לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2011    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031




הוסף מסר

12/2011

בצל במילוי בשר ואורז



 

 

אני נוסעת לבקר את חברתי הטובה אביבה בניו יורק

אנחנו חברות כבר מגיל ???

ובאמת כבר עברנו יחד המון

עכשיו לפנינו שמחת בת מצווה לנכדה.

 

בשבועיים הקרובים לא אכתוב לכם אבל אני משאירה

בידכם הנאמנות מתכון מיוחד במינו,

הבצל הממולא של אמי

המתיקות של הבצל עם המילוי העסיסי מרכיבים מאכל

אהוב שאם הוא היה עולה על שולחנה היה ברור לכל,

בלי שהיא תאמר מילה, שהנה זהו ערב מיוחד עבורה

ולפיכך עבור כולנו.

אז ערב הנסיעה המיוחדת שלי, אני משאירה לכם על

השולחן בצל ממולא, מעדן עולמי

 

שיהיה חג חנוכה שמח ומלא אור

 

 

 

מצרכים:

6 בצלים גדולים

 

למילוי:

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

1 בצל בינוני מגורר בפופיה גסה

1 בצל גדול קצוץ דק ומטוגן ב-4 כפות שמן

1/2 כוס כוסברה/פטרוזיליה קצוצה

1/2 כוס אורז - להשרות במים חצי שעה

מלח

פלפל שחור

 

לרוטב:

1 בצל קצוץ דק

4 כפות שמן קנולה

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית פפריקה אדומה מתוקה

3 עגבניות מגוררות בפופייה הגסה

2 כוסות חומוס אחרי השרייה, וללא הקליפה הלבנה

מלח, פלפל שחור

 

הכנת הבצלים:

 

לקלוף את הבצלים ולחתוך עד אמצע הבצל

 



את הבצלים להכניס לתוך שקית ניילון  ולמיקרו לחמש שש דקות

ואז בקלי קלות מפרידים את העלים

 



מערבבים את כל חומרי המילוי וממלאים את העלים





כך ממשיכים וממלאים את כל העלים



מכינים את הרוטב:

בסיר רחב לחמם את השמן ולטגן את הבצל, להוסיף את

רסק העגבניות, פפריקה ולערבב, להוסיף את העגבניות

המרוסקות לערבב, להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם.



לסדר שכבות של בצלים ממולאים וגרגרי חומוס,

להוסיף מים רותחים עד גובה הממולאים ולבשל

אש נמוכה שעתיים.

 



להגיש עם אורז לבן

 



 

ל ב ר י א ו ת

חג שמח

 

 

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 19/12/2011 21:42   בקטגוריות ממולאים  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ניצה / חברה של נאווה ב-10/1/2012 23:59
 



חזה עוף במילוי פיטריות


עוד מתכון עם חזה עוף,

הפעם שניצל במילוי פיטריות.

 

נאוה חברתי היקרה במיוחד בשבילך.

 

אפשר להכין מראש, ולטגן סמוך לארוחה.

 

 

להגיש עם טחינה.

 



מצרכים:

בערך קילו וחצי חזה עוף פרוס דק

 

למילוי:

3 סלסלות פיטריות שמפניון חתוכים לקוביות

 3 בצלים קצוצים דק

2 תפוחי אדמה מבושלים (אפשר לבשל במיקרו)

 מלח

פלפל שחור גרוס דק

5 כפות שמן

 



 

לטיגון:

ביצה טרופה

פירורי לחם

קמח

 

ההכנה:

לחמם שמן במחבת ולטגן את הבצל

 



את הבצלים המטוגנים להעביר לקערה



במחבת לטגן את הפיטריות, הפיטריות במהלך הטיגון

מגירות הרבה נוזלים יש צורך לסנן היטב ולהחזיר את הפטריות

 למחבת ולהמשיך לטגן עוד כמה דקות



את תפוחי האדמה למעוך לפירה.

להחזיר את הבצל המטוגן למחבת ולערבב עם הפיטריות, להוסיף את

הפירה, מלח פלפל. לערבב היטב.

 



בקצה פרוסת השניצל להניח כף גדושה של מילוי ולגלגל

 



כך למלא ולגלגל את כל השניצלים

 



הטיגון:

 

להכין קערה של ביצה טרופה עם כף מים ומעט מלח

להכין קערה עם פירורי לחם

להכין קערה עם קמח

 

לחמם שמן עמוק, לגלגל את השניצל  בקמח,

בביצה טרופה ובסוף בפירורי לחם.

לטגן עד לגוון חום זהוב

 

להגיש שם טחינה.

 



 

בתאבון

בהצלחה

 



 

נכתב על ידי רינה'לה , 14/12/2011 18:20   בקטגוריות בשר ועוף, ממולאים  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-18/12/2011 07:46
 



שניצל במילוי בשר טחון בטעם פיקנטי


שניצל חגיגי במילוי בשר טחון ברוטב פיקנטי.

אפשר להכין את המנה מראש.

  

 לפני הארוחה להכניס לתנור

שחומם על 180 מעלות לחצי שעה.

  

 קצת השקעה אבל התוצאה יפה וטעימה.

 



מצרכים:

בערך קילו וחצי שניצל עוף פרוס דק

 

 

מילוי:

250 גרם בשר טחון

1 ביצה

1 בצל בינוני מגורר בפופייה גסה

1/4 כוס כוסברה/פטרוזליה קצוצה

פירורי לחם לפי הצורך

שן שום קצוץ

מלח

פלפל שחור גרוס דק

 

לערבב את כל המצרכים.

