
לקראת שבת דגים חריפים, עם מתכון לחלה של קרין גורן שאני אוהבת
מצרכים לדגים:
בערך קילו וחצי דג לוקוס או קוד או כל דג אחר שאוהבים
2 כפות פפריקה אדומה חריפה
1 כף פפריקה אדומה מתוקה
חצי כוס שמן
6 שיני שום כתוש
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
כפית מחוקה כמון
מיץ מלימון טרי
1 כף גדושה של רסק עגבניות
1 בצל בינוני קצוץ
2 כוסות מים
ההכנה:
את הדג לפרוס לפרוסות ברוחב 4 -5 ס"מ,
לפזר את המיץ לימון על הדג,
בקערה קטנה לערבב, 2 סוגי הפפריקה, מלח, פלפל, שום, ושמן
בסיר שטוח ורחב לטגן את הבצל בשלש כפות שמן,
להוסיף את תערובת הפפריקה והשום לסיר לערבב ולהוסיף בהדרגה
את המים, לערבב מידי פעם את התערובת,
להוסיף את רסק העגבניות לערבב היטב לטעום ולתקן תיבול
להוסיף לסיר את פרוסות הדג ועם כף לפזר על הדגים מהרוטב
להביא לרתיחה להעביר לאש נמוכה ולבשל 15 דקות,
לפזר על הדג את הכמון להרטיב שוב את הדג ברוטב, לבשל עוד
10 דקות.


ב ת א ב ו ן