לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2012    >>
אבגדהוש
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  




הוסף מסר

5/2012

פילה דג בציפוי תערובת פיסטוקים ואגוזים


 

פילה דג דניס/ לברק/ בס  ללא העור

בציפוי פיסטוקים ואגוזים

 




מצרכים:

8 יח' פילה דג דניס ללא עור

1 כוס פטרוזליה קצוצה

1 כוס אגוזי מלך קצוצים

1 כוס פסטוקים קצוצים

חצי כוס פרורי לחם

4 שיני שום קצוצים

רבע כוס מיץ לימון

חצי כוס שמן זית

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

 

לערבב היטב את כל המצרכים

 



לפזר שמן זית מלח ופלפל שחור גרוס טרי בתחתית תבנית גדולה

 חסינת אש,

לסדר את הדגים בצורה מסודרת בתבנית, על הדגים להדק עם הידיים את

הציפוי,

לאפות בתנור שחומם מראש 180 מעלות 15 דקות.

 






להגיש עם סלט.

 

ב ת א ב ו ן  מוציא לשון

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 29/5/2012 10:11   בקטגוריות דגים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פשטידת ברוקלי


 



 

מצרכים לפשטידה:

 1 חבילה ברוקלי של 800 גרם

  2 מיכלים של שמנת מתוקה

4 ביצים

100 גרם גבינת עמק מגוררת

מלח

פלפל שחור

 



 

מצרכים לציפוי:

 50 גרם גבינת עמק מגוררת

חצי כוס פירורי לחם

 



 

הכנת הפשטידה:

להפשיר את הברוקלי,

לערבב את כל המצרכים היטב יחד, מלבד מצרכי הציפוי

לצקת לתבנית 30X30

לערבב את חומרי הציפוי , לפזר מעל הפשטידה

לאפות בתנור שחומם מראש 175 מעלות במשך שעה או עד להזהבה יפה.

 





 

ב ת א ב ו ן מוציא לשון 

ח ג  ש מ ח

נכתב על ידי רינה'לה , 24/5/2012 09:27   בקטגוריות פשטידות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



עוגיות קצף במילוי קרם


 

לפעמים אני מרגישה שהילדים היקרים שלי לוקחים כמובן מאליו את

השולחן המלא כל טוב שאנחנו זוכים לו בערבי שישי, אך יש רגעים

מרגשים ויפים בהם אני רואה את האור בעיניים שלהם והשמחה מול

משהו שהגשתי ששווים את הכל, מעין רגע כזה שבלי מילים אפשר

להרגיש את התודה.

 

אחד כזה היה בשישי האחרון, הפתעתי את הילדים עם עוגיות קצף

במילוי קרם (האמת שאין לעוגיות שם), על פניו של הבן הגדול שלי

נמרח חיוך נוסטלגי, מאיר עיניים והילדים (כבר בני 35 פלוס, שלא נתבלבל..)

התחילו להעלות זיכרונות ילדות מהעוגיות המהממות האלה.

 

אז נכון שהן קצת מסובכות, ונכון שהרבה עבודה,

 

אבל מבטיחה לכם שתרגישו שזה היה שווה את זה מול החיוך המתוק

מאושר של הילדים.

 



מצרכים לבצק:

200 גרם חמאה

2  חלמונים

2  כוסות קמח

חצי שקית אבקת אפיה

קורט מלח

 

לקצף:

2 חלבונים

1 כוס סוכר

     

לקרם:

1  כף גדושה ריבת פובידל 

200 גרם חמאה

2  כפות סוכר

2  כפות קקאו

1  כף קוניאק

1  ביצה שלמה

 

הכנת הבצק:

ללוש את הבצק, לשמור בצד

את החלבונים להקציף עם הסוכר לקצף חזק מאד,

להעביר את החלבונים לשק זילוף לשמור בצד,

לרדד את הבצק לעובי חצי ס"מ לקרוץ עיגולים בקוטר

4 ס"מ בערך.

לזלף את הקצף על עיגולי הבצק כמעט עד סוף השוליים,

לאפות בתנור שחומם מראש 160 מעלות 35 דקות בערך,

עד שתחתית הבצק בצבע זהוב בהיר מאד,

 



 

קרם מילוי:

לערבב את כל המצרכים במיקסר  5 דקות או עד לקבלת תערובת קרמית.

למרוח מהקרם בנדיבות על העוגיה עם הקצף, ולחבר עם עוגיה נוספת.

 



 

 לשמור במקרר מכוסה.

 



ממליצה להכפיל כמויות.

 

ב ה צ ל ח ה מוציא לשון

נכתב על ידי רינה'לה , 23/5/2012 15:54   בקטגוריות עוגות חגיגיות, עוגיות  
5 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של חנה ב-17/12/2012 14:38
 



עוגת גבינה ללא קמח


 

 



 

מצרכים:

5 חלבונים

5 חלמונים

1 כוס סוכר

3 גבינה  % 9 (750 גרם)

1 גביע גבינת נפוליאון בטעם טבעי

1 שקית אינסטנט פודינג וניל

 5 כפות קורנפלור

 

לציפוי:

2 שמנת חמוצה

3 כפות אבקת סוכר

 

ההכנה:

להקציף חלבונים עם חצי כוס סוכר

להקציף חלמונים עם חצי כוס סוכר

להוסיף את הגבינות לחלמונים ולערבב,

לערבב בקערה קטנה את האינסטנט עם הקורנפלור

להוסיף לתערובת החלמונים לאט לאט תוך כדי עירבוב,

לערבב את תערובת החלמונים עם תערובת החלבונים בעדינות.

 



 

לצקת לתבנית עגולה מספר 26 ,להניח בתחתית התנור תבנית עם מים חמים

 ולאפות בתנור שחומם מראש 150 מעלות בערך שעה ורבע,

 העוגה יציבה בסביב ורוטטת במרכז. להוציא את העוגה

מהתנור , להניח על רשת.

בקערה קטנה לערבב את השמנת החמוצה עם אבקת הסוכר,

לפזר עם כף את השמנת על העוגה החמה, לקרר את העוגה , לכסות בניילון

נצמד ולהכניס למקרר עד להגשה.

אפשר לקשט עם תותים, פירות יער.

 







 

ח ג  ש מ ח מוציא לשון מוציא לשון

נכתב על ידי רינה'לה , 22/5/2012 20:29   בקטגוריות עוגות חגיגיות, עוגות גבינה  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)