
את הפשטידה המוצלחת והטעימה הזאת מכינים מכל שאריות הגבינה
שיש במקרר.
אפשר להכין מראש ולחמם לפני ההגשה.
מצרכים:
תבנית חסינת אש 35/25
לבצק:
350 גרם קמח תופח (חבילה קטנה)
200 גרם חמאה
1 מיכל שמנת חמוצה
1 ביצה
למילוי הגבינות:
בערך 2 קילו גבינות (פטה מפוררת, קשקוול מגורר, גבינה לבנה, קוטג,
צהובה מגוררת, רוקפור)
אני הכנתי:
2 מיכלים קוטג 5%
2 מיכלים גבינת לבנה 5%
300 גרם עמק - מגורר גס
300 גרם קשקוול - מגורר גס
2 מיכלים פטה כבשים - לפורר עם הידיים
4 ביצים
תפוח אדמה גדול מאד מבושל ,למעוך כמו לפירה,
לטעום אם יש צורך להוסיף מלח,
רבע כפית פלפל שחור .
ההכנה:
ללוש את מצרכי הבצק, 3/4 מכמות הבצק לרפד תבנית משומנת,
1/4 מכמות הבצק ללהכין רצועות עגולות ודקות.
לערבב את כל הגבינות עם הביצים ותפוח האדמה, למרוח על הבצק
בצורה אחידה.
את הרצועות להניח על הגבינות בצורה שתי וערב.

את הרצועות למרוח בחלמון ביצה.
לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות בערך 50 דקות.

ב ת א ב ו ן