לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2015    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

סלט חצילים ופלפלים קלויים


 

אצלנו במועדון הסריגה החברות מתמחות לא רק בסריגה אלא גם בהכנת סלטים מגוונים וטעימים.

בשנה האחרונה עברנו אירועים שמחים וגם לצערי עצובים, בחיבוקים, שיחות ותמיכה הדדית הצלחנו

להמשיך הלאה מחוזקות משמחה ואפילו מעצב.

 

גם השנה נמשיך להיפגש לסריגה, יצירה וארוחה טעימה.

 

מאחלת לכולנו שנה טובה, חגים שמחים וכמובן בריאות טובה.

 

סלט חצילים ופלפלים קלויים של חברתינו היקרה עדנה.

 



 

מצרכים: 

4 - 5 חצילים

1 פלפל אדום

1 פלפל ירוק 

1 פלפל צהוב

3 - 4 שיני שום כתושות

מלח, פלפל שחור לפי הטעם

3 כפות שמן קנולה

רבע כוס מיץ לימון סחוט טרי

חצי כוס פטרוזליה קצוצה

 

ההכנה:

לקלות את החצילים, לקלוף ולהניח במסננת להוצאת הנוזלים.

להניח על קרש חיתוך ולקצוץ עם סכין את החצילים.

 



 

לקלות את הפלפלים בתנור בחום 200 מעלות, להניח את הפלפלים הקלויים בסיר לכסות עם המכסה

לחכות חצי שעה ואז לקלוף בקלות את הקליפה הדקה של הפלפלים .

לחתוך את הפלפלים לקוביות.

 



 




לערבב את כל המצרכים יחד, לטעום לתקן תיבול . להניח בצלחת יפה

ולקשט עם פטרוזיליה.

 



 

ב ת א ב ו ן

נכתב על ידי רינה'לה , 5/9/2015 13:56   בקטגוריות ירקות, סלטים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



שקשוקה משפחתית


 

שקשוקה משפחתית



 

מצרכים:

5 כפות שמן

1 בצל גדול קצוץ

4 שיני שום - לקצוץ לקוביות קטנות

5 עגבניות קלופות - לחתוך לקוביות קטנות

3 חצילים - לקלוף לחתוך לקוביות קטנות

2 פלפלים ירוקים - לחתוך לקוביות

2 פלפלים אדומים - לחתוך לקוביות

מלח

פלפל שחור

אפשר להוסיף פלפל חריף

15 ביצים

 

ההכנה:

לקלוף ולחתוך לקוביות את החצילים לפזר מלח לכסות בניילון נצמד

לשעתיים שלש,

לשטוף את החצילים במסננת להעביר למגבת ולספוג את הנוזלים.

לטגן את קוביות החצילים. להניח על נייר סופג.

 



 

במחבת לחמם 5 כפות שמן להוסיף את קוביות הפלפלים והבצל

הקצוץ לטגן תוך כדי עירבוב 5 דקות, להוסיף את השום הקצוץ לערבב,

להוסיף את קוביות העגבניות  לתבל במלח ופלפל שחור

לערבב ולבשל עד שהעגניות התבשלו.

 



 

להוסיף את החצילים המטוגנים לערבב לטעום לתקן תיבול.

להוסיף מעל התבשיל את הביצים לפזר מעל הביצים מעט מלח ופלפל שחור

לכסות עם מכסה לשלש ארבע דקות, לכבות את האש.

 



 



ב ת א ב ו ן.

נכתב על ידי רינה'לה , 26/5/2015 11:06   בקטגוריות ירקות, פשטידות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



כרובית בלימון - מתכונה של סבתא גילה


 

 

בסדנה עם חגית אברון "מבשלים סיפורים" פגשתי את גילה מהאתר

סבתא גילה שאותה אני מכירה לא מעט זמן.

ביקשתי את רשותה של גילה להעביר לכם את סיפורה עם המתכון

הטעים שלה.

 



הסיפור של גילה:

בא האביב ואיתו הפריחה, ריחה ממלא את האוויר וצבעה הצהוב משמח

את הלב.

באם המושבות לעת זמן שקיעת החמה היה מתפשט באוויר ריח משכר

של פריחה ההדרים, ריח בושם שרק הטבע יכול לרקוח.

ילדה קטנה ושובבה משוש ליבו של סבא, סבא נחמן שהיה אגרונם, פרדסן.

