
מצרכים: (בערך 20 יח')
4 חצילים ארוכים
שמן לטיגון
מצרכים למלית:
1 חציל גדול
3-4 כפות שמן קנולה
2 בצלים קצוצים דק
חצי קילו בשר כבש טחון או 400 גרם בשר בקר טחון+100 גרם שומן כבש טחון
רבע כוס פטרוזליה קצוצה
מלח
פלפל שחור גרוס טרי
1 ביצה
חופן צנוברים קלויים
ההכנה:
פורסים את החצילים לאורך עם הקליפה, להניח בתבנית לפזר מלח, לכסות בניילון
נצמד להניח בצד ל- 3 -4 שעות.
להניח במסננת, לשטוף .
להניח את החצילים על מגבת לכסות במגבת נוספת ולספוג את הנוזלים.
לחמם שמן ולטגן את החצילים עד להזהבה, להניח על נייר סופג.

מילוי:
לקלות את החציל , להוציא את תוכן החציל ולקצוץ דק.
מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצלים, מוסיפים בשר טחון ומפוררים
היטב את הבשר הטחון. לטגן עד להשחמה קלה.
מוסיפים מלח, פלפל את החציל הקלוי מערבבים וממשיכים לטגן עוד
3-4 דקות. מסירים מהאש ומצננים.
{אפשר בשלב זה להוסיף את הצנוברים לבשר ולערבב או לפזר את
הצנוברים מעל החצילים המוכנים}
מוסיפים פטרוזליה קצוצה וביצה ומערבבים.

בתבנית אלומניום קטנה מניחים 2 פרוסות חציל, כך שהקצוות יגלשו מעבר
לשולי התבנית ממלאים בכף גדושה מהמלית מקפלים את שולי החציל
על המלית.

מניחים בתבנית התנור את התבניות הקטנות אופים בתנור שחומם מראש 170
מעלות חצי שעה.

הופכים על צלחת הגשה מפזרים את הצנוברים הקלויים ומגישים עם הרוטב.
רוטב:
2 פלפלים אדומים קלויים
חצי כוס פטרוזליה
3 עלים של בצל ירוק
3 לימונים כבושים
4 שיני שום
פלפל שחור
מעט מלח
שליש כוס שמן
כפית סוכר
שמים את כל המצרכים במגמיקס ומעבדים לרוטב. טועמים
ומתקנים תיבול.
לשמור במקרר עד להגשה.


חג אביב שמח 

