
מצרכים:
5 יח' עופיונים
למילוי:
כוס וחצי אורז שטוף
3 כפות שמן
1 בצל גדול קצוץ
4 שיני שום קצוצות
3 כפות סילאן
מלח
פלפל שחור טחון טרי
2 כפות צימוקים כהים מתוקים
שקדים קלויים
לרוטב:
רבע כוס שמן
רבע כוס סילאן
1 כפית פפריקה מתוקה אדומה
3 שיני שום כתושות
מלח
פלפל שחור טחון טרי

ההכנה:
לנקות ולרחוץ את העופיונים.
מכינים את המילוי:
בסיר לחמם שמן לטגן את הבצל, להוסיף שום, צימוקים , סילאן,
לטגן מעט להוסיף את האורז לערבב להוסיף מלח פלפל שחור,
להוסיף 2 כוסות מים רותחים,לערבב להביא לרתיחה לבשל על אש
קטנה 20 דקות בערך.
לקרר את האורז, להוסיף שקדים קלויים לערבב.
לערבב את מצרכי הרוטב.
למרוח כפית אחת מהרוטב את פנים העופיון, למלא במילוי האורז
לסגור עם קיסמים.
להניח את העופיונים ההמולאים בתבנית.

למרוח את העופיונים היטב ברוטב שנשאר. להוסיף לתבנית חצי כוס מים חמים.
לכסות ברדיד אלומניום.
להכניס לתנור שחומם מראש 170 מעלות לשעתיים.
לבדוק, אם חסר נוזלים להוסיף חצי כוס מים חמים.

להסיר את רדיד האלומנים, להמשיך לאפות בתנור חצי שעה נוספת.



מאחלת לכם חג אביב פורח,
בריאות טובה והמון אהבה.