לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ספטמבר 2015    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   




הוסף מסר

קטעים בקטגוריה: . לקטעים בבלוגים אחרים בקטגוריה זו לחצו .

חצילים במילוי בשר טלה


 





 

מצרכים: (בערך 20 יח')

4 חצילים ארוכים

שמן לטיגון

 

מצרכים למלית:

1 חציל גדול

3-4 כפות שמן קנולה

2 בצלים קצוצים דק

חצי קילו בשר כבש טחון או 400 גרם בשר בקר טחון+100 גרם שומן כבש טחון

רבע כוס פטרוזליה קצוצה

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

1 ביצה

 

חופן צנוברים קלויים

 

ההכנה:

פורסים את החצילים לאורך עם הקליפה, להניח בתבנית לפזר מלח, לכסות בניילון

נצמד להניח בצד ל- 3 -4 שעות.

להניח במסננת, לשטוף .

להניח את החצילים על מגבת לכסות במגבת נוספת ולספוג את הנוזלים.

לחמם שמן ולטגן את החצילים עד להזהבה, להניח על נייר סופג.

 



מילוי:

 לקלות את החציל , להוציא את תוכן החציל ולקצוץ דק.

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצלים, מוסיפים בשר טחון ומפוררים

היטב את הבשר הטחון. לטגן עד להשחמה קלה.

מוסיפים מלח, פלפל את החציל הקלוי מערבבים וממשיכים לטגן עוד

3-4 דקות. מסירים מהאש ומצננים.

{אפשר בשלב זה להוסיף את הצנוברים לבשר ולערבב או לפזר את

הצנוברים מעל החצילים המוכנים}

מוסיפים פטרוזליה קצוצה וביצה ומערבבים.

 



בתבנית אלומניום קטנה מניחים 2 פרוסות חציל, כך שהקצוות יגלשו מעבר

לשולי התבנית ממלאים בכף גדושה מהמלית מקפלים את שולי החציל

על המלית.

 



מניחים בתבנית התנור את התבניות הקטנות אופים בתנור שחומם מראש 170

 מעלות חצי שעה.

 

 



הופכים על צלחת הגשה מפזרים את הצנוברים הקלויים ומגישים עם הרוטב.

 

רוטב:

2 פלפלים אדומים קלויים

חצי כוס פטרוזליה

3 עלים של בצל ירוק

3 לימונים כבושים

4 שיני שום

פלפל שחור

מעט מלח

שליש כוס שמן

כפית סוכר

שמים את כל המצרכים במגמיקס ומעבדים לרוטב. טועמים

ומתקנים תיבול.

 

לשמור במקרר עד להגשה.

 



 



 

חג אביב שמח  מוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשון

 

 

 

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 8/4/2015 10:16   בקטגוריות בשר ועוף, חגים, טחון, ממולאים, תוספות חמות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קציצות עוף בתוספת תפוחי אדמה


 

 

קציצות עוף בתוספת קוביות תפוחי אדמה



 

מצרכים:

1 ק"ג בשר עוף טחון

1 בצל בינוני קצוץ - מטוגן

1 בצל בינוני קצוץ דק

חצי כוס פטרוזליה קצוצה

חצי כוס כוסברה קצוצה

2 שיני שום - לקצוץ דק דק

2 ביצים

3 פרוסות חלה - להשרות דקה במים לסחוט ולגרר בפופיה הגסה

פירורי לחם לפי הצורך

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

 

4 תפוחי אדמה - לקלף ולחתוך לקוביות קטנות

 

לרוטב:

1 בצל בינוני קצוץ דק

3 כפות שמן קנולה

3 עגבניות קלופות מגוררות בפופיה הגסה

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית פפריקה אדומה מתוקה

1 כפית כורכום

3 שיני שום

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

 

ההכנה:

לערבב היטב את כל המצרכים לקציצות

לגלגל קציצות בצורה שרוצים.

 



 

לטגן את הבצל בשמן להוסיף את השום, רסק העגבניות,

פפריקה, כורכום,פלפל שחור, מלח ,לערבב, להוסיף את העגבניות

המרוסקות, לערבב כמה דקות להוסיף מים חמים להביא לרתיחה

להוסיף את תפוחי האדמה להביא שוב לרתיחה, להניח מעל את

הקציצות, לטעום לתקן תיבול.

לבשל על להבה קטנה 45 דקות.

 





ש ב ת  ש ל ו ם

 

 

 

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 15/11/2014 08:37   בקטגוריות בשר ועוף, טחון  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קציצות ברוטב עגבניות


 

 



 

מצרכים:

1 ק"ג בשר בקר/עוף/הודו

1 בצל גדול - לקצוץ דק

2 שיני שום - לקצוץ דק

1 כפית זירעוני כוסברה כתושים

חצי כוס פטרוזיליה/כוסברה -לקצוץ דק

חצי כוס אורז שטוף היטב

2 ביצים גדולות

3 כפות פירורי לחם

מלח

פלפל שחור טחון טרי

 



 

לרוטב:

2 כפות שמן

1 בצל קטן קצוץ דק

2 שיני שום קצוץ דק

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית פפריקה אדומה מתוקה

3 עגבניות - לקלוף ולחתוך לקוביות קטנות

מלח

פלפל שחור טחון טרי

 

ההכנה:

לערבב היטב את כל המצרכים עם הבשר,

לחמם שמן בסיר לטגן את הבצל, להוסיף שום, פפריקה,

רסק עגבניות ובסוף את קוביות העגבניות, להוסיף מים, מלח, פלפל שחור,

להביא לרתיחה, ליצור כדורים מתערובת הבשר , להוסיף את הקציצות

לסיר להביא לרתיחה , לבשל 45 על להבה נמוכה.

(מהסיבה שיש אורז בתערובת הבשר יש להוסיף מים שיכסו את הקציצות)

 







ב ת א ב ו ן



 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 24/5/2014 11:30   בקטגוריות בשר ועוף, קציצות, טחון  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קציצות בשר בתוספת גרעיני תירס ושיבולת שועל


 

 

קציצות בקר בתוספת גרעיני תירס ושיבולת שועל

 



 

מצרכים:

1 ק"ג בשר בקר טחון

2 ביצים גדולות

1 כוס פטרוזליה - לקצוץ דק

חצי כוס שיבולת שועל (קוואקר)

3 שיני שום - לקצוץ דק

חצי כוס גרעיני תירס

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

1 בצל גדול - קצוץ דק

2 כפות פירורי לחם

 

שמן לטיגון הקציצות

 

לרוטב:

3 כפות שמן

1 בצל קטן קצוץ דק

2 שיני שום - לקצוץ דק

כפית כורכום

מלח

פלפל שחור

מים

 

ההכנה:

לערבב היטב את כל מצרכי הקציצות,

לחמם במחבת שמן, ליצור כדורים מתערובת הבשר ולטגן בשמן

את כל הקציצות.להניח על נייר סופג.

 



 

בסיר רחב ושטוח לטגן בשמן את הבצל, להוסיף שום, כורכום, מלח, פלפל שחור,

ומים. להביא לרתיחת להוסיף את הקציצות המטוגנות לסיר,

להביא לרתיחה, להעביר ללהבה קטנה ולבשל 45 דקות.

 



להגיש עם פתיתים, אורז, פירה, קוסקוס

 



 

 ב ה צ ל ח ה

 

נכתב על ידי רינה'לה , 24/5/2014 10:52   בקטגוריות בשר ועוף, קציצות, טחון  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 




דפים:  
157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)