לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מרץ 2013    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      




הוסף מסר

3/2013

עוגת פרג פרווה גם לפסח


 

 





 

מצרכים:

300 גרם פרג טחון

7 חלבונים

7 חלמונים

אחד וחצי כוסות סוכר

2 כפות שמן קנולה

1 כף מיץ לימון

תבנית עגולה 26

אבקת סוכר

 





 

ההכנה:

להקציף 7 חלבונים עם חצי מכמות הסוכר לקצף יציב

להקציף את החלמונים עם הסוכר הנותר לקצף בהיר

להוסיף לחלמונים את השמן ומיץ הלימון לערבב במהירות נמוכה,

להוסיף את תערובת החלמונים לחלבונים לערבב בעדינות,

להוסיף את הפרג , לערבב בעדינות, להעביר את התערובת לתבנית משומנת.

 



 

לאפות בתנור שחומם מראש 170 מעלות, 50-60 דקות, או עד שהקיסם

יוצא יבש.

לקרר את העוגה , לפזר אבקת סוכר.

 



אפשר:

לחמם 1 שמנת מתוקה (אפשר שמנת צימחית) לסף רתיחה

לשפוך לקערה עם 125 גרם שוקולד מריר, לערבב היטב ,

למרוח על העוגה.

 

ב ה צ ל ח ה

חג שמח 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 30/3/2013 17:26   בקטגוריות מתכונים לפסח, עוגות בחושות  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של אוסטרייך מלכה ב-14/6/2013 19:31
 



עוגיות שקדים, פסטוקים וגרעיני חמניות גם לפסח


 

 





 

מצרכים לעוגיות שקדים: (48 יח)

 500 גרם שקדים פרוסים

3/4 כוס סוכר

3 חלבונים

כפית תמצית וניל

 



 

ההכנה:

לערבב היטב את כל המצרכים, עם כף להעביר לתבנית מרופדת

בנייר אפייה , לאפות בתנור שחומם מראש 150 מעלות 20 דקות

או עד לצבע צהוב.

לקרר להעביר לכלי סגור.

 







עוגיות פסטוקים: (30 יח)

400 גרם פסטוקים קלופים

חצי כוס סוכר

2 חלבונים

כפית תמצית וניל

 



ההכנה:

לערבב היטב את כל המצרכים, עם כף להעביר לתבנית מרופדת

בנייר אפייה, לאפות בתנור שחומם מראש 150 מעלות 20-25 דקות.

לקרר.

לשמור בכלי סגור.

 



עוגיות גרעיני חמניות: (40 יח')

400 גרם גרעיני חמניות קלופים

1 ביצה

5 כפות סוכר חום בהיר (דמררה)

 

ההכנה:

לערבב את כל המצרכים היטב, עם כף להעביר לתבנית מרופדת בנייר

אפיה, לאפות בתנור שחומם מראש 150 מעלות 20 דקות או עד לצבע

זהוב חום.

לקרר, להעביר לכלי סגור.

 







חג פסח שמח וכשר

נכתב על ידי רינה'לה , 20/3/2013 18:26   בקטגוריות עוגיות, מתכונים לפסח  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קובה כשר לפסח


 



 

קובה כשר לפסח

 

מצרכים למילוי:

1 ק"ג בשר בקר טחון

3 בצלים בגודל בינוני קצוצים דק

4 כפות שמן

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

למילוי אפשר להוסיף צנוברים קלויים

 

 

ההכנה:

לטגן בשמן את הבצל להוסיף את הבשר הטחון לערבב היטב,

להמשיך לטגן במשך 10 דקות לערך , להוסיף מלח , פלפל שחור,

לכבות את האש, לקרר את הבשר . אפשר להוסיף צנוברים קלויים.

 



מצרכים: בערך 45 קובות

9-10 תפוחי אדמה

5 ביצים

2 כוסות בערך של קמח מצה

מלח

פלפל שחור

 

ההכנה:

לקלף את תפוחי האדמה לחתוך לקוביות לבשל במים ומלח,

לסנן, למעוך לפירה.

להוסיף ביצים, מלח, פלפל, ואת קמח המצה.

ללוש עם הידיים כמו בצק.

להכין כדורים בקוטר של 3 ס"מ, בערך 45 יח'

לפתוח דק כל כדור למלא בבשר לסגור היטב.

 



 





לחמם בסיר שמן עמוק, לטגן עד לצבע חום. להניח על מגבת נייר.

 

 





 

 

ב ת א ב ו ן מוציא לשון

חג פסח שמח וכשרמוציא לשון

 

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 19/3/2013 15:39   בקטגוריות מתכונים לפסח  
3 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של ב-19/3/2013 17:11
 



צלעות עגל במילוי אורז


 

פסח הוא חג אהוב עלי במיוחד, הזכרונות של אמי זלפה

ממיינת את האורז גרגר גרגר כבר חודש לפני ערב חג,

ריחות הבית המתחדש, הבגדים החגיגיים שאחותי האהובה

שושנה תפרה לכבוד החג, מעוררים בי כל שנה התרגשות

מחודשת.

השנה חג האביב מביא איתו ברכות חגיגיות למשפחתי וההתרגשות

מכופלת.

אני מאחלת לכולנו חג אביב מלא אור ואהבה,

וכמובן שבע וטעים.

 

 

צלעות עגל במילוי אורז

 



מצרכים:

שניים וחצי ק"ג צלעות עגל טרי

1. לבקש מהקצב להסיר את העצם שמחברת את הצלעות בכדי שנוכל

לפרוס את הצלעות לאחר הבישול.

2. לפתוח פתח בין הצלעות לבשר

1 כוס יין לבן

 



 

למילוי:

1 כוס אורז שטוף

1 בצל בינוני פרוס לחצאי עיגולים

3 כפות שמן

אחד וחצי כוסות מים חמים

מלח,

פלפל שחור גרוס טרי

1 כפית כורכום

1 חציל - לחתוך לקוביות קטנות

300 גרם בשר - חתוך לקוביות קטנות

(לפרוס כמה פרוסות בשר מהפנים של הצלעות, לחתוך לקוביות)

 



ההכנה:

בסיר לטגן את הבצל בשמן, להוסיף את האורז לערבב,להוסיף מלח, פלפל שחור,

כורכום ומים רותחים ולערבב, לכסות ולבשל 20 דקות לערבב את האורז בעדינות

לכבות את האש.

להמליח מעט את קוביות החצילים ולטגן עד לגוון חום, להניח על נייר סופג,

להמליח ולפלפל את קוביות הבשר ולטגן, להניח על נייר סופג.

לערבב את החצילים והבשר המטוגנים עם האורז, לקרר.

להמליח ולפלפל את הצלעות.

למלא את הצלעות במילוי לקשור עם חוט ולהעזר  בקיסמים.

 



להניח את הבשר בתבנית חסינת אש להוסיף 1 כוס יין לבן,

לכסות עם נייר אלומניום כפול,

להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך 4 -5 שעות.

 

 

לקשט עם שקדים קלויים.

 



 

ב ת א ב ו ן.

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 13/3/2013 19:37   בקטגוריות בשר ועוף  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)