לקראת החג מצות מגולגלות במילוי בשר טחון או גבינות,
טעים במיוחד.
מצות במילוי בשר טחון {40 יח'}

מצרכים:
20 מצות
3 ביצים טרופות עם חצי כפית מלח
שמן לטיגון
למילוי:
1 ק"ג בשר בקר טחון
3 בצלים גדולים קצוצים דק
4 כפות שמן
מלח
פלפל שחור
ההכנה:
לטגן את הבצלים ב-4 כפות שמן קנולה לצבע צהוב,
להוסיף את הבשר הטחון לפורר ולערבב עם הבצל המטוגן,
להוסיף מלח, פלפל שחור, להמשיך לטגן עוד 10 דקות
עד שלא ישארו נוזלים, לקרר לטפר' החדר.

את המצות להרטיב היטב להניח במגבת לפחות לשעתיים.

לחצות את המצה לחצי , להניח בשליש התחתון של המצה כף גדושה
מהמילוי ולגלגל.

לטבול את המצות המגולגלות בביצה טרופה ולטגן בשמן , להניח על
נייר סופג.

להגיש עם חזרת

מצות מגולגלות במילוי גבינות {20 יח'}

מצרכים :
10 מצות (ההכנה כנ"ל)
2 ביצים טרופות
קורט מלח
שמן לטיגון
מילוי:
200 גרם גבינת קשקבל מגוררת
150 גרם גבינת פטה מפוררת
3 כפות גבינה לבנה 5%
1 תפוח אדמה (לרכך במיקרו ולמעוך לפירה}
1 ביצה
פלפל שחור
מעט מלח

לערבב את כל המצרכים לתערובת אחידה.

לחצות את המצה לחצי, למלא בחלק התחתון של המצה כף גדושה
מהמילוי ולגלגל , לטגן להניח על נייר סופג.


ב ת א ב ו ן
