לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוקטובר 2011    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     




הוסף מסר

10/2011

כרובית במילוי בשר טחון ברוטב עגבניות {או בקיצור, מפרום כרובית}


כרובית במילוי בשר טחון ברוטב עגבניות

 

את התבשיל הזה אני מכינה לארוחת שישי חגיגית או לאירועים

משמחים במיוחד, בכל זאת הרבה עבודה... אבל שווה כל ביס

אז לא להיבהל, תשואות מובטחות.

אז ככה:

 

שלב 1 - הכרובית

1. מפרקים את הכרובית לפרחים, שימו לב לא קטנים מידי ???


2. רוחצים במים את פרחי הכרובית, וחורצים חריץ לאורכם, בזהירות לא

עד הקצה שלא יפתחו .

3. מכינים את התערובת למילוי

 

שלב 2 - הכנת המילוי

מצרכים:

חצי ק"ג בשר טחון

1בצל קצוץ דק

3 כפות שמן זית

2-3 שיני שום קצוצות

3 פרוסות לחם לבן שהושרו במים ונסחטו

חצי כוס כוזברה טריה קצוצה {או פטרוזליה}

1 פלפל חריף ירוק, טרי ונקי מחרצנים - קצוץ דק

2 כפיות זרעי כוזברה כתושים

1 ביצה

מלח

פלפל שחור טרי

מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה

 

שלב 3 - ממלאים

ממלאים כל פרח כרובית בפתח שיצרנו, וגם ברווחים הקטנים שבין גבעולי פרח

הכרובית שלנו.

שלב 4 - טיגון

במחבת רחבה שמים שמן בגובה 2-3 ס"מ

טובלים את הכרוביות הממולאות מכל הצדדים בקמח ואח"כ בביצה ושוב בקמח

מטגנים עד הזהבה



שלב 5 - רוטב והכל לסיר

מצרכים :

5 כפות שמן זית

2-3 שיני שום קצוצות

1 בצל קטן קצוץ

4-5 עגבניות קלופות ומרוסקות {אני מרסקת בפומפייה עבה}

1 כף רסק עגבניות

1 כף סוכר

1 כף פפריקה מתוקה

3 כוסות מים 

מלח, פלפל שחור טרי

 

נתחיל בעבודה: קודם כל בשביל הרוטב ובעצם התבשיל הסופי, כדאי סיר רחב מאד.

 

1. נתחיל בטיגון הבצל, להוסיף שום תוך כדי עירבוב

2. אחרי כ 2 דקות מוסיפים את העגבניות, רסק עגבניות, פפריקה, סוכר, מלח ופלפל, ומבשלים עוד

כמה דקות.

3. מוסיפים מים ומבשלים עוד 2-3 דקות עד לרתיחה.

4. בזהירות מסדרים בתוך הסיר את הכרוביות המטוגנות, ומביאים שוב לרתיחה

5. מכסים ומבשלים על אש קטנה כשעה



להגיש עם אורז לבן

 

בתאבון

נכתב על ידי רינה'לה , 30/10/2011 17:10   בקטגוריות ממולאים, בשר ועוף  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ורדה שפירא ב-30/10/2011 18:12
 



אורז עם פטריות בתנור


שושי חברתי היקרה התארחה אצלינו כמובן עם עו"ד חיים גלמן

בשימחת תורה לצהרים, היו עוד חברים טובים ואכלנו על האש.

הכנתי אורז עם פיטריות שמתאים לכל ארוחה, אני בדרך כלל מכינה

כשאנחנו מזמינים על האש.

 

 

 

 

שושי לבקשתך המתכון:

 

מצרכים:

3 כוסות אורז שטוף - להשרות חצי שעה במים, לסנן ולהעביר לתבנית

שטוחה שמתאימה לתנור

להוסיף לתבנית עם האורז:

4 חבילות פיטריות חתוכות לעיגולים

2 בצלים גדולים מטוגנים היטב

2 כפות אבקת מרק בצל

3 כפות שמן קנולה

מעט מלח, לטעום ולהוסיף לפי הצורך

פלפל שחור גרוס טרי

5 כוסות מים מהברז

לערבב היטב לטעום ,לתקן תיבול

 



 

לקחת שקית קוקי לפתוח אותה שתהיה יותר רחבה,

לכסות עם השקית קוקי את התבנית ועם נייר דבק

להדביק את קצוות השקית לתחתית התבנית,

לחורר את השקית

להכניס לתנור מחומם 180 מעלות לשעה וחצי

 





 

להסיר את השקית מהתבנית לערבב קלות {הפטריות צפות מעל האורז}

ולהגיש חם.

 



 



מוציא לשון

בתאבוןקריצה

 

נכתב על ידי רינה'לה , 24/10/2011 14:25   בקטגוריות תוספות חמות  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ענת ב-24/10/2011 19:41
 



סלט חסה ורוקט עם פיצוחים ורוטב ויניגרט ניפלא




סלט חסה ורוקט עם פיצוחים ורוטב ויניגרט ניפלא

את הסלט הזה בנותיי כלותיי והחברות שלהם ושלי מכינות

כבר הרבה זמן, ויש לו בהחלט מקום של כבוד ליד שולחן

מלא כל טוב.

ניסנו מיידי פעם לשנות ולנסות רטבים אחרים אבל תמיד

 חוזרות לרוטב המנצח הזה שאין לו תחליף,

למעשה זה מה שעושה את הסלט לניפלא.

 

מצרכים לסלט:

שתי לבבות של עלי חסה טריים ושטופים היטב

צרור גדול של עלי רוקט שטופים היטב

חופן פקאן מתוק

חופן שקדים פרוסים וקלויים

חופן גרעיני חמניות קלופים וקלויים

 

לרוטב:

חצי כוס שמן קנולה {אפשר לערבב רבע כוס שמן זית ורבע שמן קנולה}

רבע כוס מיץ לימון

4 שיני שום קטושים

2 כפות דבש

2כפות חרדל

1כף סוכר

לערבב היטב בשייקר

 

ההכנה:

אפשר להכין את כל המצרכים מראש,

לפני ההגשה מפזרים בקערה שטוחה וגדולה

את עלי החסה, מעל את עלי הרוקט,

עם כף מפזרים מעל העלים חלק מהרוטב ומערבבים בעדינות

עם הידיים.

מעל מפזרים את הפיצוחים ומגישים.

 

אפשר לשמור את הרוטב במקרר עד חודש,

אני מכינה תמיד כמות כפולה של רוטב,

וגם פיצוחים סגורים בקופסא במקרר,

כך שצריך חסה ורוקט ותוך זמן קצר הסלט מוכן.

 

ב ה צ ל ח המוציא לשון

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 23/10/2011 19:36   בקטגוריות סלטים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



סלט חסה רוקט עם פיצוחים ורוטב ויניגרט ניפלא




נכתב על ידי רינה'לה , 23/10/2011 19:26   בקטגוריות סלטים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)