לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2013    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  




הוסף מסר

1/2013

עוגיות מבצק פריך המילוי שוקולד ועו"




זכיתי במשפחה גדולה מאד, מגוונה מצד בעלי,

הגיסות שלי הן מתנה עבורי כל אחת מחזיקה משפחה

מפוארת עם ילדים ונכדים..

המטבחים אחת של השנייה הם השראה אחת לשניה,

אז היום אני מביאה מתכון מוצלח של גיסתי אילנה, אילנה

הביאה לחיינו את מטיבחה הפולני ואני שמחה ללמוד ממנה,

בייחוד שמדובר בעוגיות פשוטות וטעימות כל כך.

 

מצרכים לבצק:

3 וחצי כוסות קמח

300 גרם חמאה

חצי כוס מים פושרים

1 שקית אבקת אפיה

1 שקית סוכר וניל

 

ללוש לבצק את כל המצרכים

 

לחלק את הבצק לארבע,

לפצוח את העלה למלא לגלגל לרולדה

אפשרויות למילוי:

שוקולד נוטלה , לפזר אגוזי מלך קצוצים ולגלגל

שוקולד נוטלה, ממרח חלבה לפזר קצת קינמון ואגוזי מלך קצוצים

תמרים עם קינמון ואגוזי מלך קצוצים

לחרוף חריצים ברולדות לפני שמכניסים לתנור

לאפות בתנור שחומם מראש 170 מעלות חצי שעה

לקרר את העוגיות לפזר אבקת סוכר, ולשמור בכלי אטום





ב ה צ ל ח ה

נכתב על ידי רינה'לה , 31/1/2013 09:57   בקטגוריות עוגיות  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של מיה ב-3/2/2013 07:37
 



שוקי עוף בשזיפי שגיב בסירופ


\

 

שוקי עוף בשזפי שגיב בסירופ- 5 דקות עבודה




מצרכים:

10-12 שוקי עוף טריים ונקים

1 בצל בינוני פרוס לעיגולים

1 קופסת שימורים "שזיפי

 שגיב בסירופ"

מלח, פלפל שחור טרי

4 כפות שמן

 

ההכנה:

בתחתית תבנית חסינת אש לפזר שמן ואת פרוסות הבצל, להמליח ולפלפל

להניח על הבצל את שוקי העוף לפתוח את קופסת השימורים וכולל הסירופ

מכסים את התבנית בנייר אלומניום ןמכניסים לתנור שחומם מראש 180 מעלות

שעה וחצי,

לקראת הסוף להסיר את רדידי האלומניום להשחמה קלה 

 





  ב ה צ ל ח ה

נכתב על ידי רינה'לה , 31/1/2013 09:06   בקטגוריות בשר ועוף  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-19/4/2013 19:05
 



עוגיות מבצק פילאס תורכי במילוי שוקולד נוטלה


 

מועדון הסריגה שלנו מלא ברגעים יפים של קרבה בינינו הנשים,

כך שחוץ מסריגה הסלון מתמלא בצחוק, סיפורים וכמובן אוכל

מפנק וטוב שכל אחת מחברות המועדון מביאה.

אז חוץ מהזמנה מחודשת להצטרף אלינו, אני שמחה להעביר

אליכם מתכון של שרה שהיא גם חברה טובה וגם שותפה במועדון.

אלה עוגיות קלות וטעימות, אני ממליצה בחום.

 

ת ה נ ו

 



מצרכים:

חבילה בצק פילאס תורכי של מעדנות {600 גרם}

שוקולד נוטלה

אבקת סוכר

סוכר

2 תבניות התנור

בערך 50 יח'

ההכנה:

לפתוח את הבצק המרודד, למרוח שוקולד רק על חצי מאורך הבצק,

לקפל את החלק ללא השוקולד על השוקולד, לפזר אבקת סוכר, ומעט

סוכר, לחתוך לרצועות של 2 ס"מ,

לגלגל כל רצועה להניח בתבנית מרופדת בנייר אפיה,

לאפות בתנור שחומם מראש 190 מעלות בערך 20 דקות או עד לקבלת

צבע חום.

 



 

שימרו בכלי אטום

 



ב ה צ ל ח ה

נכתב על ידי רינה'לה , 20/1/2013 05:08   בקטגוריות עוגיות  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של טוהר ב-4/3/2016 13:31
 



מרק עגבניות


 

 



 

מרק עגבניות משגע

מצרכים:

1 בצל בינוני קצוץ

3 כפות שמן קנולה

7-8 עגבניות קלופות מגוררות בפופיה העבה

2 גזרים מגוררים בפופיה העבה

2 כפות גדושות רסק עגבניות

3 כפות סוכר

1 כפית אורגנו

מלח, פלפל שחור גרוס טרי לפי הטעם

4 כפות אורז

חצי כוס פטרוזליה קצוצה

10 כוסות מים

 

ההכנה:

בסיר לחמם שמן , להשחים מעט את הבצל,

להוסיף רסק עגבניות ולערבב עם השמן והבצל,

להוסיף את העגבניות והגזר, לערבב היטב,

להוסיף סוכר, מלח, פלפל, אורגנו ואת המים, לערבב,

להביא לרתיחה להעביר ללהבה נמוכה ולבשל 30 דקות.

לערבב את המרק כמה פעמים במהלך הבישול.

אחרי 30 דקות להוסיף את האורז והפטרוזליה הקצוצה.

להמשיך לבשל תוך כדי ערבוב עוד 15 דקות, עד שהאורז מבושל.

 



אפשר להגיש עם כף שמנת חמוצה או יוגורט כבשים.

 



ב ת א ב ו ן מוציא לשון

נכתב על ידי רינה'לה , 16/1/2013 09:45   בקטגוריות מרקים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)