לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2012    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    




הוסף מסר

1/2012

מוסקה - חצילים במילוי בשר טחון


    

בין שתי שכבות של חצילים מטוגנים, בשר טחון עם בצל, עגבניות

ושום בטעם פיקנטי.

 

 



מצרכים:

1 ק"ג בשר טחון

4 כפות שמן קנולה

4 חצילים קלופים ופרוסים לאורך בעובי 1/2 ס"מ

2 עגבניות קלופות - לחתוך לקוביות קטנות

4 שיני שום קצוצים

2 בצלים גדולים קצוצים דק

2 כפות רסק עגבניות

1/2 כוס פטרוזליה קצוצה

1 כפית פפריקה אדומה מתוקה

פלפל שחור

מלח

 

ההכנה:

להמליח את החצילים הפרוסים, להניח בתבנית מכוסה

בניילון נצמד  3 - 4 שעות.

להעביר את החצילים למסננת, לשטוף את החצילים.

להניח את פרוסות החצילים ביו 2 מגבות ולייבש היטב.

לטגן את החצילים בשמן קנולה ,להניח על נייר סופג  .

 



 



לטגן את הבצל הקצוץ ב- 4 כפות שמן, להוסיף את הבשר הטחון,

לפורר היטב את הבשר, לערבב עד שהבשר משנה את צבעו, להוסיף

שום, מלח, פלפל שחור, רסק עגבניות, פפריקה. לערבב.

להוסיף את קוביות העגבניות לערבב לתקן תיבול ולבשל 10 דקות,

לערבב מידי פעם. לסגור את האש.

להוסיף את הפטרוזליה הקצוצה, לערבב.

לרפד תבנית בחצי מכמות החצילים המטוגנים, מעל להניח את הבשר

הטחון המבושל.

מעל שוב שכבת חצילים.

 





רוטב בשמל:

2 כפות מרגרינה

2 כפות קמח

1 כוס מים

2 ביצים טרופות

מלח

פלפל שחור

 

ההכנה:

בסיר קטן להמיס את המרגרינה, להוסיף 2 כפות קמח לערבב ומיד

להוסיף כוס מים, לערבב שלא יווצרו גושים.

להוריד את הסיר מהלהבה, להוסיף לביצים 2 כפות מהרוטב החם

לערבב להחזיר לסיר ולערבב היטב.

לתבל במלח ופלפל.

עם כף למרוח את הרוטב מעל שכבת החצילים.

לאפות בתנור חם 180 מעלות בערך 40 דקות.

 





אפשרות שניה:

מוסקה אישית חגיגית.

מכינים את החצילים והמילוי כמו במתכון הקודם.

 

ההרכבה:

בקצה פרוסת החציל מניחים כף גדושה מתערובת הבשר,

ומגלגלים.

כך לגלגל את כל פרוסות החצילים עם הבשר.

להניח בתבנית ומעל החצילים את הרוטב.

לאפות בתנור חם 180 מעלות בערך חצי שעה.

 

  ב ה צ ל ח ה

נכתב על ידי רינה'לה , 27/1/2012 13:15   בקטגוריות ממולאים, בשר ועוף  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אבי ב-18/5/2013 11:58
 



עוגיות גרעיני חמניות ושומשום


 

 

 



 

 

חברתי הטובה והיקרה קופי מארחת למופת, כל ארוחה

אצלה חגיגיה מכל טוב.

את העוגיות הטעימות האלה טעמתי אצל קופי וכתלמידה

 טובה מיד הכנתי.

העוגיות טעימות מאד וקלות להכנה.

 

 

מצרכים:

200 גרם גרעיני חמניות - לא קלוי

200 גרם שומשום - לא קלוי

1     ביצה

5     כפות סוכר חום בהיר (דמררה)

 

ההכנה:

לערבב את השומשום והגרעינים

 



להוסיף ביצה וסוכר ולערבב  היטב.



להניח נייר אפיה בתבנית, לרסס בשמן.

עם כף להניח מהתערובת ולהדק לתבנית.

 לאפות בחום של 160 מעלות בערך 20 דקות או עד

להזהבה יפה

 



לשמור בכלי אטום.





