לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2015    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

קציצות ברוטב עגבניות


 

 



 

מצרכים:

1 ק"ג בשר בקר/עוף/הודו

1 בצל גדול - לקצוץ דק

2 שיני שום - לקצוץ דק

1 כפית זירעוני כוסברה כתושים

חצי כוס פטרוזיליה/כוסברה -לקצוץ דק

חצי כוס אורז שטוף היטב

2 ביצים גדולות

3 כפות פירורי לחם

מלח

פלפל שחור טחון טרי

 



 

לרוטב:

2 כפות שמן

1 בצל קטן קצוץ דק

2 שיני שום קצוץ דק

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית פפריקה אדומה מתוקה

3 עגבניות - לקלוף ולחתוך לקוביות קטנות

מלח

פלפל שחור טחון טרי

 

ההכנה:

לערבב היטב את כל המצרכים עם הבשר,

לחמם שמן בסיר לטגן את הבצל, להוסיף שום, פפריקה,

רסק עגבניות ובסוף את קוביות העגבניות, להוסיף מים, מלח, פלפל שחור,

להביא לרתיחה, ליצור כדורים מתערובת הבשר , להוסיף את הקציצות

לסיר להביא לרתיחה , לבשל 45 על להבה נמוכה.

(מהסיבה שיש אורז בתערובת הבשר יש להוסיף מים שיכסו את הקציצות)

 







ב ת א ב ו ן



 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 24/5/2014 11:30   בקטגוריות בשר ועוף, קציצות, טחון  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קציצות בשר בתוספת גרעיני תירס ושיבולת שועל


 

 

קציצות בקר בתוספת גרעיני תירס ושיבולת שועל

 



 

מצרכים:

1 ק"ג בשר בקר טחון

2 ביצים גדולות

1 כוס פטרוזליה - לקצוץ דק

חצי כוס שיבולת שועל (קוואקר)

3 שיני שום - לקצוץ דק

חצי כוס גרעיני תירס

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

1 בצל גדול - קצוץ דק

2 כפות פירורי לחם

 

שמן לטיגון הקציצות

 

לרוטב:

3 כפות שמן

1 בצל קטן קצוץ דק

2 שיני שום - לקצוץ דק

כפית כורכום

מלח

פלפל שחור

מים

 

ההכנה:

לערבב היטב את כל מצרכי הקציצות,

לחמם במחבת שמן, ליצור כדורים מתערובת הבשר ולטגן בשמן

את כל הקציצות.להניח על נייר סופג.

 



 

בסיר רחב ושטוח לטגן בשמן את הבצל, להוסיף שום, כורכום, מלח, פלפל שחור,

ומים. להביא לרתיחת להוסיף את הקציצות המטוגנות לסיר,

להביא לרתיחה, להעביר ללהבה קטנה ולבשל 45 דקות.

 



להגיש עם פתיתים, אורז, פירה, קוסקוס

 



 

 ב ה צ ל ח ה

 

נכתב על ידי רינה'לה , 24/5/2014 10:52   בקטגוריות בשר ועוף, קציצות, טחון  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קציצות מבשר בקר עם גזר ואפונה


 

 



 

מצרכים לקציצות:

חצי ק"ג בשר בקר טחון

1 בצל בינוני קצוץ דק

חצי כוס כוסברה/פטרוזילה קצוצה

1 ביצה

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

פירורי לחם לפי הצורך (בערך שליש כוס)

 

לרוטב:

1 בצל קטן קצוץ

3 שיני שום פרוסות

1 כפית כורכום

מלח פלפל שחור גרוס

3 כפות שמן

2 כוסות גזר ואפונה של סנפרוסט

מים

 

ההכנה:

לערבב היטב את כל המצרכים לקציצות.

בסיר לטגן בצל עם השמן להוסיף שום לערבב,

להוסיף תבלינים, להוסיף מים, רצוי חמים.

כהמים רתחו לטעום, לתקן תיבול.

לגלגל את הקציצות לרוטב.

לפזר למעלה את הגזר והאפונה.

להביא לרתיחה,להעביר ללהבה קטנה, לבשל שעה.



 

 

להגיש עם אורז, פירה, קוסקוס.

 

 

ב ת א ב ו ן

נכתב על ידי רינה'לה , 18/1/2014 10:47   בקטגוריות בשר ועוף, ירקות, קציצות, טחון  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-19/1/2014 22:26
 



לביבות תפוחי אדמה במילוי בשר


לביבות תפוחי אדמה במילוי בשר

 



 


מצרכים ללביבות:

5 תפוחי אדמה גדולים מגוררים גס

1 בצל גדול מגורר גס

2 ביצים

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

חצי כוס פירורי לחם

 

מצרכים למילוי:

250 גרם בשר בקר טחון

1 בצל קצוץ דק דק

רבע כוס פטרוזליה קצוצה

2 שיני שום כתושות

1 ביצה

מלח

פלפל שחור

פירורי לחם לפי הצורך

 

שמן לטיגון

 

20 יחידות

 

ההכנה:

מערבבים את המצרכים ללביבות

מערבבים את המצרכים למילוי

 

מכינים מהבשר קציצות דקות ורחבות

 



 

משטחים על כף היד מתערובת הלביבה מעל מניחים את הקציצה

שהכנו ומעל שוב מתערובת הלביבה.

במחבת לצקת שמן בגובה 2 ס"מ לחמם ולטגן את הלביבות על

להבה בינונית  4-5 דקות כל צד , להניח על נייר סופג.

 



להגיש עם סלט ירוק

 



 

ב ת א ב ו ן

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 15/6/2013 09:51   בקטגוריות בשר ועוף, ירקות, קציצות, טחון  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של מיכלי ^^ ב-15/6/2013 10:44
 




דפים:  
157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)