לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוקטובר 2013    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  




הוסף מסר

10/2013

חטיף מעלי טורטייה


 

 



 

נאוה'לה בהשארתך מוציא לשון

 

חטיף נפלא, טעים, מתאים לכל ארוחה וקל להכנה

 

מצרכים:

8 יח' עלי טורטייה בקוטר 20 ס"מ

שמן לטיגון עמוק

תרסיס שמן קנולה

 

ההכנה:

לחתוך את הטורטיות ל-  12 משולשים

 

אפשרות ראשונה:

לטגן את משולשי הטורטייה בשמן עמוק,

להניח על נייר סופג.

 



 

אפשרות שניה:

לרפד תבנית התנור בנייר אפיה, לרסס היטב בשמן,

להניח את משולשי הטורטייה על נייר האפיה המשומן,

לרסס היטב את משולשי הטורטייה.

להכניס לתנור חם 190 מעלות ל- 5 דקות, שימו לב

לא לשרוף את הטורטיה.

 

 



להגיש עם:

סלט אבוקדו, סלסה, סלט תפוחי אדמה, סלט טונה,

ממרחי גבינה, עוד ועוד

 

מוציא לשון ערכתי סקר בבני משפחתי הטורטייה האפוייה טעימה יותר.

 



ב ה צ ל ח ה

 
נכתב על ידי רינה'לה , 19/10/2013 09:08   בקטגוריות מאפים מלוחים  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אביבה ניו יורק ב-19/10/2013 18:27
 



עוגת ימי הולדת


 

 

ימי הולדת הם הזדמנות לעוגה חגיגית וצבעונית,

היום יש בצק סוכר ושלל אפשרויות באין ספור בחנויות

הבישול, אבל פעם היינו מכינות הכל מקרם בייתי וצבעי

מאכל צבעוניים, אז נכון שמאז צבע מאכל הפך להיות מוקצה

אבל חייבת להודות שנשאר געגוע לימים ההם שישבתי לקשט

את העוגה בסבלנות ואהבה.

 

פרח אחרי פרח נרקמו לתוך העוגה והפכו אותה לחגיגית

כשלעצמה.

 

אז אני שמחה שאצלינו במשפחה חודשי הסתיו מיוחדים במינם

כי שבעה מבני המשפחה חוגגים יום הולדת יחדיו.

 

זה מתחיל מהתאומים, שיר ותומר שהם הראשונים שזיכו אותי

בשם סבתא.

נמשיך בנכדי הקטנים יותר, ליאור המוכשר, רועי החולם שלנו,

ליה ושירה נכדות אהובות ומלאות שמחה ואושר וגם בתי השניה

לימור מצטרפת לחגיגה.

 

אז לכבוד כל החוגגים הסתווים שלנו הנה העוגה מפעם פעם

וכן, זה לא נורא קצת צבע מאכל.

 

מזל טוב לכולם.

 







מצרכים לעוגה אחת :

6 חלבונים

6 חלמונים

3 כפות שמן

1 כוס סוכר

קליפת לימון מגוררת

11/3 (אחד ושליש) כוסות קמח תופח

 

מצרכים לקרם:

4 שמנת מתוקה

2 אינסטנט פודינג בטעם וניל

1 כוס חלב

3 צבעי מאכל

 

תבנית עגולה 28

תבנית עגולה 22

תבנית עגולה 18

 

ההכנה:

להקציף חלבונים עם סוכר לקצף חזק.

לערבב את החלמונים עם השמן וקליפה הלימון,

להוסיף את החלמונים עם הקמח לחלבונים ולערבב

בעדינות.

לצקת לתבנית משומנת מספר 28.

לאפות בתנור חם 175 מעלות חצי שעה עד שהקיסם

יוצא יבש.

 

להכין שוב את התערובת הנ"ל ולחלק לתבניות משומנות

מספר 22 ו- 18.

לאפות.

לקרר את העוגות.

אפשר את התערובת השניה לאפות בתבנית התנור, אחרי האפיה

לקרר את העוגה , לסמן 2 עיגולים בקוטר 22 ו- 18 ולחתוך לפני הסימון.



קרם:

להקציף שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וחלב לקצף יציב.

לחלץ את העוגה מהתבנית הגדולה, להניח על מגש גדול,

(הוצאתי מדך מהארון והכנתי את העוגה על המדף)

למרוח את העוגה כולל הדפנות בקרם השמנת המתוקה.

להניח על העוגה את העוגה הבינונית למרוח גם אותה בקרם.

להניח את העוגה השלישית וגם אותה למרוח בקרם.

 



 

מחלקים את הקרם הנותר ב- 3 קערות.

לכל קערה מוסיפים כמה טיפות צבע מאכל לפי בחירתכם.

מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנטר משונן.

 

 



מקשטים בסבלנות והרבה אהבה את העוגה.

 



 

מ ז ל  ט ו ב  והרבה אהבה לכל החוגגים.

נכתב על ידי רינה'לה , 11/10/2013 10:41   בקטגוריות עוגות חגיגיות  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אביבה ב-11/10/2013 14:25
 





157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)