לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    דצמבר 2013    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    




הוסף מסר

12/2013

כבדי עוף עם פלפלים צבעוניים


 



 

את המתכון הנהדר הזה קיבלתי מיעל שיינפיין בנסיעה האחרונה שלי,

אתמול ניסיתי את המתכון שהתקבל בברכה במשפחה המורחבת שלי.

 

מצרכים:

1 ק"ג עוף

2 בצלים - לפרוס לרצועות

2 פלפלים אדומים - לפרוס לרצועות

2 פלפלים ירוקים - לפרוס לרצועות

2 פלפלים צהובים - לפרוס לרצועות

מלח

פלפל שחור

לרביחה:

2 כפות קמח

חצי כוס מים

 

שמן לטיגון

 



 

ההכנה:

לחתוך כל כבד לחצי, את הבצלים והפלפלים לפרוס לרצועות.

במחבת רחבה עם 4 כפות שמן לטגן כמה דקות את הבצלים, להוסיף

את הפלפלים הצבעוניים לערבב לתבל במלח ופלפל לערבב.

לטגן 5 דקות תוך כדי עירבוב.

להעביר את הפלפלים למגש.

להוסיף למחבת 2 כפות שמן ולהוסיף את הכבדים ולטגן כמה דקות,

שימו לב לא ליבש את הכבדים.

להוסיף למחבת את הפלפלים לערבב עם הכבדים לתקן תיבול.

לערבב קמח ומים היטב לצקת מעל התבשיל לערבב, 2 דקות לכבות

את הגז.

 



להגיש עם פירה.

 




ב ה צ ח ה

נכתב על ידי רינה'לה , 28/12/2013 09:04   בקטגוריות בשר ועוף  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-29/12/2013 11:18
 



עוגת מיץ תפוזים גבוהה


 

 



 

מצרכים:

 7 ביצים

2 כוסות סוכר

שניים וחצי כוסות קמח

1 שקית אבקת אפיה

קורט מלח

קליפת לימון מגוררת

מיץ סחוט טרי מלימון

2 כפות ברנדי

3/4 שמן

3/4 כוס מיץ תפוזים

 

תבנית אמריקאית בעלת 3 רגליים לצינון

 



 

ההכנה:

מפרידים את הביצים

מקציפים חלבונים עם 1 כוס סוכר

מקציפים חלמונים עם 1 כוס סוכר

מוסיפים לחלמונים ומערבבים בעדינות שמן, ברנדי, מיץ וקליפת

לימון מגוררת, מיץ תפוזים ומלח. 

מערבבים חלמונים וחלבונים בעדינות ותוך כדי מוסיפים את הקמח ואבקת האפיה.

 



 

לא משמנים את התבנית

 

יוצקים את התערובת לתבנית (לא לשמן את התבנית) ואופים בתנור חם

175 מעלות עד שהקיסם יוצא יבש.

 



הופכים מיד את התבנית עם העוגה האפויה עד לקירור מוחלט.

 



לחלץ את העוגה מהתבנית להגיש עם כוס תה.  ת ה נ ו .

ב ה צ ל ח ה.

 

נכתב על ידי רינה'לה , 21/12/2013 09:15   בקטגוריות עוגות בחושות  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של דנה ב-21/12/2013 21:53
 





157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)