לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    נובמבר 2012    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930 




הוסף מסר

11/2012

מועדון סריגה


 

 



חברות מועדון הסריגה היקרות, מאד מקווה שאמסור מחר

את כל הצעיפים שסרגנו באהבה רבה לסיירת הצנחנים.

 

נחזור לשגרה וניפגש ביום שלישי  4.12.12 בשעה

10:00 בבוקר.

 

מצפה לראותכם.

נכתב על ידי רינה'לה , 27/11/2012 08:57  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגת קוקוס עם שוקולד


 

עוגת קוקוס עם שוקולד של יונה (פרווה)

 

מצרכים:

6 חלמונים

6 כפות שמן

6 כפות סוכר

6 כפות קמח תופח

6 חלבונים

1 כוס סוכר

100 גרם קוקוס

100 גרם שוקולד מגורר

תבנית עגולה 24 משומנת

 

ההכנה:

בקערה לערבב חלמונים, שמן, קמח, ו- 6 כפות סוכר,

לרפד את תחתית התבנית.

להקציף לקצף חזק 6 חלבונים עם 1 כוס סוכר, להוסיף

קוקוס ושוקולד מגורר לערבב בעדינות .

למרוח מעל הבצק בצורה אחידה.



 

לא לחמם את התנור מראש.

להכניס את התבנית לתנור, להפעיל את התנור ל- 180 מעלות

ולאפות 35 דקות.

 


 

ב ה צ ל ח ה

נכתב על ידי רינה'לה , 27/11/2012 08:24   בקטגוריות עוגות בחושות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



חלה לשבת


 

 

מתכון לחלה טעימה טעימה של קרין גורן

 



מצרכים:

1 ק"ג קמח

1 שקית שימרית

2 ביצים

חצי כוס שמן

חצי כוס סוכר

1 כף מלח

11/2 עד 2 כוסות מים

ההכנה:

במיקסר  עם וו לישה לערבב קמח ושימרית,

להוסיף את כל יתר החומרים מלבד המלח,

תוך כדי לישה להוסיף את המים בהדרגה, ללוש 5 דקות 

 עד שהבצק מסתלסל מסביב לוו לישה .

להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש עוד 5 דקות

לכסות את הקערה בניילון נצמד, להתפיח עד להכפלת נפח

 



 

2 אפשרויות לקליעה:

1.לחלק ל- 6 כדורים , על משטח עבודה מקומח מעט, לקחת כדור

לשטח אותו בידיים ולגלגל עמו רולדה, כך עם כל הכדורים,

להכין 2 חלות קלועות כמו  צמה, להניח בתבנית על נייר אפיה לכסות

עם מגבת עד להכפלת נפח.

2.לחלק ל- 5 כדורים

על משטח עבודה עם קצת קמח לקחת כדור לשטח אותו בידיים

ולגלגל כמו רולדה ואז לגלגל אותו לנקניק ארוך

(לגלגל מהאמצע כלפי חוץ עם הידיים) כך עם כולם,

לחבר אותם בקצוות ואז קולעים כך:

1 על 3

2 על 3

5 על 2

ושוב מהתחלה

כל פעם סופרים לפי הסדר החדש שנוצר,

לקלוע רופף ולא חזק,

את הקצוות לגלגל פנימה

להניח בתבנית התנור על נייר אפיה,

לכסות במגבת עד להכפלת נפח.

למרוח ביצה טרופה לפזר שומשום ולאפות

בתנור שחומם מראש 180 מעלות 40-50 דקות

 



 





 

ש ב ת  ש ל ו ם מוציא לשון מוציא לשון מוציא לשון

 

נכתב על ידי רינה'לה , 9/11/2012 12:16   בקטגוריות חלות ועוגות שמרים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



דגים חריפים


 

 





 

לקראת שבת דגים חריפים, עם מתכון לחלה של קרין גורן שאני אוהבת

 

מצרכים לדגים:

 

בערך קילו וחצי דג לוקוס או קוד או כל דג אחר שאוהבים

2 כפות פפריקה אדומה חריפה

1 כף פפריקה אדומה מתוקה

חצי כוס שמן

6 שיני שום כתוש

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

כפית מחוקה כמון

מיץ מלימון טרי

1 כף גדושה של רסק עגבניות

1 בצל בינוני קצוץ

2 כוסות מים

 

ההכנה:

את הדג לפרוס לפרוסות ברוחב 4 -5 ס"מ,

לפזר את המיץ לימון על הדג,

 

בקערה קטנה לערבב, 2 סוגי הפפריקה, מלח, פלפל, שום, ושמן

בסיר שטוח ורחב לטגן את הבצל בשלש כפות שמן,

להוסיף את תערובת הפפריקה והשום לסיר לערבב ולהוסיף בהדרגה

את המים, לערבב מידי פעם את התערובת,

להוסיף את רסק העגבניות לערבב היטב לטעום ולתקן תיבול

להוסיף לסיר את פרוסות הדג ועם כף לפזר על הדגים מהרוטב

להביא לרתיחה להעביר לאש נמוכה ולבשל 15 דקות,

לפזר על הדג את הכמון להרטיב שוב את הדג ברוטב, לבשל עוד

10 דקות.

 



 



ב ת א ב ו ן

 



נכתב על ידי רינה'לה , 9/11/2012 11:08   בקטגוריות דגים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)