לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2015    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

עוגת גבינה ללא אפיה


 

 



 

עוגת גבינה הכי טובה שיש.

 

מצרכים לגבינה:

450 גרם גבינת שמנת - נפוליאון

3     כפות סוכר

אחד וחצי מיכלים שמנת מתוקה

3     כפות אינסטנט פודינג וניל

1     גביע שמנת חמוצה

חצי כוס חלב

1 כפית תמצית וניל

 



 

לביסקויטים:

1 חבילה ביסקויטים קסטה או פתי בר בטעם שוקולד

2 כפות נס קפה

חצי כוס מים רותחים

חצי כוס חלב

1 כף סוכר

כפית תמצית וניל

 



לקרם:

200 גרם שוקולד חלב

רבע כוס קפה חזק (1 כפית נס קפה לערבב ברבע כוס מים חמים)

3 כפות חמאה.

 

ההכנה:

במיקסר להקציף גבינה וסוכר, יוצקים בהדרגה שמנת מתוקה, מוסיפים

אינסטנט וניל ותמצית וניל, להוסיף חלב לערבב 2 דקות, בסוף להוסיף

את השמנת החמוצה.

 



בכלי מערבבים נס קפה, מים, חלב, סוכר, תמצית וניל.

טובלים את הביסקויטים בתערובת ומרפדים אותם תבנית מרובעת 30/30

יוצקים חצי מכמות הגבינה לתבנית , שוב שכבה של ביסקויטים טבולים

בתערובת. ומכסים בחצי הנותר של הגבינה.

לעטוף בניילון נצמד לשמור במקרר 3 שעות.

 



קרם:

ממיסים במיקרו את הקפה עם השוקולד (בזהירות) לערבב לתערובת

חלקה, להוסיף חמאה ולערבב היטב עד שנמס.

לפזר על העוגה הקרה.

לשמור במקרר.

 





 



 

ב ה צ ל ח ה

נכתב על ידי רינה'לה , 14/2/2015 16:47   בקטגוריות עוגות גבינה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגת גבינה של פעם


 

 



 

מצרכים:

6 חלבונים

6 חלמונים

אחד ורבע כוסות סוכר

2 סוכר וניל

כף מיץ לימון סחוט טרי

4 מיכלים של 250 גרם גבינה לבנה 9%

4 כפות גדושות קמח תופח

 

לציפוי:

1. 2 מיכלים שמנת חמוצה + 2 כפות אבקת סוכר

              או

2. 1 מיכל שמנת מתוקה + 1 כף סוכר

 

 



ההכנה:

מחממים תנור 200 מעלות.

מקציפים את החלבונים עם 1 כוס סוכר לקצף חזק, מוסיפים 1 סוכר וניל

מקציפים את החלמונים עם רבע כוס סוכר ,סוכר וניל וכף מיץ לימון

עד שנעשה קרם בהיר ויציב.

מנמיכים מהירות ומוסיפים 4 גבינה 9% וארבע כפות גדושות קמח תופח.

מעבירים את קצף החלבונים לגבינה ומערבבים בעדינות.

יוצקים לתבנית עגולה 28 משומנת.

אופים בערך שעה ועשר דקות כך:

10 דקות חום של 200 מעלות

מנמיכים את חום התנור ל- 160 מעלות ואופים חצי שעה

מנמיכים שוב את חום התנור ל- 140 מעלות ואופים עוד חצי שעה

 



אפשר להשאיר את העוגה ללא ציפוי.

 

1. כשהעוגה אפויה להוציא מהתנור להניח על רשת, לערבב 2 שמנת חמוצה

עם 2 כפות אבקת סוכר למרוח בעדינות על העוגה החמה.

2. אפשרות שניה, לקרר את העוגה, להקציף 1 מיכל שמנת מתוקה עם כף

    סוכר, למרוח על העוגה.

    לשמור במקרר.

 





 

ב ה צ ל ח ה

נכתב על ידי רינה'לה , 3/8/2013 10:19   בקטגוריות עוגות גבינה  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-4/8/2013 21:02
 



עוגת שערות קדאיף במילוי גבינה ושוקולד לבן


 

 




 

מצרכים:

חצי ק"ג שערות קדאיף

100 גרם חמאה מומסת

50 גרם אבקת סוכר

 

מצרכים לגבינה:

2 מיכלים גבינת מסקרפונה

2 מיכלים שמנת מתוקה

3 כפות סוכר

150 גרם שוקולד לבן

 

תבנית עגולה 28 משומנת בחמאה

 

ההכנה:

לפורר היטב בקערה גדולה את שערות הקדאיף,

לפזר מעל את החמאה המומסת ואבקת הסוכר,

לערבב עם הידיים היטב.

