטגוריות פשטידות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)