לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2015    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

טוסט משאריות חלת שבת


 

 



 

נשאר לכם חלה משבת, לא זורקים, לפרוס, כל פרוסה לחתוך ל-4

לפזר בנדיבות רבה שמן זית, לערבב היטב, לפזר מלח גס ושוב לערבב,

להניח בתבנית התנור להכניס לתנור שחומם מראש 160 מעלות

עד להזהבה יפה, מידי פעם לערבב את הפרוסות.

 



 

פשוט טעים

 

להגיש עם תערובת של רסק עגבניות שום כתוש, מלח, אפשר להוסיף

פלפל חריף קצוץ.

וגם עם טחינה.

 





פשוט קל וטעים

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 16/8/2014 10:30   בקטגוריות חלות ועוגות שמרים, מאפים מלוחים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



חלה לשבת


 

 

מתכון לחלה טעימה טעימה של קרין גורן

 



מצרכים:

1 ק"ג קמח

1 שקית שימרית

2 ביצים

חצי כוס שמן

חצי כוס סוכר

1 כף מלח

11/2 עד 2 כוסות מים

ההכנה:

במיקסר  עם וו לישה לערבב קמח ושימרית,

להוסיף את כל יתר החומרים מלבד המלח,

תוך כדי לישה להוסיף את המים בהדרגה, ללוש 5 דקות 

 עד שהבצק מסתלסל מסביב לוו לישה .

להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש עוד 5 דקות

לכסות את הקערה בניילון נצמד, להתפיח עד להכפלת נפח

 



 

2 אפשרויות לקליעה:

1.לחלק ל- 6 כדורים , על משטח עבודה מקומח מעט, לקחת כדור

לשטח אותו בידיים ולגלגל עמו רולדה, כך עם כל הכדורים,

להכין 2 חלות קלועות כמו  צמה, להניח בתבנית על נייר אפיה לכסות

עם מגבת עד להכפלת נפח.

2.לחלק ל- 5 כדורים

על משטח עבודה עם קצת קמח לקחת כדור לשטח אותו בידיים

ולגלגל כמו רולדה ואז לגלגל אותו לנקניק ארוך

(לגלגל מהאמצע כלפי חוץ עם הידיים) כך עם כולם,

לחבר אותם בקצוות ואז קולעים כך:

1 על 3

2 על 3

5 על 2

ושוב מהתחלה

כל פעם סופרים לפי הסדר החדש שנוצר,

לקלוע רופף ולא חזק,

את הקצוות לגלגל פנימה

להניח בתבנית התנור על נייר אפיה,

לכסות במגבת עד להכפלת נפח.

למרוח ביצה טרופה לפזר שומשום ולאפות

בתנור שחומם מראש 180 מעלות 40-50 דקות

 



 





 

ש ב ת  ש ל ו ם מוציא לשון מוציא לשון מוציא לשון

 

נכתב על ידי רינה'לה , 9/11/2012 12:16   בקטגוריות חלות ועוגות שמרים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מפגש סריגה + רולדות שמרים


 

 



 

ידידי וחברי לבלוג

אני פשוט נרגשת לספר שמועדון הסריגה שהקמתי אכן יצא לדרכו

ובבוקר שטוף שמש שגלש לצהרים חמים, ישבנו יחד נשים יקרות

שלא כולן הכירו אחת את השנייה אבל השתלבו יחד בעשייה, שיחה,

הרבה צחוק וטעמים מתוקים וגם מלוחים.

כמו שקיוויתי וחלמתי, המסרגות של הנשים שלא ידעו כלום כלום על

סריגה החלו לנוע בהצלחה בעזרת אלו שידעו יותר.

וביחד נגיע רחוק.

 

ניפגש שוב ביום שלישי בעוד שבועיים בתאריך 20.11.12 בשעה 10:00 בבוקר

 







דוגמנית הבית שלנו

 



והנה מתכון של אחת העוגות שהגשתי ונחטפה,

רולדות מבצק שמרים במילוי פרג, ושוקולד עם חלבה.

