לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    אפריל 2015    >>
אבגדהוש
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
2627282930  




הוסף מסר

4/2015

חצילים במילוי בשר טלה


 





 

מצרכים: (בערך 20 יח')

4 חצילים ארוכים

שמן לטיגון

 

מצרכים למלית:

1 חציל גדול

3-4 כפות שמן קנולה

2 בצלים קצוצים דק

חצי קילו בשר כבש טחון או 400 גרם בשר בקר טחון+100 גרם שומן כבש טחון

רבע כוס פטרוזליה קצוצה

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

1 ביצה

 

חופן צנוברים קלויים

 

ההכנה:

פורסים את החצילים לאורך עם הקליפה, להניח בתבנית לפזר מלח, לכסות בניילון

נצמד להניח בצד ל- 3 -4 שעות.

להניח במסננת, לשטוף .

להניח את החצילים על מגבת לכסות במגבת נוספת ולספוג את הנוזלים.

לחמם שמן ולטגן את החצילים עד להזהבה, להניח על נייר סופג.

 



מילוי:

 לקלות את החציל , להוציא את תוכן החציל ולקצוץ דק.

מחממים שמן במחבת ומטגנים את הבצלים, מוסיפים בשר טחון ומפוררים

היטב את הבשר הטחון. לטגן עד להשחמה קלה.

מוסיפים מלח, פלפל את החציל הקלוי מערבבים וממשיכים לטגן עוד

3-4 דקות. מסירים מהאש ומצננים.

{אפשר בשלב זה להוסיף את הצנוברים לבשר ולערבב או לפזר את

הצנוברים מעל החצילים המוכנים}

מוסיפים פטרוזליה קצוצה וביצה ומערבבים.

 



בתבנית אלומניום קטנה מניחים 2 פרוסות חציל, כך שהקצוות יגלשו מעבר

לשולי התבנית ממלאים בכף גדושה מהמלית מקפלים את שולי החציל

על המלית.

 



מניחים בתבנית התנור את התבניות הקטנות אופים בתנור שחומם מראש 170

 מעלות חצי שעה.

 

 



הופכים על צלחת הגשה מפזרים את הצנוברים הקלויים ומגישים עם הרוטב.

 

רוטב:

2 פלפלים אדומים קלויים

חצי כוס פטרוזליה

3 עלים של בצל ירוק

3 לימונים כבושים

4 שיני שום

פלפל שחור

מעט מלח

שליש כוס שמן

כפית סוכר

שמים את כל המצרכים במגמיקס ומעבדים לרוטב. טועמים

ומתקנים תיבול.

 

לשמור במקרר עד להגשה.

 



 



 

חג אביב שמח  מוציא לשוןמוציא לשוןמוציא לשון

 

 

 

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 8/4/2015 10:16   בקטגוריות בשר ועוף, חגים, טחון, ממולאים, תוספות חמות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 





157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)