לפעמים אני מרגישה שהילדים היקרים שלי לוקחים כמובן מאליו את
השולחן המלא כל טוב שאנחנו זוכים לו בערבי שישי, אך יש רגעים
מרגשים ויפים בהם אני רואה את האור בעיניים שלהם והשמחה מול
משהו שהגשתי ששווים את הכל, מעין רגע כזה שבלי מילים אפשר
להרגיש את התודה.
אחד כזה היה בשישי האחרון, הפתעתי את הילדים עם עוגיות קצף
במילוי קרם (האמת שאין לעוגיות שם), על פניו של הבן הגדול שלי
נמרח חיוך נוסטלגי, מאיר עיניים והילדים (כבר בני 35 פלוס, שלא נתבלבל..)
התחילו להעלות זיכרונות ילדות מהעוגיות המהממות האלה.
אז נכון שהן קצת מסובכות, ונכון שהרבה עבודה,
אבל מבטיחה לכם שתרגישו שזה היה שווה את זה מול החיוך המתוק
מאושר של הילדים.

מצרכים לבצק:
200 גרם חמאה
2 חלמונים
2 כוסות קמח
חצי שקית אבקת אפיה
קורט מלח
לקצף:
2 חלבונים
1 כוס סוכר
לקרם:
1 כף גדושה ריבת פובידל
200 גרם חמאה
2 כפות סוכר
2 כפות קקאו
1 כף קוניאק
1 ביצה שלמה
הכנת הבצק:
ללוש את הבצק, לשמור בצד
את החלבונים להקציף עם הסוכר לקצף חזק מאד,
להעביר את החלבונים לשק זילוף לשמור בצד,
לרדד את הבצק לעובי חצי ס"מ לקרוץ עיגולים בקוטר
4 ס"מ בערך.
לזלף את הקצף על עיגולי הבצק כמעט עד סוף השוליים,
לאפות בתנור שחומם מראש 160 מעלות 35 דקות בערך,
עד שתחתית הבצק בצבע זהוב בהיר מאד,

קרם מילוי:
לערבב את כל המצרכים במיקסר 5 דקות או עד לקבלת תערובת קרמית.
למרוח מהקרם בנדיבות על העוגיה עם הקצף, ולחבר עם עוגיה נוספת.

לשמור במקרר מכוסה.

ממליצה להכפיל כמויות.
ב ה צ ל ח ה 