 

מצרכים לבצק:

1 ק"ג קמח פחות כוס

400 גרם מרגרינה/חמאה

שקית וחצי שימרית (75 גרם)

1 כוס סוכר

4 ביצים

1 כוס מים

קורט מלח

4 תבניות אינגליס באורך 35 ס"ס כל תבנית או תבנית התנור

 

ללוש את כל המצרכים במיקסר עם וו לישה במשך 10 דקות

לכסות ולהתפיח.

אחרי שהבצק תפח להכניס למקרר ל-4 שעות אפשר לכל הלילה.

(הבצק מספיק ל-4 רולדות 2 עם פרג, 2 עם שוקולד וחלבה)

 

מכינים את מילוי הפרג: הכמות מספיקה ל- 2 רולדות

300 גרם פרג טחון

3/4 כוס סוכר

3/4 כוס מים

1 כף דבש

גרידת לימון

2 כפיות תמצית וניל

 

ההכנה:

מבשלים בסיר על להבה בינונית תוך כדי עירבוב את כל המצרכים

5 דקות, לטעום ואם חסר להוסיף סוכר, לקרר לחלוטין.

 

מצרכים למילוי חלבה ושוקולד:

שוקולד נוטלה

חלבה שערות

 

ממלאים את הרולדות:

מחלקים את הבצק ל- 4 כדורים

למילוי הפרג : (2 רולדות)

פותחים את הבצק לעובי חצי ס"מ מורחים חצי ממילוי הפרג ומגלגלים

לרולדה, מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפיה מכסים עם מגבת ומשאירים להתפחה.

 



למילוי השוקולד והחלבה: (2 עוגות)

פותחים את הבצק למלבן 25/35 מסמנים באמצע קו

מורחים על 2 החצאים שוקולד נוטלה בנדיבות ועל זה מפזרים

חלבה שערות.

מגלגלים כל חצי לכיוון המרכז, חותכים את הבצק באמצע, מניחים בצורת

צלב אחד על השני, מעבירם את החלק התחתון על העליון כמה פעמים

עד לתוצאה כמו בתמונה. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה ,מכסים במגבת

ומשאירים להפתחה.

מורחים את הרולדות בביצה טרופה, מכניסים לתנור שחומם מראש 170 מעלות

בערך לארבעים חמישים דקות.

מוצאים את העוגות החמות מהתנור ומכסים את העוגות במגבת.



 



אפשריות:

 עם גבינה: (ל-1 רולדה)

לערבב לטעום ואם חסר סוכר להוסיף .

1 גבינת שמנת

1 גבינה 5%

רבע כוס סוכר

כפית תמצית וניל

1 חלמון ביצה



 

אפשר למרוח שוקולד נוטלה ומעל את הפרג שהכנו.

 



ב ה צ ל ח ה

 

סוף שבוע נעים

 

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 7/11/2012 14:48   בקטגוריות חלות ועוגות שמרים  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-9/11/2012 11:27
 



בייגלה מבצק שמרים


 

 את המתכון  קיבלתי מחברתי הטובה {העיראקית}

חנה'לה, שלמדה מחמותה המצרייה, מוצלח מאד.

 



 

 

מצרכים:

1 ק"ג  קמח + 1 כוס

2 חבילות מרגרינה ללא תוספת מלח

רבע כוס שמן

50 גרם שמרים

1   כפית סוכר

1   כף שטוחה מלח

1 ורבע כוסות מים

 



 

לציפוי:

2 ביצים טרופות

200 גרם שומשום

מלח גס

 



ההכנה:

במיקסר עם וו לישה במהירות בינונית ללוש את כל המצרכים מלבד המלח

במשך 5 דקות,

להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש עוד 5 דקות.

להתפיח את הבצק.

לקחת פיסות קטנות מהבצק שתפח לגלגל ולסגור בקצה.

לטבול בביצה ושומשום, לפזר עם היד מלח גס על הבייגלה ,

לאפות בחום של 160 מעלות 40 דקות עד לצבע חום בהיר,

והעוגיות ייבשות וקרספיות.



 

לשמור בכלי אטום.

 



 



 

ב ה צ ל ח ה מוציא לשון

נכתב על ידי רינה'לה , 21/4/2012 11:08   בקטגוריות עוגיות, חלות ועוגות שמרים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)