לדף הכניסה של ישרא-בלוג
לדף הראשי של nana10
לחצו לחיפוש
חפש שם בלוג/בלוגר
חפש בכל הבלוגים
חפש בבלוג זה

פשוט טעים

במטבח של רינה (אמא וסבתא שלנו) תמיד יש חגיגה טעימה ומלאת אהבה. החלטנו להפתיע אותה ולשלב את שנים מהדברים האהובים עליה, אוכל ומחשב (כן, גם בזה היא אלופה). אז בתקווה שהיא תשתף פעולה, חכו תראו איזה מתכונים נהדרים יהיו כאן. יהיה ''פשוט טעים''

Avatarכינוי:  רינה'לה

מין: נקבה





מלאו כאן את כתובת האימייל
שלכם ותקבלו עדכון בכל פעם שיעודכן הבלוג שלי:

הצטרף כמנוי
בטל מנוי
שלח

RSS: לקטעים  לתגובות 
ארכיון:


<<    יולי 2012    >>
אבגדהוש
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    




הוסף מסר

7/2012

עוגת שכבות שוקולד


 

את העוגה הכנתי לכבוד יום הולדתה של בתי גליה,

התגובות היו נלהבות,

חברתי אביבה שהגיעה מניו יורק אומרת "אני לא אוהבת

שוקולד אבל זאת העוגה שמעלה אותי לשחקים בטעמה"

 



מצרכים לתחתית:

200 גרם שוקולד מריר

200 גרם חמאה

4 ביצים מופרדות

3/4 כוס סוכר

רבע כוס קמח תפוחי אדמה

חצי כוס אגוזים או שקדים טחונים גס

תבנית עגולה 26

 

ההכנה:

לשמן את התבנית עם חמאה מומסת,

ממיסים את השוקולד והחמאה לערבב ולהניח בצד.

מקציפים את החלבונים עם חצי מכמות הסוכר, לקצף

יציב.

מקציפים את החלמונים עם חצי הנותר של הסוכר לקצף

בהיר, להוסיף קמח ושקדים, לערבב.

להוסיף את השוקולד המומס לקצף החלמונים, לערבב בעדינות,

לערבב עם קצף החלבונים.

יוצקים לתבנית עגולה 26 משומנת בחמאה מוממסת ואופים

בתנור שחומם מראש 160 מעלות בערך 25 דקות או עד שהקיסם

יוצא עם פירורים לחים.

מוצרים מהתנור ומצננים.

מצרכים לקרם:

400 גרם שוקולד מריר

2 מיכלים שמנת מתוקה

3 כפות מים רותחים

1 כף נס קפה

 

ההכנה:

בסיר ממיסים את הנס קפה במים החמים , מוסיפים את השמנת המתוקה

ומביאים לסף רתיחה להוסיף את השוקולד ולערבב עד שהשוקולד נמס.

לכסות בניילון נצמד  ומקררים 5-6 שעות או לכל הלילה.

להקציף את הקרם במשך 2-3 דקות ולמרוח על העוגה.

 



מצרכים לציפוי:

350 גרם שוקולד מריר

אחד וחצי מיכלים של שמנת מתוקה

1 כף גלוקוז

1 כפית נס קפה

 

ההכנה:

בסיר קטן על להבה נמוכה להמיס את כל המצרכים תוך כדי ערבוב,

להסיר מהאש לצנן מעט, למרוח על העוגה.

 



אפשר לקשט עם שוקולד לבן

 



 

ר ק  ב ש מ ח ו ת  קול סבבי קריצה

 

 

 

 

 

 

 

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 26/7/2012 19:39   בקטגוריות מתכונים לפסח, עוגות חגיגיות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



קדרת עוף עם אורז ועדשים ירוקות


 

לכבוד שבת מתכון מוצלח וטעים שקיבלתי

מאתי'קה  - שווה לנסות

 



 

מצרכים:

8-10 יח' שוקיים

2 בצלים קצוצים

3 כוסות אורז להשרות שעה במים ולסנן

2 כוסות עדשים ירוקות לרחוץ היטב ולסנן

חבילה כוזברה - לקצוץ

חבילה פטרוזליה- לקצוץ

חבילה שמיר - לקצוץ

מלח , פלפל,

רבע כפית כמון

 כפית כורכום

4 שיני שום - לקצוץ

5 כוסות מים רתוחים

4 כפות שמן

 



 

ההכנה:

בסיר גדול ורחב {רצוי טפלון} לטגן את העופות,

להוציא מהסיר ולהניח בצד.

בסיר {אין צורך לרחוץ את הסיר} לחמם את השמן

ולטגן את הבצל לצבע זהוב,

 

 

בינתיים בקערה נפרדת לערבב אורז, עדשים,כל סוגי

הירק הקצוץ, מלח, פלפל כמון וכורכום עם המים החמים.

 

חוזרים לסיר עם הבצל המטוגן מוסיפים את שיני השום ומטגנים

עוד דקה, מניחים את העופות המטוגנים בצורה מסודרת ,

את כל התערובת שבקערה לפזר מעל העוף,

לטעום ולתקן תיבול.

