לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    מאי 2015    >>
אבגדהוש
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31      




הוסף מסר

5/2015

שקשוקה משפחתית


 

שקשוקה משפחתית



 

מצרכים:

5 כפות שמן

1 בצל גדול קצוץ

4 שיני שום - לקצוץ לקוביות קטנות

5 עגבניות קלופות - לחתוך לקוביות קטנות

3 חצילים - לקלוף לחתוך לקוביות קטנות

2 פלפלים ירוקים - לחתוך לקוביות

2 פלפלים אדומים - לחתוך לקוביות

מלח

פלפל שחור

אפשר להוסיף פלפל חריף

15 ביצים

 

ההכנה:

לקלוף ולחתוך לקוביות את החצילים לפזר מלח לכסות בניילון נצמד

לשעתיים שלש,

לשטוף את החצילים במסננת להעביר למגבת ולספוג את הנוזלים.

לטגן את קוביות החצילים. להניח על נייר סופג.

 



 

במחבת לחמם 5 כפות שמן להוסיף את קוביות הפלפלים והבצל

הקצוץ לטגן תוך כדי עירבוב 5 דקות, להוסיף את השום הקצוץ לערבב,

להוסיף את קוביות העגבניות  לתבל במלח ופלפל שחור

לערבב ולבשל עד שהעגניות התבשלו.

 



 

להוסיף את החצילים המטוגנים לערבב לטעום לתקן תיבול.

להוסיף מעל התבשיל את הביצים לפזר מעל הביצים מעט מלח ופלפל שחור

לכסות עם מכסה לשלש ארבע דקות, לכבות את האש.

 



 



ב ת א ב ו ן.

נכתב על ידי רינה'לה , 26/5/2015 11:06   בקטגוריות ירקות, פשטידות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



כרובית בלימון - מתכונה של סבתא גילה


 

 

בסדנה עם חגית אברון "מבשלים סיפורים" פגשתי את גילה מהאתר

סבתא גילה שאותה אני מכירה לא מעט זמן.

ביקשתי את רשותה של גילה להעביר לכם את סיפורה עם המתכון

הטעים שלה.

 



הסיפור של גילה:

בא האביב ואיתו הפריחה, ריחה ממלא את האוויר וצבעה הצהוב משמח

את הלב.

באם המושבות לעת זמן שקיעת החמה היה מתפשט באוויר ריח משכר

של פריחה ההדרים, ריח בושם שרק הטבע יכול לרקוח.

ילדה קטנה ושובבה משוש ליבו של סבא, סבא נחמן שהיה אגרונם, פרדסן.

מבקשת סבא תביא לי פרחים מהפרדס, ילדה שלא הבינה שכל פרח הופך לפרי.

סבא היה מביא ותמיד היה מביא עימו בוקסא מלאת לימונים מהפרדס.

המשפט הידוע "לימון מוסיף המון" לא היה שגור באותם הימים.

אך בביתנו הלימון כיבב מהתה בלימון, סלט ארוחת הערב החתוך קטן שהיה

מתובל בשמן זית ולימון.

הטחינה, סלט החצילים, האבוקדו הפרקס (כרוב ממולא) שריחם מילא את הבית

בשבתות חורף, הקישואים (מדיאס)בלימון שהיו חגיגת טעמים לארוחת הצהרים

בפסח.

גרידת הלימון בעוגות והכרובית של סבתא.

סבתא היתה בשלנית מופלאה ששילבה ביו לוזאן בשוויץ בו למדה בבית ספר משלים

לבין האוכל והירקות שגדלו בגינת הבית או נמכרו בשוק הקטן.

הכרובית בלימון של סבתא מככבת לדורותיה והגיעה גם לאוסטרליה ושוויץ.

 

מה צריך:

1 כרובית יפה גדולה ומוצקה

4 כפות קמח

2 ביצים גדולות

מים לפי הצורך

מעט פלפל

מעט סוכר

מעט מלח

מיץ מ- 2 לימונים

שמן קנולה לטיגון

 

איך מכינים:

מפרקים את הכרובית לפרחים חולטים את הכרובית במי מלח

עד לרתיחה ועוד 5 דקות.

מסננים

 



מכינים בלילה מהקמח הביצים ומים, הבלילה צריכה להיות לא סמיכה מדי

ולא דלילה.

טובלים את פרחי הכרובית ומטגנים בשמן המחבת, מניחים עם מגבת נייר.

 



מניחים את פרחי הכרובית המטוגנים בסיר רחב ושטוח סוחטים את הלימון

מתבלים במלח פלפל וסוכר מכסים במים עד 3/4 מגובה הכרובית.

מבשלים חצי שעה.

טועמים ומתקנים תיבול.

 

בתאבון

 



 

נכתב על ידי רינה'לה , 7/5/2015 15:19   בקטגוריות ירקות  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של דניאל ב-9/11/2016 10:16
 



דג קרפיון של אמא


 

 

בישלנו סיפורים בסדנה עם חגית אברון בשלושת השבועות האחרונים,

קבוצה של נשים מענינות שלמדנו להכיר דרך הסיפורים.

חגית ידעה להגיע לכל אחת מאיתנו , עברנו חויה נעימה וטעימה.

 

משתפת אותכם בסיפור שלי :

בכל שבת אבא חוזר מבית הכנסת עם טלית וספר התפילה בידו ומגבעת

על ראשו, מיד מרגישים את קדושת השבת שאבא הביא איתו.

אמא שערכה את השולחן במרפסת עם מפה פרחונית מגישה סלט ירקות

צבעוני קצוץ דק וביצים שהתבשלו כל הלילה על הפלטה וזה חיזק את ריח

השבת שאבא הביא איתו מבית הכנסת.

כמובן שאנו מחכים לדגי הקרפיון עם שום בצל והעגבניות.

תמונה זו חוזרת על עצמה כל שבת ולזה חיכינו על השבוע.

 



מצרכים:

דג קרפיון פרוס לפרוסות בעובי 2 ס"מ

1 בצל גדול חתוך לרבעים

3 עגבניות קלופות - לחתוך לרבעים

4-5 שיני שום

2 פלפלים חריפים

מלח

פלפל שחור גרוס טרי

 

ההכנה:

בסיר רחב ושטוח להניח בצל , שום, פלפלים חריפים, ועגבניות,

מעל להניח את פרוסות הדג, להוסיף מים עד לגובה חצי מגובה הדגים,

להמליח, לפלפל, להביא לרתיחה, לבשל חצי שעה על להבה נמוכה

 



להעביר לפלטה לכל הלילה.

יש לכסות היטב את הסיר עם מגבת גדולה.

 





 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 5/5/2015 17:14   בקטגוריות דגים  
2 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של רינהלה ב-6/5/2015 12:51
 





157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)