לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אפריל 2013    >>
אבגדהוש
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930    




הוסף מסר

4/2013

עוגת גבינה פירורים


 

 



 

מצרכים לבצק:

150 גרם חמאה רכה

חצי כוס סוכר

כפית תמצית וניל

2 כוסות קמח תופח

2 ביצים

תבנית מלבנית לעוגה 25/35

חבנית לפירורים

 

ההכנה:

ללוש את המצרכים לבצק, לחלק ל- 2/3 לתחתית העוגה,

ו-1/3 לפירורים.

לרפד את התבניות המשומנות בבצק ולאפות בחום

של 170 מעלות בתנור שחומם מראש בערך 20 דקות.

לקרר.

לפורר את הבצק האפוי של הפירורים.

 



תערובת המילוי:

 2 מיכלים שמנת מתוקה,

2 חבילות של אינסטנט פודינג בטעם וניל,

1 ורבע כוסות חלב,

2 כפות סוכר,

2 גבינה 9%, (500 גרם)

 

ההכנה:

להקציף שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג בטעם וניל, חלב וסוכר לקצף יציב.

להוסיף את הגבינה, לערבב.

למרוח על הבצק האפוי,

לפזר למעלה את הפירורים.

לכסות בניילון נצמד ולשמור במקרר עד להגשה.

 



 

ב ה צ ל ח ה

נכתב על ידי רינה'לה , 30/4/2013 16:31   בקטגוריות עוגות חגיגיות, עוגות גבינה  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של שגית ב-23/8/2014 17:19
 



שלושה מתכונים מיום העצמאות


 

אני חושבת שאני יכולה לומר בביטחון שאת האהבה ורוחב

הלב לאירוח, הבנות והבנים שלי ירשו ממוטי בעלי וממני,

יום העצמאות האחרון היה שוב הוכחה לכך. זאת גאווה מיוחדת

שאפשר מידי פעם לשבת בצד ולהינות מהילדים שמפנקים אותנו

ההורים, ואכן ישבתי מול אלעד בני שעמד על האש עם חברו ליאור,

וארוסה של ענת, רותם.

לאירגונים מסביב דאג אבישי, ועל הכל ניצחה ביד רחבה גליה,

בתי הבכורה.

 

אז כן, זה משמח גם להתארח לפעמים, והנה כמה מתכונים מהפתעות

הטעימות שהכינו גליה והחברות היקרות שלה לכבוד יום העצמאות

ה - 65 למדינתינו.

 

מתכון של לילך

סינייה כרובית

 



 

מצרכים והכנה:

1 כרובית גדולה - לחתוך לפרחים בגודל בינוני קטן

להניח בקערה גדולה ולהוסיף

שמן זית בנדיבות

זעטר טרי קצוץ

1 פלפל חריף - לחתוך לעיגולים דקים (ללא הגרעינים)

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

לערבב הכל יחד, להניח בתבנית חסינת אש ולהכניס לתנור

שחומם מראש 200 מעלות עד שפרחי הכרובית משחמים מעט.

לבדוק שהפרחים רכים. להוציא מהתנור.

 



2. סלסלת עגבניות שרי לרחוץ היטב ולחתוך כל עגבניה לחצי

להניח את העגבניות בתבנית חסינת אש, לפזר על העגבניות מלח,

פלפל שחור גרוס טרי, ושמן זית.

להכניס לתנור שחומם מראש 200 מעלות עד להשחמה קלה.

 



 

3.  כוס וחצי טחינה דלילה.

 

מרכיבים את המנה ומכניסים לתנור 180 מעלות  ל- 10 דקות.

בתבנית חסינת אש

להניח בתחתית התבנית את העגבניות,

מעל העגבניות לפזר את הכרובית

ומעל הכל את הטחינה.

 



 

להכניס לתנור ל- 10 דקות

להגיש חם

 

ממש ממש טעים.

 

 

מתכון של מיכל

סלט עדשים שחורות

 



 

מצרכים והכנה:

2 כוסות עדשים שחורות

2 כוסות אורז עגול מלא

לבשל בסיר עם 6 כוסות מים מהברז,

כשרתח להעביר ללהבה נמוכה ולבשל בערך חצי שעה.

להעביר את תוכן הסיר לקערה ולהוסיף:

2 בצלים קצוצים מטוגנים

מלח,

פלפל שחור

כוסברה קצוצה.

