קציצות מטוגנות ברוטב עגבניות
מצרכים לקציצות:
חצי ק"ג בשר עוף טחון
חצי ק"ג בשר בקר טחון
2 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ דק
חצי כוס כוסברה/פטרוזליה קצוצה
3 פרוסות לחם לבן או חלה - להשרות במים חצי דקה לסחוט היטב
ולגרר בפופיה הגסה
2 ביצים
2 שיני שום כתושות
חצי כפית גרעיני כמון כתושים
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
שמן לטיגון הקציצות
מצרכים לרוטב:
3 כפות שמן
1 בצל בינוני קצוץ
2 כפות גדושות רסק עגבניות
3 שיני שום קצוצות
3-4 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים
3-4 עגבניות לקלוף ולחתוך לקוביות קטנות
חצי כפית גרעיני כמון כתושים (את הגרעינים להניח בשקית נילון ועם הפטיש
כפית גדושה פפריקה אדומה מתוקה
ההכנה:
לערבב היטב את כל המצרכים לקציצות, לגלגל לצורה שרוצים
לחמם שמן במחבת ,לטגן את הקציצות, להניח על נייר סופג.
הכנת הרוטב:
בסיר שטוח ורחב לטגן בשמן את הבצל, להוסיף את גרעיני הכמון הכתושים,
את השום הקצוץ וגבעולי הסלרי הקצוצים, לערבב דקה להוסיף רסק עגבניות,
פפריקה אדומה מתוקה לערבב דקה , להוסיף את קוביות העגבניות להוסיף מלח, פלפל,
לערבב להוסיף 2-3 כוסות מים רותחים להביא לרתיחה לבשל על להבה נמוכה
5 דקות, להוסיף לסיר את הקציצות המטוגנות להביא לרתיחה לבשל על להבה
קטנה 45 דקות.
להגיש עם אורז , פירה, קוסקוס
ב ת א ב ו ן