לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מרץ 2012    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031




הוסף מסר

3/2012

כבד קצוץ


הכבד הקצוץ הוא אחד ממאכלי האוכל היהודי.

לפניכם המתכון שמוגש בצלחת מרכזית,

וכמנה אישית, לבחירתם.

 

 



מצרכים:

חצי ק"ג כבדי עוף טריים

3 בצלים גדולים קצוצים גס

6 ביצים קשות

4 כפות שמן קנולה

1 כפית פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית מלח

1 כפית סוכר

 



ההכנה:

את הכבדים לחתוך לחצאים.

לבשל את הבצים.

לטגן את הבצלים עד שנעשו שקופים, להוסיף כפית סוכר, לערבב

ולהמשיך לטגן עוד דקה.

להוסיף את הכבדים לערבב עם הבצל להוסיף תבלינים ולערבב שוב,

להמשיך לטגן עוד כמה דקות לטעום ולתקן תיבול, לשים לב לא לייבש

את הכבדים, לסגור ולקרר.

 



לטחון במכונת הבשר את תערובת הכבדים עם הביצים הקשות.

 

לשמן את התבנית או טבעת הגי'ל להדק את התערובת היטב לתחתית

ליישר, לכסות ולהכניס למקרר עד להגשה.

להפוך לצלחת הגשה לקשט ולהגיש.

 



 

מ נ ה  א י ש י ת :



מכינים תחתיות למנות האישיות:

2 תפוחי בגודל בינוני מגוררים בפופיה הדקה

1 בצל גדול מגורר בפופיה הגסה

2 ביצים

חצי כוס קמח מצה

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

שמן לטיגון

 

ההכנה:

מערבבים את כל המצרכים(מלבד השמן), טועמים ומתקנים תיבול.

לחמם שמן לטיגון, עם הידיים משטחים ללביבות דקות ומטגנים.

 



מעבירים את הכבד הקצוף לתוך שק זילוף עם פיה משוננת.

מניחים בצלחת לביבה ומזלפים מעליה את הכבד.

 




 



 

לקשט ולהגיש.

 

ב ת א ב ו ן  מוציא לשון

נכתב על ידי רינה'לה , 31/3/2012 18:41   בקטגוריות חגים, בשר ועוף  
4 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של נ*גה ב-5/4/2012 17:21
 



עוגת פרג פרווה - גם לפסח


 

 



 

קלה להכנה, רכה וטעימה, אפשר להחליף את

אבקת הסוכר בקרם שוקולד, ממסים 100 גרם שוקולד

מריר פרווה עם חצי מיכל שמנת מתוקה צמחית למרוח

את הקרם החם על העוגה הקרה.

 

מצרכים:

7 ביצים , להפריד חלבונים וחלמונים

כוס וחצי סוכר

2 כפות שמן

1 כף מיץ לימון

300 גרם פרג טחון טרי

 



ההכנה:

להקציף חלבונים עם חצי מכמות הסוכר,

להקציף חלמונים עם החצי הנותר של הסוכר לתערובת קרמית, להוסיף

שמן ומיץ הלימון לערבב בעדינות .



להוסיף במהירות נמוכה את קרם החלמונים לקצף החלבונים ותוך כדי

להוסיף בהדרגה את הפרג הטחון.

 



לצקת לתבנית עגולה 24 משומנת ולאפות בתנור שחומם מראש בחום

של 160 מעלות 40 דקות או עד שהקיסם יוצא עפ פירורים לחים.

 



לקרר את העוגה.

לפזר אבקת סוכר או קרם שוקולד.

 



ב ה צ ל ח ה

 

 

      

 

 

 

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 29/3/2012 20:01   בקטגוריות עוגות בחושות, מתכונים לפסח  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-1/4/2012 00:27
 



עוגת מוס שוקולד וקוקוס בטעם קפה


 

עוגה חגיגית לקראת החג , רצוי להכין יום יומיים מראש.

