לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2012    >>
אבגדהוש
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     




הוסף מסר

12/2012

קציצות מדג בקלה ברוטב עגבניות


 

את הקציצות האלה למדתי להכין מאמי זכרה לברכה,

אמי בשנות השישם היתה טבחית באולם אירועים, פעם מטעמי חיסכון

היו מכינים את הקציצות מדג בקלה.

הכנתי את המתכון מדגים טריים כמו דניס לברק ועוד, אבל האמת הכי

טעים מדג הבקלה, זה מזכיר את הילדות.

לכן המלצתי הכינו מבקלה ומבטיחה לכם שיוצא טעים טעים.

אמי היתה מגישה את הקציצות עם חצילים מטוגנים ברוטב.

קבלו את המתכון הכינו ותהנו.

 

 



 

מצרכים:

1 ק"ג דג בקלה טחון

1 בצל גדול מגורר בפופיה הגסה

1 גזר מגורר בפופיה הדקה

4 שיני שום כתוש

צרור גדול של פטרוזליה/כוסברה קצוץ

2 ביצים

מלח, פלפל שחור גרוס טרי

בערך חצי כוס פירורי לחם

 

ההכנה:

לערבב את כל המצרכים, אם התערובת רכה להוסיף פירורי לחם,

ליצור קציצות.

לחמם שמן במחבת ולטגן את הקציצות, להניח על נייר סופג.

 

רוטב:

3 שיני שום קצוץ

2 כפות שמן

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית פפריקה מתוקה אדומה

מלח, פלפל

מים עד גובה הקציצות

 

ההכנה:

לטגן מעט את השום בשמן, להוסיף רסק עגבניות, פפריקה מתוקה,

מלח, פלפל שחור גרוס טרי, מים, כשרתח להוסיף את הקציצות לסיר,

להביא לרתיחה, לבשל חצי שעה.

 



חצילים:

3 חצילים קלופים פרוסים לעיגולים

קמח

מלח

שמן לטיגון

 

את החצילים הפרוסים להמליח להניח בתבנית לכסות ל-3-4 שעות

אחרי כמה שעות לשטוף את החצילים במסננת.

להניח את החצילים על מגבת , לכסות את החצילים במגבת נוספת ולספוג היטב את הנוזלים.

לחמם שמן במחבת לקמח את החצילים ולטגן,

להניח על נייר סופג.להניח על כל פרוסת חציל מטוגן פרוסת שום.

 



 

להכין רוטב כמו לקציצות להביא לרתיחה, להניח את החצילים ברוטב ולבשל 10 דקות.

 





ש ב ת  ש ל ו ם

נכתב על ידי רינה'לה , 14/12/2012 09:29   בקטגוריות דגים, קציצות, טחון  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



מועדון הסריגה


 



חברות מועדון הסריגה שלום,

אחרי 3 מפגשים אין ספק הרעיון רקם עור וגידים ועכשיו אנחנו מועדון של

ממש.

יחד עם הקשרים שנוצרים כל אחת מאיתנו עסוקה בסריגה שלה מי בסוודר

לנכד מי בצעיף מודרני לעצמה מי באפודה חמה וצבעונית.

 

במקביל נמשיך לתרום לקהילה וביוזמתה של חברתינו שולה הורוביץ אנחנו

סורגות כובעים לתינוקות בפגיות בבתי חולים.

הפגים הקטנטנים זקוקים לכובעים בימי החורף והקיץ ושמחתי

מאד להעביר לשולה את שעשינו עד כה.

 

המפגש הבא ביום שלישי ה- 18 בדצמבר בשעה 10:00 בבוקר,

מצטערת אבל לא נוכל לעבור ליום שני.

 

כל טוב וחג חנוכה מלא אור ושמחה לכן.

 



נכתב על ידי רינה'לה , 7/12/2012 12:26  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לביבות מתפוחי אדמה פריכות


 

 









 

לכבוד חג החנוכה לביבות תפוחי אדמה פריכות וטעימות מאד.

 

מצרכים:

5 תפוחי אדמה גדולים מגוררים גס

2 בצלים בינוניים מגוררים גס

4 ביצים

בערך חצי כוס פירורי לחם

מלח

פלפל שחור

 

שמן לטיגון

 

20 יח'

 

ההכנה:

לערבב היטב את כל המצרכים , אם יש צורך להוציא נוזלים מיותרים

 

במחבת מחממים שמן, את הבלילה מוזגים למחבת בכף, לטגן את

הלביבות עד לצבע זהוב חום, להניח על נייר סופג.

 



אפשר להגיש עם סוכר או גבינת שמנת או ריבה.

 



 

חג חנוכה מלא אור ושמחה

 

נכתב על ידי רינה'לה , 7/12/2012 11:45   בקטגוריות ירקות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)