להביא לרתיחה, לבשל על להבה הכי קטנה שעתיים עד שלש.

להפוך על צלחת ולהגיש.




ב ת א ב ו ן מוציא לשון מוציא לשון מוציא לשון

שבת שלום

 



נכתב על ידי רינה'לה , 26/7/2012 18:06   בקטגוריות בשר ועוף  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



שניצלונים מושלמים


 

שניצלונים מושלמים של השף עדי שווץ

 



מצרכים:

1 ק"ג חזה עוף פרוסים לרצועות

להשרייה:

2 כפות רוטב סויה

2 כפות ברנדי

2 שיני שום קצוצים

1 חלבון ביצה

1 כף קונפלור

מלח, פלפל שחור

2 כפות שמן שומשום

משרים את רצועות העוף למשך שעה , אפשר לכל הלילה



מצרכים לבלילת טמפורה:

1 וחצי כוסות קמח תופח

1 ביצה

2 כפות שמן קנולה

מעט מלח

1 בקבוק בירה לבנה - תכולה של 330 מ"ל

 

טורפים בעזרת מטרפה את המצרכים לקבלת תערובת חלקה,

לשמור במקרר חצי שעה.



 

מצרכים לציפוי:

2 כוסות פירורי לחם יפנים - פנקו

חצי כוס שומשום {אפשר לערבב שומשום לבן עם שומשום שחור}

 

לטיגון:

שמן עמוק

 

ההכנה:

טובלים את רצועות העוף בבלילה ולאחר מכן בפנקו עם השומשום,

ומטגנים בשמן עמוק, מעבירים לנייר סופג.

 

מגישים עם רוטב צ'ילי מתוק או סלט.

 



ב ת א ב ו ן

 

נכתב על ידי רינה'לה , 16/7/2012 21:45   בקטגוריות בשר ועוף  
1 תגובות   הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
תגובה אחרונה של החכם מכולם ב-16/7/2012 23:04
 



קציצות מבשר בקר טחון


 

הגענו לפני שבוע כמה חברות לירושלים, קיבלנו קצת תרבות בבית

מורשת בגין {ממולץ מאד}.

ומשם מרוצות אך רעבות הגענו למסעדת "המוציא" של אבי זוכה

מאסטר שף.

 

מגוון רב של מאכלים טעמנו ובין המאכלים הטעימים היו קציצות בשר

ברוטב.

 

ביום שישי שיחזרתי את הקציצות והתוצאה טובה +

 



מצרכים לקציצות:

1 ק"ג בשר בקר טחון

1 בצל גדול קצוץ דק דק

1 כוס כוזברה קצוצה

1 כף גרעיני כוזברה כתושים

3 ביצים

בערך חצי כוס פירורי לחם {לפי הצורך}

פלפל שחור טחון טרי

מלח

לערבב היטב את כל המצרכים

 

מצרכים לרוטב:

4 כפות שמן

1 בצל בינוני קצוץ דק

2 כפות גדושות רסק עגבניות

1 כף פפריקה אדומה מתוקה

6 עגבניות מגוררות בפופיה הגסה

4 שיני שום קצוצות

1 כוס כוזברה קצוצה

1 כפית גרעיני כוזברה כתושים

5-4 כוסות מים

פלפל שחור טחון טרי

מלח

 

ההכנה:

בסיר רחב לחמם את השמן ולטגן את הבצל, להוסיף את השום, גרעיני הכוזברה,

רסק העגבניות ,פפריקה, לערבב ולהוסיף את העגבניות המגוררות,

לערבב היטב להוסיף את הכוזברה הקצוצה מלח, פלפל שחור וכוס מים,

להביא לרתיחה , לבשל על להבה נמוכה חצי שעה.

להוסיף את המים הנותרים לתקן תיבול, להביא לרתיחה, להכין קציצות מהתערובת

שהכנו להעביר לסיר, להביא שוב לרתיחה, לבשל על להבה הכי נמוכה במשך שעתיים

אפילו שלש.

 

להגיש עם אורז, פתיתים, פרי, קוסקוס.

 



 

הרוטב סמיך וטעים והקציצות רכות רכות.

 



ב ת א ב ו ן,

שבוע נפלא.

 

 

 

 

 

 

נכתב על ידי רינה'לה , 8/7/2012 18:15   בקטגוריות בשר ועוף, קציצות  
הצג תגובות    הוסף תגובה   הוסף הפניה   קישור ישיר   שתף   המלץ   הצע ציטוט
 



לדף הבא
דפים:  

157,543
הבלוג משוייך לקטגוריות: בישול
© הזכויות לתכנים בעמוד זה שייכות לרינה'לה אלא אם צויין אחרת
האחריות לתכנים בעמוד זה חלה על רינה'לה ועליו/ה בלבד
כל הזכויות שמורות 2025 © עמותת ישראבלוג (ע"ר)