 

 

 




 

 

מצרכים לבסיס:

150 גרם קוקוס

3/4  כוס סוכר

6     חלבונים

1     סוכר וניל

 

מצרכים למוס:

200 גרם שוקולד מריר

100 גרם שוקולד חלב

6     חלמונים

1     שמנת מתוקה

 



 

מצרכים לציפוי:

2     שמנת מתוקה

2     כפות סוכר

2     כפות אינסטנט פודינג בטעם וניל

1     כף אבקת נס קפה

 



 

ההכנה:

מקציפים חלבונים עם הסוכר לקצף יציב, מוסיפים את הקוקוס וסוכר וניל

ומערבבים בעדינות עם המרית.

למרוח בתבנית משומנת מס' 26 ולאפות בחום נמוך 150 מעלות בערך

 30 דקות , עד לצבע צהוב בהיר.

לקרר .

 



 

הכנת המוס:

להמיס את השוקולדים,

להקציף את השמנת המתוקה, להוסיף את החלמונים לערבב בעדינות,

להוסיף את השוקולדים המומסים , לערבב,

 למרוח על בסיס הקוסוס, להכניס למקרר ל- 4 שעות.

 



הכנת הציפוי:

להקציף 2 שמנת מתוקה עם 2 כפות סוכר ו- 2 כפות אינסטנט וכף

אבקת נס קפה.

להוציא את העוגה מהמקרר , למרוח ולקשט את את העוגה עם

הקצפת.

 



 

ב ה צ ל ח ה מוציא לשון

 

חג שמח סבבי

נכתב על ידי רינה'לה , 28/3/2012 08:00   בקטגוריות מתכונים לפסח, עוגות חגיגיות  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-1/4/2012 00:28
 



מצות מגולגלות במילוי בשר טחון או גבינות


 

לקראת החג מצות מגולגלות במילוי בשר טחון או גבינות,

טעים במיוחד.

 

 

מצות במילוי בשר טחון {40 יח'}

 

 


 

מצרכים:

20 מצות

3  ביצים טרופות עם חצי כפית מלח

שמן לטיגון

 

למילוי:

1 ק"ג בשר בקר טחון

3 בצלים גדולים קצוצים דק

4 כפות שמן

מלח

פלפל שחור

 

ההכנה:

לטגן את הבצלים ב-4 כפות שמן קנולה לצבע צהוב,

להוסיף את הבשר הטחון לפורר ולערבב עם הבצל המטוגן,

להוסיף מלח, פלפל שחור, להמשיך לטגן עוד 10 דקות

עד שלא ישארו נוזלים, לקרר לטפר' החדר.

 


 

את המצות להרטיב היטב להניח במגבת לפחות לשעתיים.

 


 

לחצות את המצה לחצי , להניח בשליש התחתון של המצה כף גדושה

מהמילוי ולגלגל.

 


 

לטבול את המצות המגולגלות בביצה טרופה ולטגן בשמן , להניח על

נייר סופג.

 


 

להגיש עם חזרת

 



 

 

מצות מגולגלות במילוי גבינות {20 יח'}



מצרכים :

10 מצות (ההכנה כנ"ל)

2 ביצים טרופות

קורט מלח

שמן לטיגון

 

מילוי:

200 גרם גבינת קשקבל מגוררת

150 גרם גבינת פטה מפוררת

3 כפות גבינה לבנה 5%

1 תפוח אדמה (לרכך במיקרו ולמעוך לפירה}

1 ביצה

פלפל שחור

מעט מלח

 



לערבב את כל המצרכים לתערובת אחידה.

 



לחצות את המצה לחצי, למלא בחלק התחתון של המצה כף גדושה

מהמילוי ולגלגל , לטגן להניח על נייר סופג.

 



 



 

ב ת א ב ו ן סבבי מוציא לשון

 

נכתב על ידי רינה'לה , 25/3/2012 10:36   בקטגוריות מתכונים לפסח  
23 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-1/4/2012 00:29
 



לדף הבא
דפים:  

157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)