 



לרוטב:

4 כפות שמן

2 כפות רסק עגבניות

1/4 כוס יין אדום מתוק

1 כוס מים

1/2 כוס זיתים ירוקים ללא חרצנים

2 שיני שום פרוס

פרוסות תפוז

מלח, פלפל

 

ההכנה:

לשטח בצורה דקה את המילוי על פרוסות השניצלים



להניח על המילוי פרוסה נוספת של שניצל



כשהפרוסה גדולה מדי להניח מילוי על חצי מהפרוסה ולקפל לחצי

 



כך להמשיך ולמלא את כל השניצלים.

 

לחמם שמן במחבת, לתבול את השניצלים בפירורי לחם ובביצה טרופה

ולטגן כך את כל השניצלים הממולאים.

להניח בתבנית .

 



להכין את הרוטב:

בסיר לחמם את השמן, להוסיף רסק עגבניות, שום, יין, מים, מלח,

פלפל וזיתים, לערבב לתקן תיבול לכבות את האש.



לפזר את הרוטב על השניצלים שבתבנית ואת פרוסות התפוז

להכניס לתנור שחומם מראש

על 180 מעלות לחצי שעה.

 



 

להגיש עם אורז לבן, ממש חגיגה.

 



ב ת א ב ו ן קול

 

 



 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 12/12/2011 16:17   בקטגוריות בשר ועוף  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של נטלי. ^-^ ב-12/12/2011 18:21
 



מרק צ'לוב


קראתי באיזה חוברת את המשפט

"העוני הוא עושר גדול"

ומיד  חשבתי על הילדות שלי ועל מרק הצ'לוב

מבית אמי, שידעה ללא ספק להאכיל משפחה

שלמה עם מעט בשר, קצת ירקות והרבה אהבה

שמהם יצאו לה התבשילים הכי טובים .

 

אמנם בימנו, תודה לאל לא חסר לנו כלום, הבשר

והירקות בשפע אבל המרק שלה נשאר בזיכרון

והוא עשיר וטעים מאין כמוהו.

 

מרק הצ'לוב הוא ארוחה מלאה אז כנהוג בעדה

 האפגנית, לכל סועד מגישים שתי צלחות בו זמנית,

אחת צלחת מרק סמיכה עשירה בבשר וחומוס

ועוד מגוון טעמים וצלחת שנייה של אורז לבן.

 

זוהי באמת ארוחה נהדרת, מזינה בריאה וטעימה,

הילדים ידרשו שתכינו שוב.

 

ב א ח ר י ו ת

 



 

מצרכים למרק:

בשר שריר או צלי כתף

עוף - שוקיים/כרעיים/ כנפיים

2 כוסות חומוס אחרי השרייה, וללא הקליפה הלבנה

2 קישואים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

3 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

1 בצל בינוני קצוץ

3-4 עגבניות מגוררות בפומפייה גסה

2 חבילות כוסברה קצוצה

3 עלי סלרי קצוצים דק

1 כף רסק עגבניות

1 כפית כורכום

מלח ופלפל

 

מצרכים לקציצות:

1/2 ק"ג בשר בקר טחון

1 ביצה

1 בצל בינוני מגורר בפופיה

1/2 כוס כוסברה קצוצה

פירורי לחם לפי הצורך

2 כפות שמן

מלח ופלפל

לערבב את כל המצרכים ולגלגל לכדורים קטנים.

 



הכנת המרק:

1.בסיר גדול, להרתיח את הבשר במים, אחרי הרתיחה להוציא את הקצף

הלבן שנוצר , לכסות ולבשל על אש קטנה כשעה וחצי או עד חצי ריכוך.



2. בסיר נפרד - להרתיח את החומוס, להוציא את הקצף מלמעלה ולבשל.

אחרי 20 דקות בישול, לסנן  (לא לשטוף במים)



3. להוסיף את החומוס לסיר עם הבשר

4. להוסיף את העוף לסיר

5. להוסיף את הירקות

6. להביא את המרק לרתיחה

7. להוסיף את הקציצות

8. לתבל במלח, פלפל וכורכום

9. לבשל עוד שעה

 





בסיר נפרד נכין את תערובת העגבניות

1.לחמם 4 כפות שמן ולהוסיף את הרסק עגבניות ולערבב

2. להוסיף את העגבניות שריסקנו בפופייה

3. להוסיף 1 כוס מים

5. לתבל במעט מלח וכורכום

6. לבשל 5 דקות

 



בסוף שלב 9 של סיר המרק, נפזר את תערובת העגבניות בתוך המרק

עם הכוסברה והסלרי הקצוצים לערבב בעדינות שלא לשבור את הקציצות.

 

וזהו

 

עוד בישול אחרון של כחצי שעה של הכל יחד והמעדן מוכן.





 

    טיפים:

1. אני משרה 1 ק"ג חומוס מהסוג הגדול כל הלילה במים ומקלפת את

    הקליפה הלבנה ואז מחלקת לשקיות (2 כוסות בכל שקית) ולהקפאה.

    כך תמיד יש לי חומוס מוכן.

2. אפשר להכין את המרק רק עם בשר או רק עם עוף, וכמובן לא חייבים

    קציצות, העושר הזה בצלחת הוא אושר אמיתי אבל לא תמיד יש

    וגם קצת פחות זה טעים ביותר.

 

בהצלחה וברכה לכולכם ולכל האפגנים באשר הם.

  


 

ש ב ת  ש ל ו ם

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 8/12/2011 20:52   בקטגוריות מרקים  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של מאיה ב-19/11/2015 02:10
 



לדף הבא
דפים:  

157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)