לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2014    >>
אבגדהוש
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031




הוסף מסר

5/2014

קציצות ברוטב עגבניות


 

 



 

מצרכים:

1 ק"ג בשר בקר/עוף/הודו

1 בצל גדול - לקצוץ דק

2 שיני שום - לקצוץ דק

1 כפית זירעוני כוסברה כתושים

חצי כוס פטרוזיליה/כוסברה -לקצוץ דק

חצי כוס אורז שטוף היטב

2 ביצים גדולות

3 כפות פירורי לחם

מלח

פלפל שחור טחון טרי

 



 

לרוטב:

2 כפות שמן

1 בצל קטן קצוץ דק

2 שיני שום קצוץ דק

2 כפות רסק עגבניות

1 כפית פפריקה אדומה מתוקה

3 עגבניות - לקלוף ולחתוך לקוביות קטנות

מלח

פלפל שחור טחון טרי

 

ההכנה:

לערבב היטב את כל המצרכים עם הבשר,

לחמם שמן בסיר לטגן את הבצל, להוסיף שום, פפריקה,

רסק עגבניות ובסוף את קוביות העגבניות, להוסיף מים, מלח, פלפל שחור,

להביא לרתיחה, ליצור כדורים מתערובת הבשר , להוסיף את הקציצות

לסיר להביא לרתיחה , לבשל 45 על להבה נמוכה.

(מהסיבה שיש אורז בתערובת הבשר יש להוסיף מים שיכסו את הקציצות)

 







ב ת א ב ו ן



 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 24/5/2014 11:30   בקטגוריות בשר ועוף, קציצות, טחון  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קציצות בשר בתוספת גרעיני תירס ושיבולת שועל


 

 

קציצות בקר בתוספת גרעיני תירס ושיבולת שועל

 



 

מצרכים:

1 ק"ג בשר בקר טחון

2 ביצים גדולות

1 כוס פטרוזליה - לקצוץ דק

חצי כוס שיבולת שועל (קוואקר)

3 שיני שום - לקצוץ דק

חצי כוס גרעיני תירס

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

1 בצל גדול - קצוץ דק

2 כפות פירורי לחם

 

שמן לטיגון הקציצות

 

לרוטב:

3 כפות שמן

1 בצל קטן קצוץ דק

2 שיני שום - לקצוץ דק

כפית כורכום

מלח

פלפל שחור

מים

 

ההכנה:

לערבב היטב את כל מצרכי הקציצות,

לחמם במחבת שמן, ליצור כדורים מתערובת הבשר ולטגן בשמן

את כל הקציצות.להניח על נייר סופג.

 



 

בסיר רחב ושטוח לטגן בשמן את הבצל, להוסיף שום, כורכום, מלח, פלפל שחור,

ומים. להביא לרתיחת להוסיף את הקציצות המטוגנות לסיר,

להביא לרתיחה, להעביר ללהבה קטנה ולבשל 45 דקות.

 



להגיש עם פתיתים, אורז, פירה, קוסקוס

 



 

 ב ה צ ל ח ה

 

נכתב על ידי רינה'לה , 24/5/2014 10:52   בקטגוריות בשר ועוף, קציצות, טחון  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



פרוסות חסה עגולה ברוטב ירוק גבינות וקרוטונים


 

 



 

מצרכים:

1 חסה עגולה

גבינת פטה כבשים

גבינת בולגרית מעודנת

רוטב ירוק (מתכון בהמשך)

קרוטונים

 

רוטב ירוק:

לרסק במגמיקס לרוטב סמיך

2 ביצים

כפית מלח

כפית פלפל שחור

3 כפות חומץ

1 כף מיץ לימון

2 כפות סוכר

3 כפות שמיר

3 כפות פטרוזליה

3 שיני שום

כוס ורבע שמן להוסיף להדרגה

עד לקבלת רוטב סמיך, לטעום ולתקן תיבול.

 



הכנה:

לפרוס את החסה ל- 3 פרוסות עגולות.

על החסה לפזר בנדיבות מהרוטב.

מעל לפזר גבינות

מעל את הקרוטונים.

 



ב ת א ב ו ן

 

 

 

 

 

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 17/5/2014 10:52   בקטגוריות ירקות, סלטים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



סלט כרובית


 

 



 

תודה ליהודית על מתכון נהדר

 

מצרכים:

1 כרובית בגודל בינוני

חצי כוס בצל ירוק קצוץ

  כוס פטרוזליה קצוצה

מלח

לימון

1-2 כפות מיונז

 

ההכנה:

לגרר את פרחי הכרובית במגרדת עבה.

 



להוסיף בצל ירוק, פטרוזליה, לימון, מלח ומיונז.

לערבב .

לטעום ולתקן תיבול.

 



להעביר לצלחת הגשה לקשט בפטרוזליה ולהגיש.

 



 

ב ת א ב ו ן

 

נכתב על ידי רינה'לה , 17/5/2014 10:28   בקטגוריות ירקות, סלטים  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)