פסח הוא חג אהוב עלי במיוחד, הזכרונות של אמי זלפה
ממיינת את האורז גרגר גרגר כבר חודש לפני ערב חג,
ריחות הבית המתחדש, הבגדים החגיגיים שאחותי האהובה
שושנה תפרה לכבוד החג, מעוררים בי כל שנה התרגשות
מחודשת.
השנה חג האביב מביא איתו ברכות חגיגיות למשפחתי וההתרגשות
מכופלת.
אני מאחלת לכולנו חג אביב מלא אור ואהבה,
וכמובן שבע וטעים.
צלעות עגל במילוי אורז

מצרכים:
שניים וחצי ק"ג צלעות עגל טרי
1. לבקש מהקצב להסיר את העצם שמחברת את הצלעות בכדי שנוכל
לפרוס את הצלעות לאחר הבישול.
2. לפתוח פתח בין הצלעות לבשר
1 כוס יין לבן

למילוי:
1 כוס אורז שטוף
1 בצל בינוני פרוס לחצאי עיגולים
3 כפות שמן
אחד וחצי כוסות מים חמים
מלח,
פלפל שחור גרוס טרי
1 כפית כורכום
1 חציל - לחתוך לקוביות קטנות
300 גרם בשר - חתוך לקוביות קטנות
(לפרוס כמה פרוסות בשר מהפנים של הצלעות, לחתוך לקוביות)

ההכנה:
בסיר לטגן את הבצל בשמן, להוסיף את האורז לערבב,להוסיף מלח, פלפל שחור,
כורכום ומים רותחים ולערבב, לכסות ולבשל 20 דקות לערבב את האורז בעדינות
לכבות את האש.
להמליח מעט את קוביות החצילים ולטגן עד לגוון חום, להניח על נייר סופג,
להמליח ולפלפל את קוביות הבשר ולטגן, להניח על נייר סופג.
לערבב את החצילים והבשר המטוגנים עם האורז, לקרר.
להמליח ולפלפל את הצלעות.
למלא את הצלעות במילוי לקשור עם חוט ולהעזר בקיסמים.

להניח את הבשר בתבנית חסינת אש להוסיף 1 כוס יין לבן,
לכסות עם נייר אלומניום כפול,
להכניס לתנור שחומם מראש 180 מעלות למשך 4 -5 שעות.
לקשט עם שקדים קלויים.

ב ת א ב ו ן.