לכבוד שבת מתכון מוצלח וטעים שקיבלתי
מאתי'קה - שווה לנסות

מצרכים:
8-10 יח' שוקיים
2 בצלים קצוצים
3 כוסות אורז להשרות שעה במים ולסנן
2 כוסות עדשים ירוקות לרחוץ היטב ולסנן
חבילה כוזברה - לקצוץ
חבילה פטרוזליה- לקצוץ
חבילה שמיר - לקצוץ
מלח , פלפל,
רבע כפית כמון
כפית כורכום
4 שיני שום - לקצוץ
5 כוסות מים רתוחים
4 כפות שמן

ההכנה:
בסיר גדול ורחב {רצוי טפלון} לטגן את העופות,
להוציא מהסיר ולהניח בצד.
בסיר {אין צורך לרחוץ את הסיר} לחמם את השמן
ולטגן את הבצל לצבע זהוב,
בינתיים בקערה נפרדת לערבב אורז, עדשים,כל סוגי
הירק הקצוץ, מלח, פלפל כמון וכורכום עם המים החמים.
חוזרים לסיר עם הבצל המטוגן מוסיפים את שיני השום ומטגנים
עוד דקה, מניחים את העופות המטוגנים בצורה מסודרת ,
את כל התערובת שבקערה לפזר מעל העוף,
לטעום ולתקן תיבול.
להביא לרתיחה, לבשל על להבה הכי קטנה שעתיים עד שלש.
להפוך על צלחת ולהגיש.

ב ת א ב ו ן

שבת שלום