לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    נובמבר 2011    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930   




הוסף מסר

11/2011

פלוב - חמין אפגני לשבת


      

קיבלתי מאמא את הכבוד לכתוב הקדמה למתכון 'הפלוב' של סבתא

זילפה זכרה לברכה, ועל כך אני מראש מודה לה ומזהירה אתכם שזה

הולך להיות סנטימטלי וקצת דביק.

סבתא זילפה ליוותה את הילדות שלנו בסיפורים מרתקים (היא צעדה ברגל

עם סבא ציון ברגל מאפגניסטן לארץ ישראל, מקור לסיפורי הרפתקאות

בלתי נשכחים)

אוכל טעים (מסתם חביתה שלא ניתנת לשיחזור ועד הפלוב המובא כאן

היום) והמון אהבה פשוטה וטובה.

אל ריח אדי הפתליה בבית של סבתא בשבת בבוקר אני מתגעגעת עד

היום, וכל עץ רימונים עמוס פרי מחזיר אותי לחצר היפה של סבא ציון

וסבתא זילפה.

בזמנה האוכל היה נחמה יציבה ובעיקר אהבה, אהבה שהיא ידעה לשים

בכל גרגר אורז. כן, היא מיינה את הגרגרים אחד אחד, עטה כמוצאת שלל

על כל גרגר שהיה נראה לה צהבהב מידי ולא ראוי למשפחה האהובה, הייתי

מביטה בה ממיינת את האורז בקשיחות האופיינית לה מנסה לתפוס את הגרגרים

הסוררים לפניה אבל מתעייפת מאוד מהר והיא, אף גרגר לא יכול לחמוק

מעיניה הקפדניות האוהבות.

אז תתארו לעצמכם את הטעם של האוכל אחרי שהיא ליטפה כל גרגר וגרגר

של אורז עיקש, זה היה חשוב לה, זה היה גודל האהבה שלה אלינו...

והיום אלו הילדים שלי שמגיעים לסבתא רינה, ובדרך מנסים לנחש איזה סיר

עומד על הפלטה של שבת ותמיד יש משהו טעים אבל הפלוב תופס מקום

של כבוד בלב של כולנו ונדמה לי שגם אצל אמא הוא נעשה באהבה מיוחדת.

 

מצרכים:

1 עוף שלם גדול

בערך קילו וחצי דלעת

1-2 חבושים

5 כוסות אורז

3/4 כוס שמן

תבלינים: מלח, פלפל, כמון, וקינמון

 



ההכנה:

להשרות את האורז שעה במים

למלא סיר גדול במים ו-2 כפות מלח גס להביא לרתיחה

להוסיף את האורז למים ולבשל 3/4 בישול, לשטוף את

האורז במי ברז להשאיר במסננת 20 דקות



את העוף השלם לבשל במים ומלח 3/4 בישול לסנן מהמים ולהניח בצד



לקלוף את הדלעת ולחתוך לפרוסות דקות

את החבושים לחתוך לרבעים

יש לנו את  השמן, העוף , האורז, דלעת וחבושים ואת התבלינים

הרכבת הפלוב:

לסיר טפלון לשפוך את השמן, להניח בתחתית הסיר ובדפנות

פרוסות דלעת לתבל בארבעת התבלינים

 



להוסיף את החבושים על הדלעת

לפזר שכבת אורז על הדלעת (בערך 2 ס"מ)לתבל בתבלינים.

 

בקערה קטנה לערבב מעט מהאורז עם מעט מהתבלינים לערבב

ולמלא את העוף

 



להניח את העוף על האורז, לתבל את העוף



להמשיך לפזר שכבות של אורז שבין השכבות מתבלים בתבלינים


 

לבשל על הגז בערך חצי שעה  או עד כשפותחים את המכסה אדים יוצאים

מהסיר , מעבירים לפלטה לכל הלילה ולא לשכוח לכסות היטב את הסיר

עם מגבות עבות

 



להפוך את הסיר על צלחת רחבה ושטוחה

אגלה לכם סוד, אתם רואים את החלק השרוף למעלה,

זה הכי טעים.

