את הקציצות האלה למדתי להכין מאמי זכרה לברכה,
אמי בשנות השישם היתה טבחית באולם אירועים, פעם מטעמי חיסכון
היו מכינים את הקציצות מדג בקלה.
הכנתי את המתכון מדגים טריים כמו דניס לברק ועוד, אבל האמת הכי
טעים מדג הבקלה, זה מזכיר את הילדות.
לכן המלצתי הכינו מבקלה ומבטיחה לכם שיוצא טעים טעים.
אמי היתה מגישה את הקציצות עם חצילים מטוגנים ברוטב.
קבלו את המתכון הכינו ותהנו.

מצרכים:
1 ק"ג דג בקלה טחון
1 בצל גדול מגורר בפופיה הגסה
1 גזר מגורר בפופיה הדקה
4 שיני שום כתוש
צרור גדול של פטרוזליה/כוסברה קצוץ
2 ביצים
מלח, פלפל שחור גרוס טרי
בערך חצי כוס פירורי לחם
ההכנה:
לערבב את כל המצרכים, אם התערובת רכה להוסיף פירורי לחם,
ליצור קציצות.
לחמם שמן במחבת ולטגן את הקציצות, להניח על נייר סופג.
רוטב:
3 שיני שום קצוץ
2 כפות שמן
2 כפות רסק עגבניות
1 כפית פפריקה מתוקה אדומה
מלח, פלפל
מים עד גובה הקציצות
ההכנה:
לטגן מעט את השום בשמן, להוסיף רסק עגבניות, פפריקה מתוקה,
מלח, פלפל שחור גרוס טרי, מים, כשרתח להוסיף את הקציצות לסיר,
להביא לרתיחה, לבשל חצי שעה.

חצילים:
3 חצילים קלופים פרוסים לעיגולים
קמח
מלח
שמן לטיגון
את החצילים הפרוסים להמליח להניח בתבנית לכסות ל-3-4 שעות
אחרי כמה שעות לשטוף את החצילים במסננת.
להניח את החצילים על מגבת , לכסות את החצילים במגבת נוספת ולספוג היטב את הנוזלים.
לחמם שמן במחבת לקמח את החצילים ולטגן,
להניח על נייר סופג.להניח על כל פרוסת חציל מטוגן פרוסת שום.

להכין רוטב כמו לקציצות להביא לרתיחה, להניח את החצילים ברוטב ולבשל 10 דקות.


ש ב ת ש ל ו ם