לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אוקטובר 2014    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031 




הוסף מסר

10/2014

קציצות מטוגנת ברוטב עגבניות


 

קציצות מטוגנות ברוטב עגבניות



מצרכים לקציצות:

חצי ק"ג בשר עוף טחון

חצי ק"ג בשר בקר טחון

2 כפות שמן

1 בצל גדול קצוץ דק

חצי כוס כוסברה/פטרוזליה קצוצה

3 פרוסות לחם לבן או חלה - להשרות במים חצי דקה לסחוט היטב

ולגרר בפופיה הגסה

2 ביצים

2 שיני שום כתושות

חצי כפית גרעיני כמון כתושים

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

שמן לטיגון הקציצות

 

מצרכים לרוטב:

3 כפות שמן

1 בצל בינוני קצוץ

2 כפות גדושות רסק עגבניות

3 שיני שום קצוצות

3-4 גבעולי סלרי עם העלים קצוצים

3-4 עגבניות לקלוף ולחתוך לקוביות קטנות

חצי כפית גרעיני כמון כתושים (את הגרעינים להניח בשקית נילון ועם הפטיש

של השניצל לכתוש)

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

כפית גדושה פפריקה אדומה מתוקה

 

ההכנה:

לערבב היטב את כל המצרכים לקציצות, לגלגל לצורה שרוצים

לחמם שמן במחבת ,לטגן את הקציצות, להניח על נייר סופג.

 



 



 

הכנת הרוטב:

בסיר שטוח ורחב לטגן בשמן את הבצל, להוסיף את גרעיני הכמון הכתושים,

את השום הקצוץ וגבעולי הסלרי הקצוצים, לערבב דקה להוסיף רסק עגבניות,

פפריקה אדומה מתוקה לערבב דקה , להוסיף את קוביות העגבניות להוסיף מלח, פלפל,

לערבב להוסיף 2-3 כוסות מים רותחים להביא לרתיחה לבשל על להבה נמוכה

5 דקות, להוסיף לסיר את הקציצות המטוגנות להביא לרתיחה לבשל על להבה

קטנה 45 דקות.

 





להגיש עם אורז , פירה, קוסקוס

 



ב ת א ב ו ן

 

נכתב על ידי רינה'לה , 25/10/2014 11:21   בקטגוריות בשר ועוף  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-27/10/2014 13:47
 





157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)