לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    ינואר 2014    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 




הוסף מסר

1/2014

מרק עדשים חומות ומש


 

 



 

מצרכים:

2 כוסות עדשים חומות

1 כוס מש

1 בצל בינוני קצוץ דק

4 שיני שום קצוצות

4 כפות שמן

2 כפות ראש סלרי מגורר דק

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית כורכום

חצי כפית כמון

 

ההכנה:

להשרות את העדשים והמש  שעה במים.

לסנן מהמים.

 



 

לחמם את השמן ולטגן את הבצל, להוסיף את השום להוסיף את העדשים

והמש ,לערבב, להוסיף מים חמים את התבלינים מלבד המלח.

להביא לרתיחה לבשל חצי שעה בלהבה נמוכה.

להוסיף מלח לפי הטעם אם יש צורך להוסיף מים, לטעום ולתקן תיבול,

לבשל עוד חצי שעה.

 



 

להגיש עם אורז, קורטונים.

 



 

ב ת א ב ו ן מוציא לשון

נכתב על ידי רינה'לה , 30/1/2014 15:06   בקטגוריות מרקים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מפרום חצילים


 

 



 

מצרכים:

4 חצילים ארוכים

קמח

4 ביצים

מלח

 

למילוי:

750 גרם בשר בקר טחון

4 כפות שמן

4 פרוסות חלה

1 בצל בינוני קצוץ דק דק

3 שיני שום קצוצות

1 כוס כוסברה/פטרוזליה קצוצה

1 כפית זרעי כוסברה כתושים

2 ביצים

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

 



 

לרוטב:

4 כפות שמן

1 בצל קצוץ

3 שיני שום קצוצות

4-5 עגבניות קלופות ומגוררות בפופיה הגסה

1 כפית סוכר

1 כף פפריקה אדומה מתוקה

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

2-3 כוסות מים חמים

 

ההכנה:

פורסים את החצילים (ראו תמונה) עם הקליפה הניחו בתבנית והמליחו,

כסו בניילון נצמד והשאירו בצד לכמה שעות.

להעביר למסננת ולשטוף מעט במים.

להניח על מגבת, לכסות במגבת נוספת ולספוג את הנוזלים המיותרים.

להשרות את הלחם לכמה דקות במים לסחוט היטב ולגרר במגררת העבה.

להוסיף ללחם את כל המצרכים של המילוי , לערבב היטב, לטעום ולתקן תיבול.

 



ממלאים את החצילים במילוי.

בצלחת אחת טורפים את הביצים מוסיפים מעט מלח.

וצלחת שניה עם קמח.

מחממים במחבת שמן בגובה 2-3 ס"מ , טובלים את החצילים הממולאים בקמח, אחר כך

בביצה ושוב בקמח, מטגנים בשמן החם גם בצד עם המילוי, עד לצבע

חום זהוב.

להניח על נייר סופג.

 



רוטב:

בסיר רחב מחממים שמן, מוסיפים בצל ומטגנים לצבע זהוב, מוסיפים

לפי הסדר : שום, רסק עגבניות , פפריקה מתוקה, פלפל שחור,מלח

עגבניות מרוסקות, סוכר, לערבב היטב, להוסיף מים חמים, לטעום ולתקן

תיבול.

להניח את החצילים בסיר , עם כף להרטיב את הממולאים ברוטב.

להביא לרתיחה להעביר ללהבה נמוכה ולבשל שעה וחצי.

 



 

שבוע טוב מוציא לשון

נכתב על ידי רינה'לה , 26/1/2014 15:33   בקטגוריות בשר ועוף, ממולאים, טחון  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קציצות מבשר בקר עם גזר ואפונה


 

 



 

מצרכים לקציצות:

חצי ק"ג בשר בקר טחון

1 בצל בינוני קצוץ דק

חצי כוס כוסברה/פטרוזילה קצוצה

1 ביצה

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

פירורי לחם לפי הצורך (בערך שליש כוס)

 

לרוטב:

1 בצל קטן קצוץ

3 שיני שום פרוסות

1 כפית כורכום

מלח פלפל שחור גרוס

3 כפות שמן

2 כוסות גזר ואפונה של סנפרוסט

מים

 

ההכנה:

לערבב היטב את כל המצרכים לקציצות.

בסיר לטגן בצל עם השמן להוסיף שום לערבב,

להוסיף תבלינים, להוסיף מים, רצוי חמים.

כהמים רתחו לטעום, לתקן תיבול.

לגלגל את הקציצות לרוטב.

לפזר למעלה את הגזר והאפונה.

להביא לרתיחה,להעביר ללהבה קטנה, לבשל שעה.



 

 

להגיש עם אורז, פירה, קוסקוס.

 

 

ב ת א ב ו ן

נכתב על ידי רינה'לה , 18/1/2014 10:47   בקטגוריות בשר ועוף, ירקות, קציצות, טחון  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-19/1/2014 22:26
 



עוגת אגוזים וקצפת מושלמת


 

 



מתכון של מיכל שיודעת לבחור מתכונים מנצחים.

המבצע בעלה המוכשר. מצליח להם.

 



 

מצרכים:

6 ביצים

6 כפות סוכר

6 כפות פרורי לחם

100 גרם אגוזי מלך קצוצים דק.

 

תבנית עגולה 24 משומנת

 



 

לסירופ:

חצי כוס סוכר

1 כוס מים

3 כפות יין אדום מתוק

 

למריחה:

חצי צנצנת ריבת חלב

 

לקרם:

1 מיכל שמנת מתוקה

1 כף גדושה של אינסטנט פודינג וניל

1 כף סוכר

חצי מיכל שמנת חמוצה

 

ההכנה:

להפריד חלבונים וחלמונים, להקציף חלבונים עם 6 כפות סוכר,

בקערה גדולה לשים את החלמונים להוסיף לסרוגין, אגוזים, פירורי לחם

ומקצף החלבונים.

לערבב בעדינות.

 

לצקת לתבנית משומנת 24 .

לאפות בתנור שחומם מראש 170 מעלות בערך 30 דקות או עד

שהקיסם יוצא יבש.

 



 

הכנת הסירופ:

בסיר להביא לרתיחה סוכר, מים, יין.

 

לפזר על העוגה כשהיא חמה.

 

לקרר את העוגה.

 

למרוח על העוגה את ריבת החלב.

 

להקציף שמנת מתוקה, סוכר, אינסטנט פודינג לקצפת יציבה

להוסיף את השמנת החמוצה להקציף עוד חצי דקה.

 

לקשט בקצפת מעל ריבת החלב.

 





 

 

 

לקשט עם שוקולד מגורר.

 



 

 

ב ה צ ל ח ה  מוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשון

 

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 15/1/2014 14:08   בקטגוריות עוגות חגיגיות, עוגות בחושות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)