לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    פברואר 2013    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
2425262728  




הוסף מסר

2/2013

עוגת פרג שוקולד


 

עוגת פרג עם שוקולד

עברו יותר משלושים שנה מאז שלמדתי את העוגה הטעימה

הזאת מארז קומורובסקי. מבטיחה, שהיא הכי טעימה ועסיסית שיש.

 







מצרכים:

200 גרם חמאה רכה

1 כוס סוכר

6 ביצים

250 גרם פרג טחון + 2 כפות

11/4 (כוס ורבע) כוסות קמח רגיל

1 שקית אבקת אפיה

200 גרם שוקולד מריר

 

לסירופ:

1 כוס מים

1 כוס סוכר

רבע כוס יין אדום מתוק (של קידוש)

 

תבנית אינגליס באורך 35 ס"מ

 

ההכנה:

לחמם תנור ל-170 מעלות

לשמן את התבנית

להקציף את המחאה עם הסוכר לקרם, להוסיף את הביצים

בהדרגה, ממשיכים להקציף עוד 2 דקות, מוסיפים קמח, אבקת אפיה,

250 גרם פרג ומערבבים לתערובת אחידה.

 



יוצקים מחצית מהתערובת לתבנית.

ממיסים את השוקולד ומערבבים את השוקולד המומס עם החצי השני

של תערובת הפרג, מערבבים לתערובת אחידה.

יוצקים את הפרג והשוקולד על תערובת הפרג שבתבנית.

עם סכין מערבבים קלות.

מפזרים מעל את 2 כפות הפרג.



 

אופים בערך 40 דקות, עד שהקיסם יוצא יבש.

מכינים את הסירופ:

מבשלים בסיר על להבה נמוכה מים סוכר ויין עד שהסוכר נמס והסירופ

קצת מסמיך.

לפזר בעדינות עם כף את הסירופ החם על העוגה החמה.

 



ס ו ף  ש ב ו ע  נ ע י ם

 

שבת שלום

 

נכתב על ידי רינה'לה , 15/2/2013 12:11   בקטגוריות עוגות בחושות  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-17/2/2013 14:40
 





157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)