לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    נובמבר 2013    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930




הוסף מסר

11/2013

מרק דלעת


 

 





 

מצרכים:

2 ק"ג דלעת - קוביות

2 יח' בטטה - קוביות

1 בצל גדול - קצוץ גס

1 ראש סלרי

5 שיני שום

5 כפות שמן קנולה

כפית כרכום

פלפל שחור גרוס טרי

מלח

 

 



 

ההכנה:

בסיר גדול לחמם שמן לטגן את הבצל להוסיף שום, בטטה, ראש סלרי

לטגן מעט, להוסיף את הדלעת תבלינים מים חמים עד גובה 3/4 מגובה

הדלעת שבסיר, להביא לרתיחה לבשל שעה וחצי על להבה קטנה.

לטעום לתקן תיבול.

 



עם המוט לטחון היטב .

 



להגיש עם:

קוביות קטנות של תפוחי אדמה מטוגנים.

 



להגיש עם יוגורט

 



להגיש עם קורטונים

 



בתאבון 

שבת שלום

נכתב על ידי רינה'לה , 23/11/2013 09:43   בקטגוריות מרקים  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ספתא סורגת x ב-23/11/2013 10:21
 



מבצע כובעים למען חולי סרטן


 



 

מועדון הסריגה הנאמן התגייס למשימה חדשה, בחודש האחרון סרגנו

עשרות כובעים לטובת חולי הסרטן.

 

לצערי איבדתי חברות טובות ואהובות בשל המחלה האיומה הזאת ואני

מרגישה תחושת שליחות אמיתית בנסיון להקל ולו במעט על סבלם של

החולים בה.

 

אנחנו שולחות את הכובעים שסרגנו באהבה גדולה למחלקות שונות

בבתי החולים ברחבי הארץ ומוסיפה תפילה קטנה שיזכו למעט נחמה

ובריאות טובה.

 

א מ ן

 

אני מבקשת להקדיש את העשייה לזכרה של חברתינו לקבוצה אהובה

נוריאל ז"ל שהלכה מאיתנו לא מזמן אחרי מאבק במחלה.

 

תודה מכל ליבי לחברות המועדון ולכל הנשים שנרתמו באהבה.

 

תבורכו , בריאות לכולם.

 



נכתב על ידי רינה'לה , 20/11/2013 13:51  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של מלי וחדר הסודות D: ב-22/11/2013 12:58
 



שוקי עוף בתנור


 

 



שוקי עוף בתנור :

הקצב הוציא את העצמות מהשוקיים, עטף את קצה העצם המרכזית

בנייר אלומניום והחזיר לשוק.

 

מצרכים:

20 שוקי עוף

1 בצל פרוס

2 עגבניות קלופות ופרוסות

4 שיני שום פרוסות

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

 

לרוטב:

רבע כוס שמן

4 שיני שום קטושות

חצי כוס סילאן

כף מחוקה פפריקה אדומה מתוקה

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

רבע כוס מים

 

ההכנה:

בתחתית תבנית חסינת אש לפזר בצל פרוס, עגבניות פרוסות,

שיני שום פרוסות לתבל במלח , פלפל שחור.

להניח מעל את שוקי העוף.

לערבב היטב את כל מצרכי הרוטב בקערה (מלבד המים), למרוח את השוקיים

ברוטב.

להוסיף את המים לקערה עם השאריות הרוטב , לשפוך לתבנית.

לכסות בנייר אלומיניום , להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות

לשעתיים , להסיר את האלומניום לבדוק שיש מספיק נוזלים בתבנית

ולהחזיר לא מכוסה את התבנית לתנור לעוד שעה.

 



להגיש חם עם אורז, קוסקוס.

 



 

ב ת א ב ו ן

נכתב על ידי רינה'לה , 20/11/2013 12:33   בקטגוריות בשר ועוף  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



סלט תפוחי אדמה


 

 



 

מצרכים:

6 תפוחי אדמה

6 ביצים

קופסא מלפפונים חמוצים במלח

1 כף גדושה מיונז

2 כפות בצל ירוק קצוץ

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

 

ההכנה:

לבשל תפוחי אדמה וביצים במים וכף מלח עד לריכוך תפוחי האדמה.

לקרר.

 



 

לחתוך את תפוחי האדמה, מלפפונים חמוצים וביצים לקוביות 1x1 .

 

להוסיף 1 כף מיונז להמליח לפלפל לפי הטעם, לערבב לקשט עם בצל ירוק ולהגיש.

 

 



 

נשמר במקרר עד שלשה ימים.

 



ב ת א ב ו ן

נכתב על ידי רינה'לה , 7/11/2013 11:59   בקטגוריות ירקות, סלטים  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של שולה ב-7/11/2013 19:32
 



לדף הבא
דפים:  

157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)