ימי הולדת הם הזדמנות לעוגה חגיגית וצבעונית,
היום יש בצק סוכר ושלל אפשרויות באין ספור בחנויות
הבישול, אבל פעם היינו מכינות הכל מקרם בייתי וצבעי
מאכל צבעוניים, אז נכון שמאז צבע מאכל הפך להיות מוקצה
אבל חייבת להודות שנשאר געגוע לימים ההם שישבתי לקשט
את העוגה בסבלנות ואהבה.
פרח אחרי פרח נרקמו לתוך העוגה והפכו אותה לחגיגית
כשלעצמה.
אז אני שמחה שאצלינו במשפחה חודשי הסתיו מיוחדים במינם
כי שבעה מבני המשפחה חוגגים יום הולדת יחדיו.
זה מתחיל מהתאומים, שיר ותומר שהם הראשונים שזיכו אותי
בשם סבתא.
נמשיך בנכדי הקטנים יותר, ליאור המוכשר, רועי החולם שלנו,
ליה ושירה נכדות אהובות ומלאות שמחה ואושר וגם בתי השניה
לימור מצטרפת לחגיגה.
אז לכבוד כל החוגגים הסתווים שלנו הנה העוגה מפעם פעם
וכן, זה לא נורא קצת צבע מאכל.
מזל טוב לכולם.

מצרכים לעוגה אחת :
6 חלבונים
6 חלמונים
3 כפות שמן
1 כוס סוכר
קליפת לימון מגוררת
11/3 (אחד ושליש) כוסות קמח תופח
מצרכים לקרם:
4 שמנת מתוקה
2 אינסטנט פודינג בטעם וניל
1 כוס חלב
3 צבעי מאכל
תבנית עגולה 28
תבנית עגולה 22
תבנית עגולה 18
ההכנה:
להקציף חלבונים עם סוכר לקצף חזק.
לערבב את החלמונים עם השמן וקליפה הלימון,
להוסיף את החלמונים עם הקמח לחלבונים ולערבב
בעדינות.
לצקת לתבנית משומנת מספר 28.
לאפות בתנור חם 175 מעלות חצי שעה עד שהקיסם
יוצא יבש.
להכין שוב את התערובת הנ"ל ולחלק לתבניות משומנות
מספר 22 ו- 18.
לאפות.
לקרר את העוגות.
אפשר את התערובת השניה לאפות בתבנית התנור, אחרי האפיה
לקרר את העוגה , לסמן 2 עיגולים בקוטר 22 ו- 18 ולחתוך לפני הסימון.

קרם:
להקציף שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג וחלב לקצף יציב.
לחלץ את העוגה מהתבנית הגדולה, להניח על מגש גדול,
(הוצאתי מדך מהארון והכנתי את העוגה על המדף)
למרוח את העוגה כולל הדפנות בקרם השמנת המתוקה.
להניח על העוגה את העוגה הבינונית למרוח גם אותה בקרם.
להניח את העוגה השלישית וגם אותה למרוח בקרם.

מחלקים את הקרם הנותר ב- 3 קערות.
לכל קערה מוסיפים כמה טיפות צבע מאכל לפי בחירתכם.
מעבירים את התערובת לשקית זילוף עם צנטר משונן.

מקשטים בסבלנות והרבה אהבה את העוגה.

מ ז ל ט ו ב והרבה אהבה לכל החוגגים.