ב ה צ ל ח ה

 



 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 22/1/2012 19:02   בקטגוריות עוגיות  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של anyway123 ב-23/1/2012 00:10
 



תבשיל של תפוחי אדמה ופטריות


 



השבוע נזכרתי בתבשיל טעים במיוחד שהייתי מכינה,

משום מה שכחתי ממנו לאחרונה.

אז לפניכם המתכון שהכנתי לארוחת שישי, ושוב כולם

אהבו.

 

מצרכים:

6-5 תפוחי אדמה קלופים ופרוסים דק

2 בצלים גדולים קצוצים דק

2 סלסלות פטריות שפניון

2 כפות אבקת מרק פטריות

2 כפות אבקת מרק בצל

פלפל שחור,

3 כוסות מים חמים

4 כפות שמן

 

ההכנה:

את תפוחי האדמה הפרוסים להניח בתבנית

 



לפרוס את הפטריות,

את הבצל לטגן בשמן, להוסיף את הפטריות ולהמשיך

לטגן את הבצל והפטריות עוד 3-4 דקות



 

להוסיף את אבקת מרק הבצל ואבקת מרק הפטריות , לערבב

ולהוסיף 3 כוסות מים רותחים לערבב ולבשל כמה דקות

לטעום ולתקן תיבול

 



כשרותח לפזר על תפוחי האדמה שבתבנית

 



לכסות היטב עם רדיד אלומניום ולהכניס לתנור שחומם

מראש 180 מעלות לשעה וחצי.



ב ת א ב ו ן מוציא לשון

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 22/1/2012 17:44   בקטגוריות תוספות חמות  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-22/1/2012 19:59
 



טירמיסו - עוגת גבינה איטלקית








עוגת שכבות המורכבת מבישקוטים וגבינת מסקרפונה

אספרסו וליקר קפה,

לטירמיסו גרסאות רבות ואין בלעדיות לאף מתכון,

אבל תמיד יהיו במתכון גבינת מסקרפונה וביסקוטים טבולים

בקפה וליקר קפה.

 

מצרכים:

500 גרם גבינת מסקרפונה

1 כוס סוכר - 200 גרם

3 חלמונים

50 גרם חמאה מומסת

2 מיכלים שמנת מתוקה

2 כפיות תמצית וניל

80 גרם אבקת אינסטנט פודינג וניל (שקית)

 



מצרכים לבישקוטים:

בערך 350 גרם ביסקוטים

4 כפות ליקר קפה

1 כף סוכר

21/2 כוסות מים

2 כפות נס קפה

 



לציפוי העוגה:

100 גרם שוקולד מריר קצוץ דק

100 גרם שוקולד לבן קצוץ דק

 



ההכנה:

שמים בקערת המיקסר, גבינה, חלמונים, ומחצית מכמות הסוכר ומערבלים

במהירות נמוכה, מוסיפים תמצית וניל , חמאה ממוסת וחצי מכמות אבקת

האינסטנט הוניל, לערבל עוד דקה.

 



בקערה נפרדת מקציפים שמנת מתוקה עם שארית הסוכר ושארית אבקת

אינסטנט הוניל, עד שמתקבלת קצפת רכה.

 



מערבבים בתנועות קיפול את קערת הגבינה עם קערת הקצפת המתוקה.

 

הרכבת העוגה:

בקערה שמים את אבקת הנס קפה עם כף הסוכר וכוס מים חמים מערבבים

עד שהסוכר נמס, מוסיפים את יתרת המים (קרים) את הליקר , מערבבים.

 

טובלים את הביסקוטים בקערת הנוזלים, טבילה קצרה, ומניחים בתבנית

עגולה מספר 28, במרווחים קטנים אחד מהשני,

 



מכסים את הביסקוטים בשליש מכמות תערובת הגבינה, טובלים שוב

ביסקוטים בנוזלים ומסדרים עוד שכבה, מפזרים שכבה שניה של קרם

הגבינה ושוב ביסקוטים טבולים בקפה, 

מסיימים בשכבה של קרם גבינה.





מקשטים את העוגה:

מפזרים למעלה שורות של שוקולד לבן ושוקולד מריר .

 







ת ה נ ו מוציא לשוןקריצהמוציא לשון

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 22/1/2012 15:01   בקטגוריות עוגות חגיגיות, עוגות גבינה  
6 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של X&Y ב-22/1/2012 20:57
 



לדף הבא
דפים:  

157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)