לערבב יחד ולהגיש.

 



טעים חם וגם קר.

 

מתכון של יעל

סלט גריסים עם פטריות

 



 

מצרכים והכנה:

לשטוף היטב את הגריסים, לבשל במים עד לריכוך, לסנן.

 

לטגן ב- 4 כפות שמן זית 3 בצלים קצוצים עם 4 שיני שום

כשמשחים להוסיף חצי כוס סילאן, לערבב עד שמתקרמל,

לכבות את האש.

 



 

במחבת אחרת להקפיץ בשמן 4 סלסלות פטריות פרוסות,

עד להשחמה.



לערבב את הגריסים עם הבצל והסילאן והפטריות,

להוסיף מלח, פלפל שחור

פטרוזילה קצוצה ושקדים קלויים.

 

חברות וחברים יקרים:

ניסיתי את כל המתכונים על חברות מועדון הסריגה בהצלחה גדולה.

 



 

 

ב ה צ ל ח ה מוציא לשון

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 25/4/2013 14:29   בקטגוריות סלטים, ירקות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פשטידת פטריות עם גבינת מוצרלה


 

 

לקראת חג השבועות כמה מתכונים לכבוד החג,

נתחיל עם פשטידת פטריות עם גבינת מוצרלה.

 





 

מצרכים לבצק:

1 ורבע כוסות קמח תופח

חצי מיכל שמנת חמוצה או אשל

100 גרם חמאה רכה

 

מצרכים למילוי:

4 בצלים גדולים קצוצים

2 סלסלות פטריות - לחתוך לפרוסות בעובי חצי ס"מ

250 גרם גבינת מוצרלה מגוררת גס

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

 

לציפוי:

4 ביצים

1 כף חרדל

1 וחצי כפות קמח תופח

1 כוס חלב

1 מיכל שמנת מתוקה

מעט מלח ופלפל שחור

 

ההכנה:

ללוש את הבצק ולרפד תבנית פאי 26 משומנת כולל הדפנות





מילוי:

לטגן את הבצלים הקצוצים עם 3 כפות שמן, להוסיף את הפטריות

להמשיך לטגן על להבה גבוהה עוד כמה דקות להמליח ולפלפל,

לקרר .

 



 

ציפוי:

לערבב היטב את כל המצרכים לתערובת חלקה.

 

הכנת הפשטידה:

לרפד את התבנית בבצק כולל הדפנות,

לפזר מעל הבצק את הגבינה המגוררת

לפזר מעל את הבצל והפטריות

לפזר מעל את תערובת הציפוי

 





לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות בערך שעה.





 



ב ת א ב ו ן

נכתב על ידי רינה'לה , 24/4/2013 18:37   בקטגוריות פשטידות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגיות מבצק פריך עם ריבה וקוקוס


 

 



 

מצרכים לתחתית:

3 כוסות קמח

חצי כוס סוכר

1 מרגרינה רכה ללא מלח

1 שקית אבקת אפיה

6 חלמונים

קליפת לימון מגוררת

קורט מלח

 

למילוי:

5 כפות גדושות ריבת תות שדה

 

לקצף הקוקוס:

6 חלבונים

1 וחצי כוסות סוכר

200 גרם קוקוס

 

ההכנה:

במיקסר עם וו לישה מערבבים את חומרי הבצק,

לשמן את תבנית התנור, לרפד עם הידיים את הבצק

בתחתית התבנית.

 



מורחים את הריבה על הבצק .

מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב, מוסיפים את הקוקוס

ומערבבים בעדינות.

בכדי להקל את המריחה של הקצף והקוקוס על הריבה מפזרים גושים

מהקצף על הריבה ואז מורחים בצורה שווה.

 



אופים בתנור שחומם מראש 170 מעלות במשך חצי שעה.

 



 

מיד כשהעוגה יוצאת מהתנור פורסים לריבועים 4*4.

מקררים לחלוטין ואז מעבירים ושומרים בצנצנת אטומה.

 





 

 

ב ה צ ל ח ה

נכתב על ידי רינה'לה , 18/4/2013 18:20   בקטגוריות עוגיות  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של טובה ב-28/4/2013 17:50
 



לדף הבא
דפים:  

157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)