ב ת א ב ו ן סבבי

 

נכתב על ידי רינה'לה , 30/11/2011 18:27   בקטגוריות מאכלים בוכרים - אפגנים, חמין לשבת  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-16/8/2013 13:22
 



אוש סובו - חמין בוכרי לשבת



הרבה מאכלים בוכרים התפרסמו ותפסו מקום של כבוד בבישול הישראלי,

אבל נדמה לי שהאוש-סובו  לא מצליח לתפוס את המקום הראוי לו,

אצל סבתא רחל, חמותי ז"ל הבוכרית הגאה, אפשר היה למצוא את האוש-סובו

כמעט כל שבת וחלק מהכיף היה לנחש מה נפל לסבתא מהמדף היום ואיזה

טעם יצא לאוש-סובו שלה, האמת היא שזה לא שינה לאף אחת מעשרות הנכדים

של סבתא רחל, הסיר תמיד נשאר ריק.

אז בעצם מדובר על אורז עם רוטב עגבניות ובשר.

הבוכרים כדרכם של הבוכרים מבשלים אותו עם הרבה (אבל הרבה) שמן.

ואני שמחה לבשר שאולי זה יחשב בגידה במורשת אבל מצאתי פתרון איך להיפטר

מחלק מהשמן.

ממליצה לנסות ורק מצרפת אזהרה - הריח שעוטף את הבית בלילה משכר ממש.

 

מצרכים:

קילו בשר שריר או 4-5 פרוסות גדולות של אוסובוקו

עצמות

4 כוסות אורז

4 תפוחי האדמה

3 כפות גדושות רסק עגבניות

5 עגבניות גדולות מגוררות גס

 1 כף פפריקה מתוקה

3/4 כוס מיץ לימון סחוט טרי

3/4 כוס שמן

1 בצל  גדול קצוץ

מלח

פלפל שחור

 

ההכנה:

בסיר רחב ועמוק לטגן את הבצל



להוסיף לסיר רסק עגבניות, פפריקה מתוקה, ואת העגבניות המגוררות

 



במחבת לטגן את הבשר ולשמור בצד


 

להוסיף לסיר את האורז ולערבב

 


להוסיף מים רתוחים לסיר, מלח, פלפל שחור,

 לפזר את הבשר המטוגן על האורז ואת חצאי

תפוחי האדמה



להוסיף את מיץ הלימון ,לכסות את הסיר בצלחת ובמכסה  הסיר

 


להביא לרתיחה ולבשל חצי שעה על להבה נמוכה, לכסות עם מגבת גדולה

ולהעביר לפלטה לכל הלילה.

למחרת , נפטרים מחלק מהשמן




ידוע לי שהבוכרים מוסיפים לאוש סובו פירות יבשים, גזר ועוד,

אז כל אחד יכול להוסיף לפי טעמו

 


להפוך את הסיר על צלחת הגשה רחבה ולהגיש



ל ב ר י א ו ת

נכתב על ידי רינה'לה , 29/11/2011 16:23   בקטגוריות חמין לשבת  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של WogaRox ב-30/11/2011 20:07
 



עוגות בחושות פרווה


חברותיי המקסימות ביקשו ממני מתכון נוסף

לעוגה בחושה פרווה

אז לכולכם באהבה רבה לכבוד שבת שולחת

לא מתכון אחד - שניים

 

עוגת גזר:





מצרכים ל- 2 תבניות אינגליס

3 ביצים

11/2 כוסות סוכר חום כהה

1/4 כוס סירופ קרמל (לא מייפל)

1 כוס שמן

2 כוסות גזר מגורר דק (בערך 6 גזרים)

150 גרם קוקוס

2 כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה

1 כפית אבקת סודה לשתיה

1/2 כפית מלח

1 כף קינמון



 