להעביר לתבנית התנור , לאפות בתנור שחומם מראש 160 מעלות

יש צורך לערבב כל כמה דקות, לאפות עד לצבע זהוב חום.

 



לקרר.

 

מילוי:

להמיס את השוקולד הלבן עם 3 כפות מהשמנת המתוקה.

להקציף את השמנת המתוקה עם הסוכר, להוסיף את הגבינה

ושוקולד הלבן המומס להמשיך לערבב במהירות נמוכה עד

שהתערובת אחידה.

 

ההרכבה:

לפזר חצי מכמות שערות הקדאיף על תחתית תבנית עגולה מספר 28

משומנת בחמאה.

מעל למרוח בעדינות את תערובת הגבינה.

מעל לפזר את יתרת שערות הקדאיף.

 



לשמור במקרר עד להגשה.

 



אפשר להכין בכוסות אישיות.

 

ב ה צ ל ח ה

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 20/7/2013 10:11   בקטגוריות עוגות גבינה, עוגות חגיגיות  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של לילי ב-30/7/2013 23:12
 



נשיקות מרנג בקרם גבינת מסקרפונה ופירות העונה


 

שלום חברים,

אני פותחת בהתנצלות מכל הלב על ההעלמותי מהעולם הווירטואלי,

שמחה לספר לכם שהכל מסיבה ממש טובה,

בתי הקטנה התחתנה ונשאבתי להכנות ולהתרגשות

אז אני מנצלת את ההזדמנות לאחל לענתי ובן זוגה רותם

חיים מאושרים וארוכים ביחד

ובכלל כל טוב לכל בני ביתי הנהדרים.

 

חשבתי רבות עם איזה מתכון יהיה כיף לחזור מהפסקה ארוכה וחגיגית

ואין לי ספק שנשיקות מרנג עם קרם מסקרפונה ופירות העונה יהיה

טעים ונכון

 

והכי חשוב

רק בשמחות

שלכם רינה

 



 

מצרכים לנשיקות מרנג: (אפשר לקנות בקונדטוריה)

4 חלבונים

אחד וחצי כוסות סוכר

1 כפית חומץ

1 כף קונפלור

 

ההכנה:

להקציף את החלבונים להוסיף את הסוכר בהדרגה לקצף קשה,

להוסיף 1 כפית חומץ וכף קורנפלור לערבב בעדינות.

 

להעביר את הקצף לשק זילוף וליצור נשיקות קטנות, לאפות בתנור

שחומם מראש 140 מעלות שעה וחצי.

לקרר.

 



לקרם :

2 מיכלים שמנת מתוקה

2 כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל

2 כפות סוכר

2 מיכלים של גבינת מסקרפונה

1 כפית תמצית וניל

 

ההכנה:

להקציף את השמנת המתוקה עם הסוכר והאינסטנט,

להוסיף את הגבינה ותמצית הוניל לערבב בעדינות.

 

פירות:

כל פירות העונה, אפרסק, מישמש, ענבים אדומים ולבנים ללא חרצנים,

ליצי, דובדבנים, פטל תפוחי עץ. (מה שיש בבית)

לחתוך לקוביות קטנות בערך 3 כוסות.

להניח בסיר של רבע כוס סוכר וכפית תמצית וניל לבשל 5 דקות,

לקרר.

 



הרכבה:

בקערת זכוכית גדולה ועמוקה לפזר נשיקות מרנג, על הנשיקות למרוח

בערך 2 - 3 כפות מהקרם על הקרם לפזר מתערובת הפירות וכך להמשיך

שכבות של מרנג קרם ופירות.

 



 

רצוי להכין את הנשיקות, הקרם והפירות מראש.

את המרנג לשמור בכלי אטום ואת הקרם והפירות במקרר.

את ההרכבה להכין שעה שעתיים לפני ההגשה.

 



למזוג עם כף לקעריות קטנות ולהגיש.

 

ב ה צ ל ח ה

 

נכתב על ידי רינה'לה , 13/7/2013 15:52   בקטגוריות עוגות גבינה, עוגות חגיגיות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)