מבקשת סבא תביא לי פרחים מהפרדס, ילדה שלא הבינה שכל פרח הופך לפרי.

סבא היה מביא ותמיד היה מביא עימו בוקסא מלאת לימונים מהפרדס.

המשפט הידוע "לימון מוסיף המון" לא היה שגור באותם הימים.

אך בביתנו הלימון כיבב מהתה בלימון, סלט ארוחת הערב החתוך קטן שהיה

מתובל בשמן זית ולימון.

הטחינה, סלט החצילים, האבוקדו הפרקס (כרוב ממולא) שריחם מילא את הבית

בשבתות חורף, הקישואים (מדיאס)בלימון שהיו חגיגת טעמים לארוחת הצהרים

בפסח.

גרידת הלימון בעוגות והכרובית של סבתא.

סבתא היתה בשלנית מופלאה ששילבה ביו לוזאן בשוויץ בו למדה בבית ספר משלים

לבין האוכל והירקות שגדלו בגינת הבית או נמכרו בשוק הקטן.

הכרובית בלימון של סבתא מככבת לדורותיה והגיעה גם לאוסטרליה ושוויץ.

 

מה צריך:

1 כרובית יפה גדולה ומוצקה

4 כפות קמח

2 ביצים גדולות

מים לפי הצורך

מעט פלפל

מעט סוכר

מעט מלח

מיץ מ- 2 לימונים

שמן קנולה לטיגון

 

איך מכינים:

מפרקים את הכרובית לפרחים חולטים את הכרובית במי מלח

עד לרתיחה ועוד 5 דקות.

מסננים

 



מכינים בלילה מהקמח הביצים ומים, הבלילה צריכה להיות לא סמיכה מדי

ולא דלילה.

טובלים את פרחי הכרובית ומטגנים בשמן המחבת, מניחים עם מגבת נייר.

 



מניחים את פרחי הכרובית המטוגנים בסיר רחב ושטוח סוחטים את הלימון

מתבלים במלח פלפל וסוכר מכסים במים עד 3/4 מגובה הכרובית.

מבשלים חצי שעה.

טועמים ומתקנים תיבול.

 

בתאבון

 



 

נכתב על ידי רינה'לה , 7/5/2015 15:19   בקטגוריות ירקות  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של דניאל ב-9/11/2016 10:16
 



עוף עם ירקות


 

 



 

מצרכים:

כרעיים, שוקיים, כנפיים כל חלק שאוהבים

1 בצל גדול קצוץ

5 שיני שום - לפרוס דק

3 גזרים - לקלוף לפרוס לעיגולים

2 קישואים - לקלוף לפרוס לעיגולים

פלפל אדום - לחתוך לקוביות

פלפל ירוק - לחתוך לקוביות

פלפל צהוב - לחתוך לקוביות

4 עגבניות קלופות - לחתוך לקוביות קטנות

3-4עלי סלרי - לקצוץ

ראש סלרי - לחתוך לקוביות קטנות.

1 כוס כוסברה/פטרוזליה קצוצה

שמן

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

כף מחוקה כורכום

 

ההכנה:

לטגן מעט את העוף  להוציא לשמור בצד.

בסיר רחב ושטוח עם 4 כפות שמן קנולה לטגן לפי הסדר:

בצל עד להזהבה, כל צבעי הפלפלים, גזר, קישואים, ראש הסלרי,

לטגן כמה דקות להוסיף מלח , פלפל שחור, כורכום לערבב היטב

להוסיף את העגבניות ולבשל עוד 5 דקות

להוסף 1 כוס מים חמים.

להוסיף חצי מכמות הירק הקצוץ (עלי סלרי וכוסברה)

לערבב לתקן תיבול , להוסיף את העוף, עם כף לפזר על העוף

רוטב עם הירקות, לפזר מעל העוף את כל הירק הקצוץ שנשאר 

 

להביא לרתיחה לבשל על להבה נמוכה שעתיים.

אם חסר מים להוסיף מעט.

 





להגיש עם אורז , פירה,  פתיתים

ב ה צ ל ח ה

 

נכתב על ידי רינה'לה , 28/3/2015 09:05   בקטגוריות בשר ועוף, ירקות  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של Ari Gold ב-28/3/2015 13:00
 




דפים:  
157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)