עוגת פרג עם שוקולד
עברו יותר משלושים שנה מאז שלמדתי את העוגה הטעימה
הזאת מארז קומורובסקי. מבטיחה, שהיא הכי טעימה ועסיסית שיש.

מצרכים:
200 גרם חמאה רכה
1 כוס סוכר
6 ביצים
250 גרם פרג טחון + 2 כפות
11/4 (כוס ורבע) כוסות קמח רגיל
1 שקית אבקת אפיה
200 גרם שוקולד מריר
לסירופ:
1 כוס מים
1 כוס סוכר
רבע כוס יין אדום מתוק (של קידוש)
תבנית אינגליס באורך 35 ס"מ
ההכנה:
לחמם תנור ל-170 מעלות
לשמן את התבנית
להקציף את המחאה עם הסוכר לקרם, להוסיף את הביצים
בהדרגה, ממשיכים להקציף עוד 2 דקות, מוסיפים קמח, אבקת אפיה,
250 גרם פרג ומערבבים לתערובת אחידה.

יוצקים מחצית מהתערובת לתבנית.
ממיסים את השוקולד ומערבבים את השוקולד המומס עם החצי השני
של תערובת הפרג, מערבבים לתערובת אחידה.
יוצקים את הפרג והשוקולד על תערובת הפרג שבתבנית.
עם סכין מערבבים קלות.
מפזרים מעל את 2 כפות הפרג.

אופים בערך 40 דקות, עד שהקיסם יוצא יבש.
מכינים את הסירופ:
מבשלים בסיר על להבה נמוכה מים סוכר ויין עד שהסוכר נמס והסירופ
קצת מסמיך.
לפזר בעדינות עם כף את הסירופ החם על העוגה החמה.

ס ו ף ש ב ו ע נ ע י ם
שבת שלום