אני חושבת שאני יכולה לומר בביטחון שאת האהבה ורוחב
הלב לאירוח, הבנות והבנים שלי ירשו ממוטי בעלי וממני,
יום העצמאות האחרון היה שוב הוכחה לכך. זאת גאווה מיוחדת
שאפשר מידי פעם לשבת בצד ולהינות מהילדים שמפנקים אותנו
ההורים, ואכן ישבתי מול אלעד בני שעמד על האש עם חברו ליאור,
וארוסה של ענת, רותם.
לאירגונים מסביב דאג אבישי, ועל הכל ניצחה ביד רחבה גליה,
בתי הבכורה.
אז כן, זה משמח גם להתארח לפעמים, והנה כמה מתכונים מהפתעות
הטעימות שהכינו גליה והחברות היקרות שלה לכבוד יום העצמאות
ה - 65 למדינתינו.
מתכון של לילך
סינייה כרובית

מצרכים והכנה:
1 כרובית גדולה - לחתוך לפרחים בגודל בינוני קטן
להניח בקערה גדולה ולהוסיף
שמן זית בנדיבות
זעטר טרי קצוץ
1 פלפל חריף - לחתוך לעיגולים דקים (ללא הגרעינים)
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
לערבב הכל יחד, להניח בתבנית חסינת אש ולהכניס לתנור
שחומם מראש 200 מעלות עד שפרחי הכרובית משחמים מעט.
לבדוק שהפרחים רכים. להוציא מהתנור.

2. סלסלת עגבניות שרי לרחוץ היטב ולחתוך כל עגבניה לחצי
להניח את העגבניות בתבנית חסינת אש, לפזר על העגבניות מלח,
פלפל שחור גרוס טרי, ושמן זית.
להכניס לתנור שחומם מראש 200 מעלות עד להשחמה קלה.

3. כוס וחצי טחינה דלילה.
מרכיבים את המנה ומכניסים לתנור 180 מעלות ל- 10 דקות.
בתבנית חסינת אש
להניח בתחתית התבנית את העגבניות,
מעל העגבניות לפזר את הכרובית
ומעל הכל את הטחינה.

להכניס לתנור ל- 10 דקות
להגיש חם
ממש ממש טעים.
מתכון של מיכל
סלט עדשים שחורות

מצרכים והכנה:
2 כוסות עדשים שחורות
2 כוסות אורז עגול מלא
לבשל בסיר עם 6 כוסות מים מהברז,
כשרתח להעביר ללהבה נמוכה ולבשל בערך חצי שעה.
להעביר את תוכן הסיר לקערה ולהוסיף:
2 בצלים קצוצים מטוגנים
מלח,
פלפל שחור
כוסברה קצוצה.
לערבב יחד ולהגיש.

טעים חם וגם קר.
מתכון של יעל
סלט גריסים עם פטריות

מצרכים והכנה:
לשטוף היטב את הגריסים, לבשל במים עד לריכוך, לסנן.
לטגן ב- 4 כפות שמן זית 3 בצלים קצוצים עם 4 שיני שום
כשמשחים להוסיף חצי כוס סילאן, לערבב עד שמתקרמל,
לכבות את האש.

במחבת אחרת להקפיץ בשמן 4 סלסלות פטריות פרוסות,
עד להשחמה.

לערבב את הגריסים עם הבצל והסילאן והפטריות,
להוסיף מלח, פלפל שחור
פטרוזילה קצוצה ושקדים קלויים.
חברות וחברים יקרים:
ניסיתי את כל המתכונים על חברות מועדון הסריגה בהצלחה גדולה.

ב ה צ ל ח ה 