לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    נובמבר 2014    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      




הוסף מסר

11/2014

מרק שעועית


 

 



 

מצרכים:

3 כוסות שעועית - להשרות כל הלילה במים

1.5 בשר צלי מספר 5 טרי - לחתוך לקוביות גדולות

4-5 תפוחי אדמה

4-5 גזרים

1 בצל גדול קצוץ

4 כפות שמן

צרור כוסברה

צרור עלי סלרי

צרור גדול שמיר {חובה}

3 כפות רסק עגביות

1 כף פפריקה אדומה מתוקה

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

אפשר להוסיף גרונות של הודו.

 

ההכנה:

לחמם שמן ולטגן את הבצל, להוסיף רסק עגבניות, פפריקה,

פלפל שחור, להוסיף את הבשר והשעועית לערבב הכל יחד , להוסיף מים

חמים, את הגזר ותפוחי האדמה.

 



להביא לרתיחה להוסיף את כל הירק, לבשל שעה על להבה קטנה ,

להוסיף מלח לפי הטעם לתקן תיבול לבשל עוד שעתיים שלש על להבה קטנה.

 



 





 

להגיש עם אורז לבן.

 

ב ה צ ל ח ה מוציא לשון

נכתב על ידי רינה'לה , 15/11/2014 10:07   בקטגוריות מרקים, בשר ועוף  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-18/1/2015 22:54
 



קציצות עוף בתוספת תפוחי אדמה


 

 

קציצות עוף בתוספת קוביות תפוחי אדמה



 

מצרכים:

1 ק"ג בשר עוף טחון

1 בצל בינוני קצוץ - מטוגן

1 בצל בינוני קצוץ דק

חצי כוס פטרוזליה קצוצה

חצי כוס כוסברה קצוצה

2 שיני שום - לקצוץ דק דק

2 ביצים

3 פרוסות חלה - להשרות דקה במים לסחוט ולגרר בפופיה הגסה

פירורי לחם לפי הצורך

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

 

4 תפוחי אדמה - לקלף ולחתוך לקוביות קטנות

 

לרוטב:

1 בצל בינוני קצוץ דק

3 כפות שמן קנולה

3 עגבניות קלופות מגוררות בפופיה הגסה

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית פפריקה אדומה מתוקה

1 כפית כורכום

3 שיני שום

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

 

ההכנה:

לערבב היטב את כל המצרכים לקציצות

לגלגל קציצות בצורה שרוצים.

 



 

לטגן את הבצל בשמן להוסיף את השום, רסק העגבניות,

פפריקה, כורכום,פלפל שחור, מלח ,לערבב, להוסיף את העגבניות

המרוסקות, לערבב כמה דקות להוסיף מים חמים להביא לרתיחה

להוסיף את תפוחי האדמה להביא שוב לרתיחה, להניח מעל את

הקציצות, לטעום לתקן תיבול.

לבשל על להבה קטנה 45 דקות.

 





ש ב ת  ש ל ו ם

 

 

 

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 15/11/2014 08:37   בקטגוריות בשר ועוף, טחון  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פיתה קראנץ


 

 



 

מצרכים:

6-8 פיתות

מלח גס

שמן זית

 

ההכנה:

לפרוס את הפיתה  לרוחבה, לחתוך כל חצי ל- 8 משולשים,

להניח בתבנית תנור האפיה.

לפזר בנדיבות רבה שמן זית, לערבב היטב עם הידיים את המשולשים,

לפזר מלח גס ולערבב היטב שוב.

 



לאפות בתנור שחומם מראש 150-160 מעלות, לערבב מידי פעם עם

כף.

לאפות עד לצבע זהוב חום.

 



ב ת א ב ו ן

 

נכתב על ידי רינה'לה , 2/11/2014 18:44   בקטגוריות מאפים מלוחים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פסטרמה עוף


 

 



 

מתכון נהדר של סבתא גילה - חפשו אותה בפייסבוק.

תודה גילה על המתכון הנפלא הזה.

 

מצרכים:

4 חזות עוף גדולים שלמים

לתערבת:

1 כף מיונז

חצי כפית מלח

כף דבש

רבע כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית פפריקה מתוקה אדומה

1 כף שמן זית/קנולה

 

בקערה לערבב את כל המצרכים, להוסיף את החזות, לעסות היטב

בתערובת.

לכסות את הקערה .

משרים את החזות כל הלילה במקרר.

 



להניח את החזות בתבנית חסינת חום לעטוף בנייר אלומניום, להכניס

לתנור שחומם מראש 250 מעלות לחצי שעה,

להוריד את חום התנור ל- 180 מעלות להסיר את רדיד האלומניום

ולמשיך לאפות עוד 40 דקות.

 



הבשר רך ועסיסי מאד.

לקרר ולשמור במקרר.

אם ישאר אפשר להקפיא, זה לא קרה אצלי.

 



רוטב:

2 כפות גדושות מיונז

1 כף רוטב צילי מתוק

1 כפית שמן שומשום

לערבב היטב, להגיש עם הפסטרמה.

 

מ ע ד ן



 

 

ב ה צ ל ח ה

 

 

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 2/11/2014 17:31   בקטגוריות בשר ועוף  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של שני ב-20/3/2015 11:52
 





157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)