ההכנה:

בקערת המיקסר לערבב ביצים, סוכר, סירופ קרמל ושמן,


מוסיפים גזר וקוקוס ומערבבים לקבלת תערובת אחידה


מנפים יחד קמח, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה, מלח וקינמון

ומוסיפים לתערובת מערבבים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה

 


יוצקים את התערובת לתבניות משומנות ואופים בערך 40 דקות, עד

שהקיסם יוצא עם פירורים לחים

 


אפשר לפזר אבקת סוכר

 

ב ה צ ל ח ה

 

עוגת מייפל

מצרכים ל- 2 תבניות אינגליס

 



3 ביצים

3/4 כוס סירופ מייפל אמיתי

1 כפית תמצית וניל

11/4 כוסות שמן

11/2 כוסות מים פושרים

2 כוסות קמח מנופה

1 שקית אבקת אפיה

1/2 כפית אבקת סודה לשתיה

150 גרם קוקוס

1 כוס אגוזי מלך קצוצים

1 כוס סוכר

 

3/4 כוס סירופ מייפל נוסף למריחה על העוגה אחרי האפיה



 

ההכנה:

בקערת המיקסר מערבבים ביצים, סוכר, מייפל, שמן, ווניל

במשך 2 דקות



בקערה נפרדת מערבבים יחד קמח, אבקת אפיה, אבקת סודה לשתיה,

 אגוזי מלך קצוצים, וקוקוס

מוסיפים לסרוגין את תערובת הקמח והמים לתערובת שבמיקסר ומערבבים

לתערובת אחידה

יוצקים את התערובת לתבניות משומנות ואופים 50 דקות או עד שהקיסם

יוצא עם פירורים לחים.



כשהעוגה יוצאת מהתנור מברישים אותה בסירופ המייפל

 


 




 

ב ת א ב ו ן

 

 

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 24/11/2011 21:01   בקטגוריות עוגות בחושות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   1 הפניות לכאן   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוף עם הרבה בצל וסלרי ברוטב כורכום







אצל מירי במכון היופי זהו מפגש חברתי אנו מגיעות {האמת גם גברים}

למירי לטפח ידיים, רגליים ופנים אבל שם מתבשלים מתכונים עם טעמים

וצבעים מכל הסוגים.

את המתכון קיבלתי ממירי שלמדה את המתכון מאמה

העוף מתבשל עם עם הרבה בצל, עלי סלרי ותבלינים

התוצאה עוף עסיסי וטעים ואת הריח אי אפשר לתאר

 

אז ככה

 

מצרכים:

12 יח' שוקיים או כל חלק אחר מהעוף

3  בצלים גדולים פרוסים לעיגולים

6  גבעולי סלרי

1/4 כוס שמן

2  כפיות כורכום

1 כפית פפריקה אדומה מתוקה

מעט מאד מלח

פלפל שחור טרי

1/2 כוס מים

 

ההכנה:

בסיר רחב וגדול לחמם שמן ולטגן את הבצלים הפרוסים בסבלנות

שימו לב לא לשרוף את הבצל, אם יש צורך להנמיך את הלהבה

ולהמשיך לטגן את הבצל



להוסיף לבצל את הסלרי לערבב ולהמשיך לטגן עוד 2 דקות




לפזר כפית אחת של כורכום וכפית פפריקה מתוקה

להניח את חלקי העוף בסיר

לפזר על חלקי העוף עוד כפית של כורכום, פלפל שחור גרוס טרי ומעט מלח

להוסיף חצי כוס מים

כשרותח להעביר לאש נמוכה מאד , לבשל שעה להפוך את העופות להמשיך לבשל 

עוד שעתיים.

להגיש עם אורז לבן

 

מאחלת לכם שבת שלום ובריאות טובה

 

נכתב על ידי רינה'לה , 24/11/2011 18:54   בקטגוריות בשר ועוף  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-26/11/2011 18:07
 



לדף הבא
דפים:  

157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)